SNAKKET NORSK: Da Leonard Cohen besøkte Oslo i 2008 testet Se og Hør hans norsk-kunnskaper. Video: Se og Hør Vis mer Vis mer

Leonard Cohen 1934 - 2016

Cohen snakket norsk

Da den folkekjære visesangeren besøkte Oslo for åtte år siden viste han frem sine norsk-kunnskaper.

SEOGHØR.NO: Natt til fredag kom den triste nyheten om at den kanadiske musikeren Leonard Cohen har gått bort. Han ble 82 år gammel.

- Vi har mistet en av musikkens høyest elskede artister, skrev plateselskapet hans på Cohens offisielle Facebook-side.

Blant Leonard Cohens mest kjente låter er «Hallelujah», «Suzanne» og «So Long Marianne». Sistnevnte låt ble skrevet som en dedikasjon til norske Marianne Ihlen som han var sammen med på 60-tallet.

Ihlen var først gift med dikteren Axel Jensen, og så i en seksårsperiode kjæreste med Cohen.

Sommeren 2008 var Cohen i Oslo for å holde konsert. Visesangeren gjorde da sin første turné på femten år, og stod på scenen på Bislett Stadion.

I den forbindelse møtte Seoghør.no stjernen i hovedstaden, og i tillegg til å innrømme at han var nervøs før konserten overrasket han med å si noen norske ord. Se video i toppen av saken!


VERDENSSTJERNE: Cohen har gitt ut flere studioalbum og solgt omkring 11 millioner plater sine verden over. Debutalbumet «The Songs Of Leonard Cohen» kom i 1967.
 Foto: Scanpix
VERDENSSTJERNE: Cohen har gitt ut flere studioalbum og solgt omkring 11 millioner plater sine verden over. Debutalbumet «The Songs Of Leonard Cohen» kom i 1967. Foto: Scanpix
Vis mer

Sistnevnte skrev også «Bird on the Wire» til den norske kvinnen, og de to forble venner fram til hun døde i august i år.

Det vil bli holdt en minnestund for Cohen i Los Angeles, skriver plateselskapet. Familien har bedt om å få fred til å sørge over sangeren som er gått bort, men sønnen Adam Cohen sier følgende ifølge NPR:

- Min far døde fredfullt i sitt hjem i Los Angeles, vel vitende om at han hadde gjort ferdig et av sine største verker. Han skrev helt inn i det siste med sin unike humor, sier artistens sønn.

LES OGSÅ: Stjernene hyller Leonard Cohen

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.