Kjendisenes jul:

Coronafast i julen: - Veldig trist

Vi går en annerledes julehøytid i møte. Slik blir kjendisenes corona-jul.

CORONAFAST: «Jakten på kjærligheten»-programleder Gunhild Dahlberg er blant dem som får en annerledes jul. Jon Almaas og Silje Sandmæl har imidlertid helt andre planer. Foto: Se og Hør / NTB
CORONAFAST: «Jakten på kjærligheten»-programleder Gunhild Dahlberg er blant dem som får en annerledes jul. Jon Almaas og Silje Sandmæl har imidlertid helt andre planer. Foto: Se og Hør / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronajulen blir en annerledes affære for de fleste av oss. Manges tradisjoner og juleplaner har gått i vasken på grunn av smittevern og restriksjoner. Men: julen kommer enten vi vil eller ikke - om det så blir med munnbind, Antibac og to meters avstand til bestemor og bestefar.

Mange kjendiser har også vært nødt til å legge om planene og tenke nytt denne julen.

Det gjelder blant andre NRK-profil Ronny Brede Aase (34), som for første gang i livet ikke skal være hjemme i Førde i julen.

- Jeg har jo alltid tenkt at når jeg vokser opp til den dagen jeg ikke skal til Førde, så blir det veldig kjipt. Men det er egentlig helt fint, for nå skal jeg og Tuva lage nye tradisjoner, sier 34-åringen til Se og Hør.

Blir i Oslo

Det blir nemlig en annerledes jul på flere måter for Aase og forloveden Tuva Fellman (33). I oktober fikk de en datter sammen, men de har ingen planer om å prakke så mange tradisjoner på sitt nyfødte barn.

- Jeg skal ikke tvinge på barnet mitt så mange tradisjoner. Jeg skal prøve å lage en fin jul og jeg tror at hvis jeg gjør det, så blir det fint. Og så blir det heller spennende å se hva barnet mitt eventuelt viderefører, sier programlederen.

BLITT FORELDRE: Ronny Brede Aase og Tuva Fellman er stolte foreldre, men den første tida med baby er ikke like rosenrødt som alle skal ha det til, ifølge dem. Video: «Lindmo», NRK Vis mer

«Jakten på kjærligheten»-programleder Gunhild Dahlberg (45) er også «coronafast» i Oslo denne julen. Særlig trist synes hun det er at besteforeldrene ikke kommer på førjulsbesøk til hovedstaden - slik de pleier.

ALENE: Programleder Gunhild Dahlberg skal feire jul med bare samboeren og barna - for første gang. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ALENE: Programleder Gunhild Dahlberg skal feire jul med bare samboeren og barna - for første gang. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- De bor i Stavanger, og er skeptiske siden man ikke skal reise så mye. Det er veldig trist, det blir en veldig ensom desember selv om jeg har samboer og to barn. Jeg kjenner på at jeg veldig gjerne skulle vært mye nærmere familien, sier hun til Se og Hør.

- Vi har aldri feiret jul bare oss fire, men jeg tenker at det kan bli koselig, legger Dahlberg til.

Utenlandstur i vasken

Mange smetter også til utlandet når det drar seg mot jul, men de strenge reise- og karantenereglene gjør nok at de fleste blir hjemme denne julen. NRK-profil Noman Mubashir (46) pleier å reise til feriehuset i Spania hver jul, men nå har de ikke fått besøkt sitt «andre hjem» på halvannet år.

I år blir julen under sola byttet ut med pinnekjøtt og dronning Maud-pudding hjemme i Norge.

- Vi har mer spesielle tradisjoner i Spania, hvor vi spiser tapas og tar en dukkert før julemiddagen. I Norge blir det mer vanlig, med å se julefilmer og slike ting. Det er jo barnas dag, sier Mubashir til Se og Hør.

- GÅR PÅ COOP MEGA MED LOUIS VUITTON: Zetlitz og Mubashir fikk prisen for årets best kledde. Med det kommer et stort ansvar, forteller de til Se og Hør. Video: Per Ervland Vis mer

Lene Alexandra Øien (39) pleier også å trekke mot sørligere breddegrader, men i år blir det jul på hytta med julemusikk, røkelse og «stefars beste risengrynsgrøt».

- Jeg har ofte reist til varmere strøk, så jeg er vant til at julen ikke alltid er lik. Vi blir bare fire personer på julaften, så det blir lite og personlig - slik jeg liker det, sier Øien, som ser skikkelig fram til julefeiringen.

NÅ ER DET JUL: Både Mubashir og Øien må holde seg i Norge i år. Her er duoen i lystig lag under Se og Hørs kjendisgalla i 2019. Foto: Espen Solli / Se og Hør
NÅ ER DET JUL: Både Mubashir og Øien må holde seg i Norge i år. Her er duoen i lystig lag under Se og Hørs kjendisgalla i 2019. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

Jul på fjellet blir det også på «Skal vi danse»-dommer Merete Lingjærde (58). Hun skal til Norefjell der forloveden Anders Mørk (54) har en leilighet. De falt pladask for hverandre tidligere i år, så dette blir deres første feiring sammen.

- Jeg er veldig glad i julen. Anders har jo ramlet inn i livet mitt, så nå gleder jeg meg veldig til at vi skal lage vår egen tradisjon sammen, sier hun til Se og Hør.

Det blir imidlertid bare med den nærmeste familien. Det forelskede paret skal også benytte julen til å planlegge bryllupet - som står neste sommer.

- Jeg skal inn i en brudekjole i sommer, så jeg kan ikke spise karamellpudding hele julen, humrer Lingjærde.

ARTIG AVSLØRING: Silje Sandmæl deler om ei tid hun ikke hadde like mye i lommeboka, noe som førte til valg hun den dag i dag ikke er like stolt av. Foto/video: Tore Meek / NTB / TV 2 Vis mer

- Trist

«Luksusfellen»-programleder Silje Sandmæl (42) skal tradisjonen tro feire på hytta i Osen, men i år blir det med langt færre familiemedlemmer enn det pleier å være.

- Det synes jeg er trist, men vi skal som alltid feire på hytta i Osen, der har jeg feiret siden jeg var liten. For meg er det da julefølelsen virkelig slår inn, når jeg låser opp døra til hytta og begynner å sette på julemusikk, sier hun til Se og Hør.

- TRIST: Forbrukerøkonom og tv-fjes Silje Sandmæl er lei seg for at hun ikke får samla hele familien til julefeiring. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
- TRIST: Forbrukerøkonom og tv-fjes Silje Sandmæl er lei seg for at hun ikke får samla hele familien til julefeiring. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Artist Ulrikke Brandstorp (25) skal også feire på hytta - og hun tar med seg kjæresten Oskar, som hun fant lykken med tidligere i år.

- Det blir jo en litt annerledes jul, men sånn det ser ut nå så skal jeg på hytta sammen med den nærmeste familien min, lage god mat, forhåpentligvis gå litt på ski, nyte noen fridager og drikke masse gløgg. Også er det ekstra koselig at jeg skal feire sammen med Oskar, noe jeg gleder meg veldig til, sier hun til Se og Hør.

FORELSKET: Tore Petterson har nettopp fått seg kjæreste, og «Skal vi danse»-dommeren er fylt av beundring over sin nye flamme. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen. Reporter: Marcus Brenden Vis mer

Høygravid i julen

For Julianne «Pilotfrue» Nygård (30) blir det også en annerledes julefeiring i år. Hun er nemlig høygravid med sitt andre barn, og har termin allerede neste måned.

Overfor Se og Hør forteller 30-åringen at hun og familien kommer til å gjøre sin del av dugnaden ved å være mest mulig hjemme denne julen.

- Det er besteforeldrene mine jeg ikke får sett så mye til denne julen. Jeg har skilte foreldre, og så har vi Ulriks foreldre og når man blir voksen så må man gå litt bort fra tradisjonene man hade da man var liten. Men det er veldig greit å være hjemme når man har barn, fortsetter hun.

FIKK REAKSJONER: Julianne Nygård, kjent som «Pilotfrue», er gravid med barn nummer to. Da hun valgte å dele en video hvor hun gikk på vekta skapte det reaksjoner. Vis mer

Det folkekjære realityparet Snefrid Antonsen og Erik Hagen, kjent fra «Ja, vi elsker camping», er også blant dem som ikke får feiret jul på vanlig vis.

- Vi pleier å være hos broren min, men i år skal vi være her hjemme hos oss på Biri. Mora mi og kjæresten hennes kommer hit. Det er første julen vi er her. Vi blir bare fire, pluss to katter. Pelle og Petter, sier Snefrid.

Snefrid får heldigvis et gledelig gjensyn med broren i løpet av julen da hun og ektemannen skal invitere til en felles bursdagsfeiring.

De gleder seg også stort til å pynte huset klart til jul, noe som er en kjær tradisjon for realityparet.

- Vi har mange kasser fulle med julepynt. Vi skal ha masse lys ute og det blir så flott her. Det blir et realt julehus. Det er en tradisjon vi har hvert år. Det pyntes for den store gullmedaljen. Snefrid er jo en samler, så vi har jo greier og ting over alt, sier Erik.

TENNER LYS: Tredje søndag i advent og kongefamilien avslører hva som er deres juleønsker. Video: Kongehuset på Facebook Vis mer

Hjem til jul

I år er det som nevnt mange som er usikre på om de får reise hjem til jul - på grunn av den uforutsigbare corona-situasjonen.

«Skal vi danse»-dommer Tore Petterson (41) har imidlertid planen klar for å kunne feire hjemme hos mor og far.

- Planen er å ta sju dagers karantene før vi drar, og prøve å møte minst mulig mennesker, slik at vi er trygge. Planen er også å sette opp tre bord med god avstand, for min søsters familie skal også være der, sier han.

JUL MED TYPEN: Tore Petterson og Joakim Tjøstheim skal feire sammen hos førstnevntes foreldre - om alt går etter planen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
JUL MED TYPEN: Tore Petterson og Joakim Tjøstheim skal feire sammen hos førstnevntes foreldre - om alt går etter planen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Backup-planen er at familien deler seg opp.

Tidligere «Paradise Hotel»-deltaker Morten Botten (25) har på sin side bestilt fly hjem til Bodø 18. desember, en tur han håper vil gå som planlagt.

- Det som blir annerledes er alle familiemiddagene man har i romjulen som ikke blir noe av. Vi har som tradisjon at vi spiser sammen med hele slekta, men i år blir det bare nærmeste familie. Det er kjipt, sier 25-åringen til Se og Hør.

Realityprofilen Mario Riera (22) - som karret seg til en andreplass i årets utgave av «71 grader nord» - ser litt ekstra fram til julefeiring med familien i Bergen. Han ble innlagt på sykehus i Trondheim grunnet ulcerøs kolitt i november - langt unna familien på Vestlandet.

- Jeg skal prøve å ha en mest mulig normal jul, men vi kommer selvfølgelig til å følge retningslinjene fra myndighetene, sier Riera til Se og Hør.

SKREVET UT: Mario Riera, kjent fra «Paradise Hotel», «Ex on the Beach» og «71 grader nord» er endelig skrevet ut fra sykehus. Nå gir han en oppdatering på tiden videre. Video: Rød Løper Vis mer

Skal dra fram trompeten

Skuespiller og komiker Henriette Steenstrup (46) har på sin side satt seg et mål om å prøve og gjøre årets julefeiring så lik som mulig, til tross for pandemien.

- Det burde være lov å utvide førjulstida litt, at man kan spise pepperkaker og drikke gløgg tidlig. Det er fint å gjøre de tingene man kan for å få det koselig - med maks fem selvsagt. Man må følge reglene, påpeker hun.

HÅPER ALLE KOMMER HJEM: Henriette Steenstrup har et håp om at alle bonusbarna kommer seg hjem til jul fra studiene. Her er hun avbildet med ektemannen Rune Assmann. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
HÅPER ALLE KOMMER HJEM: Henriette Steenstrup har et håp om at alle bonusbarna kommer seg hjem til jul fra studiene. Her er hun avbildet med ektemannen Rune Assmann. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg håper alle bonusbarn kommer seg hjem fra studiene. Det går sannsynligvis fint. Vi skal få feiret med de vi kan, legger hun til.

En som gleder seg mye til jul er programleder Jon Almaas (53) som stakk av med seieren i årets utgave av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

Almaas kan fortelle overfor Se og Hør at årets julefeiring finner sted hjemme i år. Han har imidlertid én spesiell ting han gleder seg mest til - å spille julemusikk for familien på trompeten sin.

TROMPET-TRADISON: Jon Almaas er ikke ukjent for å dra fram trompeten under julefeiringen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
TROMPET-TRADISON: Jon Almaas er ikke ukjent for å dra fram trompeten under julefeiringen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

- Det begynner å nærme seg med stormskritt at jeg skal ned i kjelleren for å finne fram den. De siste ti årene har jeg spilt trompet. Barna lider seg gjennom det, men de vet at det betyr at nå er det jul. Det er nok jeg som liker det best, og har mest glede av det, men sånn er det, forklarer han.

Han påpeker også at trompeten ikke bare egner seg til å spille musikk.

- Trompeten egner seg best på litt avstand heldigvis, så det blir ikke vanskelig å holde folk unna meg i julen, om jeg bare har den med meg, legger han til.

KONGEN BEFALER: Det er ikke alle som synes det har vært like gøy å konkurrere mot Jon Almaas i «Kongen befaler». Reporter: Thea Hope. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer

Skal bryte 36 år gammel tradisjon

Tv-profil Jorun Stiansen (36) røper på sin side at hun trolig kommer til å bryte en 36 år gammel tradisjon i anledning årets julefeiring - nemlig å feire med svigerfamilien. Det har hun imidlertid ikke fortalt samboeren riktig enda, innrømmer hun lattermildt.

- Jeg er så ekstremt hjemmekjær så jeg har aldri klart det, men i år tenker jeg er året hvor jeg ikke skal feire jul med mamma, pappa og bestemor. Egil er jo den viktigste personen i livet mitt. Han er jo alt for meg, og svigerfamilien min er virkelig verdens beste. Jeg er så glad i dem, forteller hun.

BRYTER ÅRELANG TRADISJON: Jorun Stiansen har store planer om å feire med svigerfamilien i år. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
BRYTER ÅRELANG TRADISJON: Jorun Stiansen har store planer om å feire med svigerfamilien i år. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Stiansen forteller videre at svigermora lager mye godt så hun er ikke redd for at det blir mindre kos under julefeiringen.

- Det er jo familien min det også, men det handler om tradisjon og hva man er vant med. Det blir veldig rart å ikke skulle feire med mamma, pappa og bestemor. Målet mitt er at jeg skal klare det eller i alle fall prøve. Så får vi se hva det blir til, fortsetter hun.

LES OGSÅ: Mette-Marit rørt til tårer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer