«Jakten på kjærligheten»:

Corona-rammet: - Må tenke nytt

TV 2 er tvunget til gjøre endringer i «Jakten på kjærligheten». Onsdag slipper kanalen navnene på årets tv-bønder.

ÅRETS BØNDER: Dette er bøndene som skal konkurrere om friere i årets sesong av «Jakten på kjærligheten» på TV 2. Video: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2004 ble Norge introdusert for «Jakten på kjærligheten», der et knippe av Norges single bønder skal finne kjærligheten. Datingprogrammet har siden den gang rullet over tv-skjermene på TV 2.

Onsdag braker første del av sesong 17 løs, der bøndene for første gang blir presentert for seerne. Dermed er det klart hvilke seks bønder som er klare for å finne den store kjærligheten på tv.

Grunnet den pågående coronapandemien, vil årets presentasjon foregå på en litt annen måte enn tv-seerne vanligvis er vant til. Denne gangen skjer det nemlig over Skype.

- Jeg elsker å dra rundt på gårdene  og  møte bøndene, men coronaviruset satte en bråstopp for gårdsbesøk under innspillingen av presentasjonsprogrammet. Jeg fikk besøkt én gård, men etter det var det ikke forsvarlig å dra på de øvrige gårdene, sier Gunhild Dahlberg i en pressemelding til TV 2.

STOPP: Gunhild Dahlberg fikk ikke besøke alle gårdene i år på grunn av coronaviruset. Foto: Espen Solli / TV 2
STOPP: Gunhild Dahlberg fikk ikke besøke alle gårdene i år på grunn av coronaviruset. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Når det gjelder videre innspilling av «Jakten på kjærligheten»-sesongen , sier TV 2 at de er nødt til å se på ulike alternativer, og er forberedt på endringer.

-  I vurderingen vi gjør rundt innspilling av årets «Jakten»-sesong, så følger vi myndighetenes  retningslinjer rundt coronasituasjonen. Vi håper og tror at vi kan spille inn «Jakten på kjærligheten» slik vi  pleier, men vi ser også på ulike alternativer rundt innspillingen så vi er forberedt på endringer som kan komme og som gjør til at vi må tenke nytt, sier programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen.  

POOL PARTY: To av frierne i «Jakten på kjærligheten» gjør alt de kan for å vinne en alene-date under mandagens episode. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Må være sporty

Til tross for en litt trøblete utgangspunkt, kan det likevel se ut til at årets bønder er mer enn klare for å finne den rette. Når Se og Hør tar en prat med Andreas Lillevestre (24) fra Steinkjer, forteller han at han først og fremst ser etter ei sporty dame som er glad i å være ute.

- Drømmedama er liksom ikke en sofasittende dame som ikke gidder å gjøre noe. Det er jeg egentlig ikke så interessert i, så hun må være litt sporty av seg, altså.

KLAR: Andreas ønsker seg en sporty dame som ikke ligger på sofaen hele dagen. Foto: Espen Glomsvoll / TV 2
KLAR: Andreas ønsker seg en sporty dame som ikke ligger på sofaen hele dagen. Foto: Espen Glomsvoll / TV 2 Vis mer

24-åringen er en omgjengelig og aktiv kornbonde, som nylig har tatt over gården som har vært i familien i generasjoner. Ved siden av studerer han økonomi og ledelse.

Til tross for at han er en av årets yngste bønder, ser han ikke det som et hinder.

- 24 år, det er jo ikke for tidlig å finne drømmedama det? Jeg tror ikke alderen er så farlig, men jeg håper jo at de damene som eventuelt søker, kanskje er litt modne av seg. At det ikke er sånne festløver som bare vil gå ut på byen.

Lillevestre forteller at han ikke har noen nedre eller øvre aldersgrense, og at alder bare er et tall. Når det er sagt foretrekker han ei i samme aldersspenn.

ALLE SKAL FÅ: «Mer Paradise Hotel enn Jakten på kjærligheten», mener en av deltakerne i den nye TV 2-serien «Kjærlighet til alle». Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

Fart og spenning

Christoffer Trøseid (28) fra Nord-Odal er også svært klar for å finne kjærligheten. Han beskriver seg selv som en aktiv gris- og potetbonde, som er glad i fart og spenning.

POTETCHIPS: Potetbonden Christoffer Trøseid dyrker poteter som senere blir potetchips for Maarud. Foto: Therese Baer / TV 2
POTETCHIPS: Potetbonden Christoffer Trøseid dyrker poteter som senere blir potetchips for Maarud. Foto: Therese Baer / TV 2 Vis mer

28-åringen har overtatt familiegården i Hedmark, og driver som fjerdegenerasjons bonde. Potetene han dyrker blir senere til potetchips for Maarud.

- Jeg drømmer om ei rolig og omtenksom dame som kanskje kan bidra sammen med meg litt på gården, og ta meg med på tur.

POPULÆR: Aldri før har så mange friere sendt inn brev til en «Jakten på kjærligheten»-bonde, som til 29 år gamle Inger Lund. Video: TV 2 Vis mer

- En svakhet

Anette Dahl (29) fra Midt-Telemark er svært klar for å møte den rette, og ønsker seg gjerne en stødig kar som kan gjøre hverdagslivet mer spennende. Dahl håper det dukker opp en entusiastisk mann som liker mye av det samme som henne selv.

ELSKER JAKT: Anette Dahls store lidenskap er jakt. Nå håper hun å fylle dagene med romantikk også. Foto: Espen Glomsvoll / TV 2
ELSKER JAKT: Anette Dahls store lidenskap er jakt. Nå håper hun å fylle dagene med romantikk også. Foto: Espen Glomsvoll / TV 2 Vis mer

- Det viktigste er at han er jovial og god, ikke at han har et fint utseende. Jeg er likevel svak for et sjarmerende smil.

29-åringen jobber som kontaktlærer ved en videregående skole, og underviser blant annet i kroppsøving. Ved siden av har hun en stor lidenskap for jakt.

Programmets første veganer

Eivind Wilhelm Skorstad (33) fra Namsos beskriver seg selv som en omgjengelig og blid småbruker. Han er programmets aller første veganer, og er svært opptatt av miljø og dyrevelferd. Nå ønsker han å finne en å dele livet med på gården.

VEGANER: Eivind er programmets første veganer, og håper å finne en likesinnet. Foto: Espen Glomsvoll / TV 2
VEGANER: Eivind er programmets første veganer, og håper å finne en likesinnet. Foto: Espen Glomsvoll / TV 2 Vis mer

- Det er litt ekstra vanskelig for meg å få meg en kjæreste, siden jeg for noen år siden ble veganer. Jeg er på utkikk etter noen som er veganer eller vegetarianer - og det er ikke så mange av dem her oppe, dessverre.

Drømmedama beskriver han som ei som har samme verdisyn når det kommer til dyr og dyrevelferd, er glad i unger og folk, og som har et godt humør.

VARMT: «Jakten på kjærligheten» er i gang for fullt, og det har begynt å oppstå flere romantiske øyeblikk for bøndene og frierne. Bonde Gudrun får selv erfare dette. Video: TV 2 Vis mer

Betyr mye å finne den rette

Ronny Stokland (38) fra Klepp blir beskrevet som den blideste bonden i Rogaland. Han jobber som lastebilsjåfør ved siden av gårdsdriften, der han driver med ammeku og kjøttproduksjon.

SMØRBLID: Ronny fra Klepp håper å finne den rette å dele hverdagen med. Foto: Bo Randulff / TV 2
SMØRBLID: Ronny fra Klepp håper å finne den rette å dele hverdagen med. Foto: Bo Randulff / TV 2 Vis mer

38-åringen har to barn fra et tidligere forhold, og har en stor lidenskap for traktorløp. Det er for øvrig en lidenskap han mer eller mindre har lagt på hylla.

- Det hadde betydd mye for meg å finne den rette. Jeg savner det. Det jeg savner mest er noen å dele hverdagen med. Det aller beste som kan skje i sommer er at drømmedama står på trappen min. Ei søt og snill jente som det er litt tak i, er rett for meg.

Kaster seg ut i det

Trine Turtum (24) er en sauebonde fra Vågå, og er blant de yngste bøndene i denne sesongen. Hun har tidligere ikke vært interessert i å finne kjærligheten, men velger nå å kaste seg ut i det.

ELLEVE SAUER: Sauebonden Trine har elleve sauer hjemme. Hun kaster seg nå ut i kjærlighetslivet, i håp om å finne den rette. Foto: Espen Glomsvoll / TV 2
ELLEVE SAUER: Sauebonden Trine har elleve sauer hjemme. Hun kaster seg nå ut i kjærlighetslivet, i håp om å finne den rette. Foto: Espen Glomsvoll / TV 2 Vis mer

- Jeg drømmer om en kar som er glad i dyr, og som gjerne er litt handymann. Han bør også ha godt humør og tørre å vise følelser for meg. Rett og slett en stødig og trygg kar.

Det viktigste 24-åringen ser etter i et forhold er at man kan stole på hverandre, og at man trives og fungerer godt sammen.

LES OGSÅ: Slutter i «Jakten på kjærligheten»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer