Claire Danes har gått til terapi siden hun var seks år

- Det har vært noen perioder i livet mitt hvor det har vært veldig viktig for meg.

SEOGHØR.NO: For seks år siden giftet «Homeland»-stjernen Claire Danes (36) seg med den britiske skuespilleren og modellen Hugh Dancy (40).

Og tre år senere kom sønnen Cyrus (3) til verden.

Nå avslører den prisvinnende 36-åringen at selv om ekteskap kan være hard jobb, så er det er familien som holder henne jordnær.

- Det er vidunderlig å være gift. Det er også utfordrende, og man blir bedre og bedre kjent. Jeg lærer fremdeles flere nye ting om både ham og meg, og det er ikke alltid like komfortabelt, forteller hun til magasinet The Edit, ifølge Daily Mail.

- Men jeg har denne utrolige sikkerheten, og det er en stor ressurs å samarbeide med noen man stoler på og beundrer - og som man ønsker å kline med, legger hun til.

Saken fortsetter under bildet.

LYKKELIGE SAMMEN: De ni siste årene har Claire Danes vært sammen med Hugh Dancy. De giftet seg i 2009. Her er paret på en premiere i mai i år.  Foto: SipaUSA
LYKKELIGE SAMMEN: De ni siste årene har Claire Danes vært sammen med Hugh Dancy. De giftet seg i 2009. Her er paret på en premiere i mai i år. Foto: SipaUSA Vis mer

Ville bli terapaut

Claire har vunnet en rekke priser for sin rolle som CIA-agenten Carrie Mathinson i den populære TV-serien «Homeland». I tillegg er hun kjent fra en rekke filmer som blant annet «Romeo + Juliet», «Les Misérables» og «The Hours».

Kritikere og publikum kommenterer ofte følsomheten hun får frem i rollene sine, spesielt når det kommer til skildringen av Carrie Mathinson - som er bipolar.

Danes sier at dette kommer av en livslang fascinasjon av menneskesinnet.

- Jeg har alltid vært dypt interessert i psykologi og hvordan vi fungerer. Jo mer jeg lærer om mennesker med slike typer lidelser, jo mer respekt får jeg for dem, forteller hun til nettstedet.

Selv har ettbarnsmoren gått i terapi siden hun var seks år gammel, og hun planla å bli en terapaut hvis ikke skuespilleryrket hadde fungert.

- Jeg går i terapi fordi det er et nyttig verktøy og en luksus for å reflektere og få innsikt i seg selv. Men det har også vært perioder i livet mitt hvor det har vært veldig viktig for meg, røper hun.

Saken fortsetter under bildet.

TV-FJES: I den populære TV-serien "Homeland" har Claire Danes rollen som Carrie Mathison. Hun spiller mot Damian Lewis som har rollen som Nick Brody.
TV-FJES: I den populære TV-serien "Homeland" har Claire Danes rollen som Carrie Mathison. Hun spiller mot Damian Lewis som har rollen som Nick Brody. Vis mer

Stjal kjæresten til gravid kollega

I 2003 skapte det store overskrifter da Claire Danes falt for den 11 år eldre skuespilleren Billy Crudup (47). Han var nemlig den gang i et forhold med «Weeds»-stjernen Mary-Louise Parker (51) - som var gravid i syvende måned.

Crudup forlot sin gravide kjæreste til fordel for Danes, og de var sammen i fire år før de gikk hver til sitt.

I 2006 møtte Claire sin nåværende ektemann Hugh på settet til dramaet «Evening». Tre år senere giftet de seg i en hemmelig seremoni i Frankrike.

LES OGSÅ: Slik gikk det med «Angela»-stjernene