«Rich Kids of Instagram»

Corona-rikdom vekker harme

Mens andre lurer på om de får råd til mat, flasher arvinger ansiktsmasker fra Louis Vuitton og smitter hverandre på fest.

OVERRØST AV RIKDOM: En liten prosentandel av verden tilhører den økonomiske eliten, og barna deres igjen er ofte godt bemidlede. Nå vekker de rike ungdommene på Instagram harme med sine corona-tiltak. Foto: Rich Kids of Instagram
OVERRØST AV RIKDOM: En liten prosentandel av verden tilhører den økonomiske eliten, og barna deres igjen er ofte godt bemidlede. Nå vekker de rike ungdommene på Instagram harme med sine corona-tiltak. Foto: Rich Kids of Instagram Vis mer
Publisert

Gjennom de siste åra har fenomenet «Rich Kids of Instagram» vekket harme et utall ganger. Det er det god grunn til. Kontoen publiserer videre en rekke bilder som verdens mest privilegerte og bortskjemte ungdommer selv har lagt ut, for å belyse en verden få av oss lever i.

Vasking av champagne, klokker til prisen av et hus, tigre som kjæledyr, privatfly verden over og urinering på kontanter er blant elementene som har fått kritikere til å heve både et og to øyenbryn.

Og selv om hele verden nå forsøker å isolere seg, slik at spredningen av coronaviruset skal avta, finnes det enkelte som lar sølvskjeen de er født med passere fra munn til munn. Det vekker også, naturligvis, oppsikt. I internasjonal presse får nå flere av de styrtrike arvingene hard medfart for sine coronatiltak, og mangel på sådan.

Vekker harme

Bilder som hovedkontoen og de respektive rikingenes kontoer har delt, viser en tilstand som er helt ulik vår egen. Hvem ville ikke ha tilbrakt karantenen sin på en gedigen yacht, eller kjørt rundt med et munnbind fra det franske motehuset Louis Vuitton?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer