Christine Koht:

Coronakrisen: Derfor er legene bekymret

- Har alle symptomer. Konstant, hele tiden.

PÅSKESTEMNING: I en video publisert på Christine Koht sin Facebook-side, koser hun seg i solveggen med mamma Kirsten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Christine Koht (52) har det siste året inspirert store deler av det norske folket med sitt gode humør og positivitet - til tross for at hun er alvorlig syk. Hele veien har 52-åringen vært åpen med følgerne sine på sosiale medier, og hun har jevnlig oppdatert det norske folket om sin egen helsestatus.

Nylig skrev også Koht et innlegg om død og corona-frykt i A-magasinet, der det kom frem at hun endelig har flyttet hjem til Tønsberg igjen, etter en rekke sykehusopphold og opptrening på Sunnaas.

52-åringen må dermed stadig reise til sykehuset for å utføre diverse tester. Det gjør at hun også må testes for det potensielt dødelige coronaviruset hver gang hun besøker sykehuset - for å ikke bli smittet eller smitte andre.

Komikeren befinner seg nemlig i risikogruppa. På sin egen Facebook-side har hun tidligere fortalt at hun «er tykk, har kronisk lungeinfeksjon, luftveisplager, bronkitt, nedsatt immunforsvar, er tungpustet og i generelt veldig dårlig form».

ÅRETS FORBILDE: Christine Koht ble kåret til årets forbilde under Se og Hørs kjendisgalla 2019. Video: Privat Vis mer

Må testes hver gang

1. påskedag ble komikeren testet for viruset for tredje gang.

«Egentlig skal jeg bare ta noen ekstra blodprøver, men jeg må jo forbi coronavakten i inngangen. Og jeg har jo alle symptomer på at jeg har corona. Konstant, hele tiden», er blant det Koht skriver.

Videre beskriver 52-åringen hvordan hun må oppgi alle symptomer hun har hatt de siste to ukene, som innebærer feber, luftveisplager, hoste, smerte i lunger eller lungebetennelse og smerter i rygg eller øverst i magen.

Dagen etter kunne moren, Kirsten Koht, som har stått ved Christines side hele veien, fortelle til Se og Hør hvorfor legene nå er ekstra bekymret for datteren.

- Coronatesten var negativ for tredje gang, men hun har jo alle symptomer, så det er derfor legene er så bekymret - og hun må gjennom den testslusen hver gang. Men hun klarer å snu det til noe positivt og har masse humor på det, og sier selv at hun så langt ligger på norgestoppen av de som er testa, forteller hun, og legger til:

- Jeg reiser dit så ofte jeg kan og er den eneste som får besøke, og da sitter jeg på samme stol fem meter unna hver gang.

RØRENDE TALE: Kirsten Koht tok imot prisen «årets forbilde» på vegne av datteren Christine Koht, under Se og Hørs kjendisgalla. Hun holdt en rørende takketale om datterens sykdom. Video: Bjørn Lindgren Vis mer

I norgestoppen

Også i det opprinnelige Facebook-innlegget forteller komikeren at hun trolig ligger i norgestoppen av antall testede.

«Jeg spurte min elskede lege om jeg har norgesrekord i coronatester: - Ja, du ligger hvertfall i teten nå».

Kort tid etter delte Christine et nytt innlegg på Facebook, der hun kunne dele den gledelige nyheten med fansen.

«Jeg har ikke corona denne gangen heller!! (Men skal på sykehuset i morgen, så da blir det vel test nummer fire)», var blant det 52-åringen skrev.

LES OGSÅ: Møtte Snåsamannen på FaceTime

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer