«Mesternes mester»:

Corona-stopp: - Jeg var ferdig

Anne Margrethe Hausken Nordberg kom på fjerdeplass i årets sesong av «Mesternes mester».

RYKER: Her ryker siste deltager før finaleuken i «Mesternes Mester» Vis mer
Publisert

ARENDAL / OSLO (Se og Hør): Fredag kveld fikk vi svaret, en mann vil med sikkerhet stikke av med seieren i årets sesong av «Mesternes mester».

Med bare en uke igjen til den avgjørende finalen måtte nemlig orienteringsløper Anne Margrethe Hausken Nordberg (45) se seg slått av Aksel Lund Svindal (38), Håvard Tvedten (42) og Magnus Midtbø (32).

Da Se og Hør traff 45-åringen bare kort tid etter tapet, påpekte Nordberg at det er en konkurranse som går på tvers av kjønn, men at det var stas å få stå igjen som siste kvinne.

- Det har vært fantastisk gøy. Jeg trodde det skulle bli bra å være med her, men det har vært enda bedre, sier hun om deltakelsen.

Corona-stopp

Men at den norske orienteringsstjernen skulle delta på NRK-suksessen, var ingen selvfølge. Hun hadde nemlig planer om å få med seg VM i fjor, men på grunn av corona gikk planen i vasken.

- Jeg skulle ha hatt sesongstart 20. mars i fjor, men VM ble utsatt fra juli til oktober og samtidig ble jeg spurt om å være med her. Da verdensmesterskapet ble utsatt til høsten visste jeg at det ikke ville gå, forteller hun.

SLÅTT UT: Se og Hør møtte Anne Margrethe kort tid etter at hun var slått ut av konkurransen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SLÅTT UT: Se og Hør møtte Anne Margrethe kort tid etter at hun var slått ut av konkurransen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

I mai kom imidlertid kontrabeskjeden, VM ble flyttet helt frem til 2022 - og da var det over og ut for karrieren til 45-åringen - noe som samtidig betydde at hun ville ha mulighet til å delta i «Mesternes mester».

- Jeg vet at innen da så har jeg lagt opp, så da var jeg bare ferdig, forteller hun.

- Et himla kjør

Forrige uke fikk vi se at de tre resterende i konkurransen var svært imponerte over hvordan Nordberg har fått den beryktede tidsklemma til å gå opp som familiemor og toppidrettsutøver.

Aksel Lund Svindal fikk blant annet spørsmål om hva han tenker om barn, men det var likevel 45-åringen som var midtpunktet rundt middagsbordet. Til Se og Hør forteller hun at det første året etter ungen er født som regel er det tøffeste.

VILLA: For første gang spilles «Mesternes Mester» inn i Norge, og dette er huset deltakerne bor i. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

- Da går ikke barnet i barnehage og det er et himla kjør hele døgnet. Men jeg kom meg ut av det for tredje gang og følte meg like hel. Jeg vet av erfaring at når barna begynner i barnehagen, så blir livet noe helt annet igjen og satsingen kan begynne for fullt.

- Jeg ammet ikke lenger, og det var mye som løste seg. Jeg sto opp klokka seks, løp ti kilometer før jobb. Sluttet jeg tidlig trente jeg en gang til før ungene kom hjem og så brukte jeg resten av dagen med dem. Hvis du trives og det er for en begrenset periode, går det, mener hun.

KNALLHARD KAMP: Magnus, Anne Margrethe, Aksel og Håvard i kamp fredag kveld. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon TV/NRK
KNALLHARD KAMP: Magnus, Anne Margrethe, Aksel og Håvard i kamp fredag kveld. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon TV/NRK Vis mer

Hun innrømmer imidlertid at hun ikke kan skryte på seg å ha gjort noe annet etter å ha blitt mor. Hun har prioritert familie og trening, og det har vært det.

- Det mest ekstreme var nok da jeg hadde fått tredjemann. Når du er toppidrettskvinne får du ikke permisjon slik som andre kvinner. Jeg hadde permisjon mens jeg var gravid, for da løper jeg ikke VM, bare trener for fullt, forklarer hun, og fortsetter:

- Da har jeg også mer tid med familien. Fra ungen er ute hadde jeg bare ett år til neste VM. Mens andre er i barselgruppe og koser seg hjemme, er jeg raskt tilbake i trening.

JENTEROM: Anne Margrethe sammen med Linda Medalen og Cecilie Leganger som måtte forlate konkurransen tidligere i sesongen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
JENTEROM: Anne Margrethe sammen med Linda Medalen og Cecilie Leganger som måtte forlate konkurransen tidligere i sesongen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Rått kjør etter fødsel

Nordberg avslører videre at hun har ammet alle tre barna i minst ett år hver, og at hun etter å ha blitt mor for tredje gang løp NM fem uker senere.

- Det var tre distanser på tre dager. Jeg begynte å løpe igjen ei uke etter fødsel. Det er helt ekstremt, jeg vet det, men kroppen min tåler det. Det er ikke trygt for alle, påpeker hun.

KNUSER REKORD: Aksel Lund Svindal knuser rekord i «Mesternes Mester». Video: NRK Vis mer

Med karriereslutt i fjor skal 45-åringen bruke tid med familien og på jobb fremover. Hun har nemlig fått en ny, mer omfattende stilling i Antidoping Norge som hun ser frem til å ta fatt på etter deltakelsen.

Hvem som vinner «Mesternes mester» får vi svar på neste fredag.

LES OGSÅ: Se de hemmelige «Mesternes»-bildene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer