Eurovision:

Coronadrama i Eurovision: - Trist

Den norske delegasjonen fortsetter forberedelsene som planlagt.

SMITTETRØBBEL: To delegasjoner er satt i karantene etter coronasmitte. Norge fortsetter imidlertid som planlagt. Foto: Shutterstock / NTB
SMITTETRØBBEL: To delegasjoner er satt i karantene etter coronasmitte. Norge fortsetter imidlertid som planlagt. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

De siste to dagene har det dukket opp coronasmitte hos to av delegasjonene i årets Eurovision Song Contest, og delegasjonene fra Polen og Island sitter nå i karantene.

Det betyr at den polske artisten Rafal (39) og hans dansere og islandske Daði Freyr (28) og bandet Gagnamagnið er nødt til å stå over konkurransens åpningsseremoni i kveld.

Der vil alle land og deres representanter gå langs en turkis løper og intervjues av presse.

Norges Eurovision-håp Andreas Haukeland (28), også kjent som TIX, og den norske delegasjonen er imidlertid foreløpig trygge og vil fortsette som planlagt.

AVLYST: Ulrikke Brandstorp forteller til Dagbladet at hun fikk vite om Eurovision-avlysningen via sosiale medier. Video: Marie Røssland Vis mer

- Trist

Se og Hør har vært i kontant med den norske delegasjonen, som forteller at det er et svært strengt smitteregime på plass.

- Det er trist å høre om tilfeller av coronasmitte under årets Eurovision. EBU og den nederlandske kringkasteren har i samråd med lokale myndigheter jobbet fram et svært strengt smitteregime som vi jobber under, sier delegasjonsleder og MGP-sjef Stig Karlsen til Se og Hør.

Han forteller at de føler seg godt ivaretatt, og at alle aktiviteter skjer under trygge rammer. Blant annet blir alle delegasjoner testet annen hvert døgn, i tillegg til å opprettholde sosial distanse og bruk av maske.

- Vi har i løpet av de siste 14 månedene lært at smitte kan dukke opp hvor som helst, og det er trist at det nå har skjedd her. Vi fortsetter våre forberedelser etter arrangørens veiledning.

FALLEN ANGEL: Andreas «TIX» Haukeland har sluppet den offisielle musikkvideoen til låta «Fallen Angel». Eurovision finner sted i Rotterdam 18.-22. mai. Video: Rød Løper/Universal Vis mer

Får delta likevel

Artister, scenearbeidere, journalister og andre som jobber både på og bak scenen i Eurovision Song Contest i Rotterdam må gjennomføre hurtigtester annen hvert døgn.

Hvis både Polen og Islands artister vil teste positivt, er det likevel slik at EBU tillater landene å konkurrere. Da blir løsningen å sende siste repetisjon fra Eurovision-scenen.

Samtlige land spiller nemlig inn opptredenene på forhånd, i tilfelle man ikke skulle kunne opptre på finalesendingen.

Den australske artisten Montaigne (25) er en av artistene som ikke kommer til å framføre låta live fra Rotterdam grunnet reiserestriksjoner.

LES OGSÅ: - Jeg gråt bak brillene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer