Kåre Magnus Bergh:

Coronasmittet - går glipp av delfinale

Flere i MGP-produksjonen er smittet av corona.

SMITTET: Kåre Magnus Bergh er smittet av corona, og må stå over kveldens sending. Det er også flere andre i produksjonen. Foto: Terje Pedersen / NTB
SMITTET: Kåre Magnus Bergh er smittet av corona, og må stå over kveldens sending. Det er også flere andre i produksjonen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MGP-programleder Kåre Magnus Bergh (43) er smittet av corona. Det samme er flere personer knyttet til produksjonen av kveldens delfinale.

Forrige torsdag kom også nyheten om at programleder Annika Momrak (22) hadde blitt smittet, og hun måtte derfor stå over forrige lørdags delfinale.

Denne lørdagen er hun imidlertid tilbake, og skal lede kveldens sending sammen med Mikkel Niva (34).

Det er NRK som melder at programlederen nå er smittet. I en e-post skriver han at han fikk tredje vaksinedose i begynnelsen av måneden, og at han har det fint.

- Ønsker selvfølgelig Mikkel og Annika masse lykke til. Så skal jeg kose meg foran TV-skjermen, legger han til.

HEIAGJENG: Midt i Daniel Lukas heiagjeng under delfinalen i MGP kunne man skimte et velkjent fjes. Bilder med tillatelse fra NRK Vis mer

- Sendekritisk situasjon

Tidligere denne uka ble det også kjent at Subwoolfer er nødt til å utsette kveldens opptreden på grunn av coronasmitte. De blir erstattet av bandet NorthKid.

Stig Karlsen, prosjektleder for Melodi Grand Prix, forteller til NRK at det er en krevende sesong å holde i.

- Men nå nærmer vi oss en sendekritisk situasjon. Vi jobber intenst i kulissene for å holde produksjonen flytende, og krysser alt vi har for at vi kommer i mål, sier han.

Han kan også bekrefte at flere andre personer i produksjonen er smittet, og at de er nødt til å bidra fra hjemmekontor under kveldens sending.

- Vi har rundt ti smittetilfeller denne helgen, noen i svært kritiske funksjoner for produksjonen.

Camilla Sand, pressekontakt for Melodi Grand Prix, bekrefter overfor Se og Hør at generalprøvene for kveldens sending er i gang.

- Godt forberdt

Karlsen kommer senere med en ny oppdatering om hvordan kveldens sending kommer til å bli.

På tross alle utfordringer denne helga, føler han likevel at produksjonen er godt forberedt for kveldens sending.

- Det er en kampvilje blant team og artister som gir en ekstra nerve og et sterkt samhold. Direktesendt TV er en «ekstremsport», og i dag har vi flere utfordringer enn vanlig. Jeg tør likevel å love en kanon sending.

FINALEKLARE: Keiino er klare for MGP-finale, og de forbereder publikum på at det kommer en overraskelse. Reporter: Lars Dønvold-Myhre. Video: Dagbladet / NRK. Vis mer

- Hvordan løser dere det hvis enda flere blir smittet?

- Vi må ta hvert tilfelle, og en dag av gangen. Vi har planer for det meste, men det er umulig å sikre seg for alle bemanningsscenarioer.

- Har det oppstått noen uforutsette utfordringer?

- Vi må ta hvert tilfelle, og en dag av gangen. Vi har planer for det meste, men det er umulig å sikre seg for alle bemanningsscenarioer.

- Det er godt vi lever i en digital verden. Improviserte tekniske løsninger hjelper oss i dag.

LES OGSÅ: - En lærepenge

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer