Eurovision:

Coronasmitte i TIX' reisefølge

Corona påvist i den norske delegasjonen.

I KARANTENE: Åtte personer fra den norske delegasjonen har fått påvist coronasmitte. Andreas Haukeland er ikke en av dem. Foto: Kenzo Tribouillard / AFP / NTB
I KARANTENE: Åtte personer fra den norske delegasjonen har fått påvist coronasmitte. Andreas Haukeland er ikke en av dem. Foto: Kenzo Tribouillard / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets Eurovision er for lengst over for i år, og Italia har kunnet juble over den gjeve seieren i halvannen uke allerede. Nå melder imidlertid TV 2 at to personer fra den norske delegasjonen fremdeles er i Rotterdam, som følge av coronasmitte.

Det forteller Eirik Sandberg Ingstad, redaksjonssjef i NRK Underholdning, til «God kveld Norge».

- Vi bekrefter at det er påvist smitte i den norske Eurovision-delegasjonen. En i delegasjonen fikk positiv test på avreisedagen 23. mai og ble igjen i Nederland og satt i isolasjon. Delegasjonslederen ble igjen i Rotterdam for å ivareta vedkommende, sier han.

HÅP: TIX sin finaleopptreden skapte vill jubel i salen. Video: NRK. Vis mer

Seks smittet

Han forklarer videre at det har blitt oppdaget mer smitte i ettertid. Hele seks personer skal ha testet positivt.

- Etter at de øvrige i delegasjonen kom hjem til Norge, og gikk i karantene, har det blitt oppdaget ytterligere seks positive tester. Alle blir ivaretatt og fulgt opp lokalt. Vi kan av personvernhensyn ikke opplyse om hvem som har testet positivt, men kan opplyse om at alle etter forholdene har det bra.

Han legger til at Norges respresentant, Andreas «TIX» Haukeland, ikke er blant de smittede.

I løpet av uken Eurovision ble sendt, ble det oppdaget coronasmitte hos flere av delegasjonene. Blant andre hos Polen og Island, som begge ble plassert i karantene.

«EFENTIX»: Andreas «TIX» Haukeland sier han føler kjærlighet, se hva han svarer om flørten. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen. Foto: Heiko Junge / NTB. Vis mer

- Trist

Islandske Daði Freyr (28) og bandet Gagnamagnið ble nødt til å stå over finalesendingen, og satt heller på hotellrommet.

Den gang var Se og Hør i kontakt med den norske delegasjonen, som fortalte at de hadde et svært strengt smitteregime på plass.

- Vi har i løpet av de siste 14 månedene lært at smitte kan dukke opp hvor som helst, og det er trist at det nå har skjedd her. Vi fortsetter våre forberedelser etter arrangørens veiledning, sa delegasjonsleder og MGP-sjef Stig Karlsen til Se og Hør den gang.

Artister, scenearbeidere, journalister og andre som jobbet både på og bak scenen i Eurovision Song Contest i Rotterdam måtte gjennomføre hurtigtester annen hvert døgn.

De måtte også opprettholde sosial distanse og bruk av maske.

EUROVISION-FLØRT: Aserbajdsjanske Efendi har bitt seg merke i Andreas «Tix» Haukeland før Eurovision 2021 går av stabelen i Rotterdam, Nederland. VIDEO: Elias Kristian Zahl-Pettersen / Dagbladet Vis mer

LES OGSÅ: - En lærepenge

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer