Jens Christian Nørve:

Corona-fast med baby: - Frustrerende

De nybakte foreldrene kommer seg ikke hjem til Norge med datteren Sonja.

KOMMER SEG IKKE HJEM: TV 2-profil Jens Christian Nørve og samboeren Tommy Børresen ble nylig foreldre til datteren Sonja. Fødselen fant sted i USA ettersom paret benyttet seg av surrogati. Nå sliter de med å komme seg hjem som følge av coronaviruset. Foto: Siv Johanne Seglem
KOMMER SEG IKKE HJEM: TV 2-profil Jens Christian Nørve og samboeren Tommy Børresen ble nylig foreldre til datteren Sonja. Fødselen fant sted i USA ettersom paret benyttet seg av surrogati. Nå sliter de med å komme seg hjem som følge av coronaviruset. Foto: Siv Johanne Seglem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av mars kunne TV 2-programlederen Jens Christian Nørve (42) og samboeren Tommy Børresen endelig glede seg over datterens ankomst. Den nyfødte babyen, Sonja Olava, kom til verden lørdag 28. mars, og veide 3495 gram.

Paret, som benyttet seg av surrogati i USA, møtte imidlertid på en rekke hindringer før fødselen av datteren, grunnet coronaviruset. Da fødselen nærmet seg begynte coronaviruset å spre seg raskt, og det førte til at paret måtte kaste seg på et fly til USA, før innreiseforbudet trådte i kraft.

Heldigvis rakk de å komme seg inn i landet, i det han selv beskrev som «en kamp mot klokka.»

FAMILIE: Kristin og Dennis lettet på sløret om videre familieplaner. Reporter: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Frustrerende

Nå har det igjen oppstått utfordringer for de nybakte foreldrene og datteren. Dette ettersom USA har valgt å stenge passkontorene for å begrense spredningen av coronaviruset.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

Stengningen av passkontrollene går hardt utover Nørve og samboerens planer om å returnere til Norge med deres nyfødte datter, Sonja. Med tanke på at Sonja er født via surrogati i USA blir hun automatisk en amerikansk statsborger, og trenger derfor et pass for å komme inn til Norge.

Overfor Se og Hør forteller Nørve at det ikke er noen som vet når passkontorene åpner igjen.

- Det kan ta uker eller måneder. Det er frustrerende å ikke vite. Hadde vi bare hatt en dato å forholde oss til, hadde det vært mye lettere, sier han.

Videre forteller TV 2-profilen at de har spurt norske myndigheter om hjelp til å komme seg hjem, men at de ikke kan hjelpe dem med et norsk nødpass til datteren.

- Vi vil forsøke å starte prosessen med å søke norsk statsborgerskap til henne nå, men det tar normalt flere måneder. Vi håper NAV kan hjelpe oss med litt raskere saksgang, slik at vi kan komme hjem før sommeren, fortsetter han.

FØDSELSDEPRESJON: Kristin Gjelsvik opplever ikke bare medgang og solskinn etter fødselen. Vis mer

Ser på det som en permisjon

Ifølge Nørve finnes det to måter å komme seg hjem på, hvor den ene involverer å vente til USA åpner opp igjen, slik at de kan få et pass i løpet av få dager. Han innrømmer at paret har mest tro på denne løsningen.

Til tross for nok en hindring for familien på tre, forteller Nørve at de ikke lar dette overskygge den enorme gleden det er å bli foreldre.

- Vi er ved godt mot og tenker at dette løser seg en dag. Vi storkoser oss, og ser på dette som tidenes permisjon, hvor vi begge får være sammen med Sonja døgnet rundt den første tiden. Det setter vi stor pris på. Hun gir oss så mye glede og kjærlighet, forteller Nørve, og fortsetter:

- Hun har en enorm matlyst og sover veldig godt. Hun smiler og virker fornøyd med tilværelsen. Hun er heldigvis lykkelig uvitende om at vi sitter fast her i USA.

For å få tankene på noe annet, forteller Nørve at de sørger for å holde seg i bevegelse ved å gå turer i nærområdet.

- Vi holder oss for oss selv for å minimere risikoen for å bli smittet, påpeker han.

Helene Olafsen ble mamma for kort tid siden. Nå er hun tilbake på jobb, og deler sine tanker om sin første tid med baby i hus. Vis mer

Gledet seg til å bli pappa

Det var i desember at Nørve og samboeren avslørte at de skulle bli en familie på tre. Gladnyheten delte førstnevnte i et innlegg på sin private Facebook-profil.

«Kjære familier og venner. Snart blir vi tre! Tommy og jeg venter ei lita jente til våren. Vi er ubeskrivelig glade og nå teller vi ned til vi får en ny sjef hjemme. Og ja, vi har allerede blitt tussete», skrev han den gang.

Overfor Se og Hør fortalte Nørve at han gledet seg stort til å bli pappa.

- Dette er stort. Jeg har nesten ikke ord. Vi er bare ubeskrivelig lykkelige, og går nå bare og teller dager til vi får hilse på den lille jenta, jubler han, og legger til at det ikke er tvil om at jenta kommer til å bli sjefen i huset, fortalte han, og la til:

- Men vi gleder oss sånn til den nye hverdagen sammen med henne.

LES OGSÅ: - Det ble veldig, veldig skummelt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer