Eurovision:

Coronadrama i Eurovision: - Trist

Den norske delegasjonen fortsetter forberedelsene som planlagt.

SMITTETRØBBEL: To delegasjoner er satt i karantene etter coronasmitte. Norge fortsetter imidlertid som planlagt. Foto: Shutterstock / NTB
SMITTETRØBBEL: To delegasjoner er satt i karantene etter coronasmitte. Norge fortsetter imidlertid som planlagt. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

De siste to dagene har det dukket opp coronasmitte hos to av delegasjonene i årets Eurovision Song Contest, og delegasjonene fra Polen og Island sitter nå i karantene.

Det betyr at den polske artisten Rafal (39) og hans dansere og islandske Daði Freyr (28) og bandet Gagnamagnið er nødt til å stå over konkurransens åpningsseremoni i kveld.

Der vil alle land og deres representanter gå langs en turkis løper og intervjues av presse.

Norges Eurovision-håp Andreas Haukeland (28), også kjent som TIX, og den norske delegasjonen er imidlertid foreløpig trygge og vil fortsette som planlagt.

- Trist

Se og Hør har vært i kontant med den norske delegasjonen, som forteller at det er et svært strengt smitteregime på plass.

- Det er trist å høre om tilfeller av coronasmitte under årets Eurovision. EBU og den nederlandske kringkasteren har i samråd med lokale myndigheter jobbet fram et svært strengt smitteregime som vi jobber under, sier delegasjonsleder og MGP-sjef Stig Karlsen til Se og Hør.

Han forteller at de føler seg godt ivaretatt, og at alle aktiviteter skjer under trygge rammer. Blant annet blir alle delegasjoner testet annen hvert døgn, i tillegg til å opprettholde sosial distanse og bruk av maske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer