FORTSATT VAKKER: Joan Collins mener kvinner ikke må se alder som en hindring, men heller utnytte det de har.  Foto: All Over Press
FORTSATT VAKKER: Joan Collins mener kvinner ikke må se alder som en hindring, men heller utnytte det de har. Foto: All Over PressVis mer

Collins (81) raser mot aldershysteriet

Joan Collins mener kvinner kan se godt ut uansett alder.

SEOGHØR.NO: Fredag fyller Joan Collins 81 år og markerer dagen ved å lange ut mot dagens skjønnhetsideal som hun mener bare forherliger unge mennesker. 

- Det er det mest ettertraktede som finnes. Ikke bare innen skjønnhetspleie, men i mote, teater og film, det er bare ungdom, ungdom, ungdom, sier hun til magasinet Hello!. 

Joan har siden 1950-tallet levd livet i rampelyset og har erfart at hun ikke lenger er like ettertraktet. Men hun gir ikke opp og mener at kvinner heller må utnytte det de har. 

- Et så aldersdiskriminerende samfunn får kvinner til å føle seg gamle og avleggs og får dem til å slutte å gjøre en innsats i eget utseende. 

Ektemannen holder henne ung

- Men det er ingen grunn til at man ikke kan se flott ut uavhengig av hvilket stadie i livet man er, sier Joan som også har fortalt at hennes 32 år yngre ektemann Percy Gibson (49) holder henne aktiv. 

Collins ga nettopp ut sin egen serie med skjønnhetsprodukter, og har aldri lagt skjul på at hun trenger litt kosmetisk hjelp. 

STOR ALDERSFORSKJELL: Percy og Joan møtte hverandre under en teateroppsetning i San Francisco. Ingen av dem er plaget av aldersforskjellen på 32 år. Foto: Stella Pictures
STOR ALDERSFORSKJELL: Percy og Joan møtte hverandre under en teateroppsetning i San Francisco. Ingen av dem er plaget av aldersforskjellen på 32 år. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Jo mer sminke, jo bedre. Særlig basen. Jeg hater sprøyter så tanken på Botox eller det å fjerne deler av magen - jeg kan ikke gjøre noe av det.

LES OGSÅ: Kopierte Ellens Oscar-stunt