Linda Evangelista:

Comeback etter skrekkbehandling

Supermodellen sa hun var «permanent deformert». Nå er hun tilbake.

DEN GANG DA: Supermodellen Linda Evangelista før hun gjennomførte behandlingen som endret alt. Her fra 2007. Foto: Ian West/Pa Photos/NTB
DEN GANG DA: Supermodellen Linda Evangelista før hun gjennomførte behandlingen som endret alt. Her fra 2007. Foto: Ian West/Pa Photos/NTB Vis mer
Publisert

Linda Evangelista (57) var tidligere en av supermodellene man stadig kunne se sprade rundt på både catwalker og røde løpere ikledd eksklusive merkeklær fra de største motehusene. De siste åra har hun derimot ikke vært å se, og i september i fjor røpte hun årsaken.

Evangelista hadde nemlig gjennomgått en kosmetisk behandling som kalles «CoolSculpting», som hun hevdet skal ha gjort kroppen hennes «permanent deformert» og «brutalt vansiret».

Nå, ti måneder etter avsløringen, er hun imidlertid tilbake i modellbransjen og nyheten deler hun selv på Instagram. Det melder E! News.

I debuten poserer hun i en kampanje for luksusmerket Fendi. På bildet er hun ikledd et par solbriller og tre rosa sateng-baseballcapser, samt to Fendi-vesker med paljetter i sølv.

Under Instagram-innlegget skriver hun at fotoseansen er for å promotere et kommende moteshow som holdes til ære for 25-årsjubileet for Fendis baguette-vesken, og toårsdagen for Kim Jones' rolle som kunstnerisk leder for couture og dameklær ved merket.

HEKTA: 25 år gamle Patrick Mast elsker å gjøre kirurgiske inngrep på fjeset sitt, og har brukt over en halv millioner kroner over årene. Reporter: Christian Wehus. Video: @patrichaflatwood Vis mer

Saksøkte for 500 millioner

Bare et par dager etter det ble kjent at hun var tilbake, delte hun nok en oppdatering med sine 1,2 millioner følgere.

«Jeg er glad for å ha avgjort «CoolSculpting-saken». Jeg ser fram til neste kapittel i livet mitt med venner og familie, og er glad for å kunne legge denne saken bak meg. Jeg er virkelig takknemlig for støtten jeg har fått», skrev hun da.

Modellen la samtidig til at hun har inngått et forlik.

I fjor høst saksøkte nemlig den tidligere modellen selskapet Zeltiq Aesthetics Inc. I søksmålet ba hun om 50 millioner dollar i erstatning, noe som tilsvarer nesten 500 millioner norske kroner. Evangelista påsto blant annet at hun ikke har vært i stand til å jobbe etter behandlingene.

Anna Rasmussen intervjues i forbindelse med lansering av ny sesong av TV2-programmet "Bloggerne". Her forteller hun om intimkirurgi etter at henne ble voldtatt. Vis mer

Abbvie selv, som er hovedselskapet, har imidlertid ikke kommentert det angivelige forliket overfor E! News.

Levde i skjul og skam

Ifølge People er behandlingen det er snakk om en form for «fettfrysing», hvor fettcellene skal reduseres. «CoolSculpting» er godkjent av amerikanske myndigheters kontrollorgan, FDA.

Mellom 2015 og 2016 gjennomgikk Evangelista sju «CoolSculpting»-behandlinger som hun hevder skal ha gjort kroppen hennes «permanent deformert» og «brutalt vansiret».

- Jeg elsket å være oppe på catwalken. Nå gruer jeg meg til å møte folk jeg kjenner. Jeg kan ikke leve slik lenger, i skjul og skam. Jeg kunne bare ikke leve i denne smerten lenger, sa hun i intervjuet.

Et par måneder etter hun hadde begynt med behandlingen opplevde hun at områdene hun opprinnelig ønsket å redusere begynte plutselig heller å ese ut. I tillegg skal huden ha blitt hard og nummen.

FUNKYTWINS: Emil og Silas Massa er ikke redd for å prøve nye ting for å underholde følgerne sine på Youtube. Video: Funkytwins Youtube / Rød Løper. Reporter: Anna Celine Hanisch Vis mer

Etter å ha prøvd å ta saken i egne hender ved å endre kosthold og ty til trening for å «fikse» det, ble hun i 2016 diagnostisert med paradoksal fetthyperplasi (PAH). Samtidig fikk hun vite at ingen slankekur eller treningsrutine ville hjelpe henne.

LES OGSÅ: Deler ærlig bilde av egen kropp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer