Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Claire Danes: - Jeg bekymrer meg ikke om å bli ansett som vakker

«Homeland»-stjernen Claire Danes slår tilbake mot skjønnhetspresset i Hollywood.

Publisert

SEOGHØR.NO: En rekke kvinnelige skuespillere i Hollywood føler et enormt press for å holde seg slanke og pene, samt tviholde på ungdommen, til enhver tid for ikke å miste jobbene til yngre og vakrere nykommere.

«Homeland»-stjernen Claire Danes (36) åpner seg nå om sin lange indre kamp om skjønnhetshysteriet, og hun har tidligere avslørt at hun gjorde alt for å skjule babymagen da hun gikk gravid, i frykt for hva andre personer ville synes om kroppen hennes.

Nå hevder 36-åringen derimot at hun har lært seg å heve seg over presset.

- Ideen om at vi skal ta opp riktig mengde plass, bokstavelig og billedlig, har blitt helt ingrodd i oss. Jeg har kjempet mot dette hele livet mitt - både som en vanlig person i samfunnet og som en som skaper bilder gjennom jobb, forteller hun til Allure magazine, ifølge People.com.

Saken fortsetter under bildet.

VAKKER: Det er ingen tvil om at Clair Danes får hoder til å snu.  Foto: Stella Pictures
VAKKER: Det er ingen tvil om at Clair Danes får hoder til å snu. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Det er ok å ønske å se ut og føle seg best mulig. Det er ok å strebe etter å være attraktiv, hva enn det måtte mene for deg. Det er også ok å ikke forvente å bli definert utfra dette. Det er ok å være sterk på alle mulige måter: å være stor og ta opp plass. Å puste og å trives.

Selv sier Danes at hun privat ønsker å se vakker ut for verden, men når det kommer til jobb har hun en annen oppfatning. Som skuespiller bryr hun seg nemlig mindre om utseendet og mer om å perfeksjonere faget sitt.

- Jeg er veldig forfengelig når det kommer til arbeidet mitt. Jeg vil gi en så ærlig fremføring som mulig, men jeg bekymrer meg ikke så mye om å bli ansett som vakker når jeg spiller en karakter, forklarer hun.

Danes finner nemlig roen ved å ikke sammenligne seg med andre kvinnelige skuespillere.

- Jeg kjenner noen av verdens vakreste kvinner, og selv de drukner i usikkerhet og har lav selvtillit. Hvorfor er det sånn?

- Jeg føler meg selv attraktiv nok. Jeg kan jobbe med det jeg ønsker, og jeg har funnet en fantastisk mann som vil kline med meg. Så jeg har det bra, konkluderer hun, ifølge People.

Saken fortsetter under bildet.

EKTEMANNEN: De ni siste årene har Claire Danes vært sammen med Hugh Dancy. De giftet seg i 2009. Her er paret på en premiere i mai i år.  Foto: SipaUSA
EKTEMANNEN: De ni siste årene har Claire Danes vært sammen med Hugh Dancy. De giftet seg i 2009. Her er paret på en premiere i mai i år. Foto: SipaUSA Vis mer

Stjal kjæresten til gravid kollega

I 2003 skapte det store overskrifter da Claire Danes falt for den 11 år eldre skuespilleren Billy Crudup (47). Han var nemlig den gang i et forhold med «Weeds»-stjernen Mary-Louise Parker (51) - som var gravid i syvende måned.

Crudup valgte å forlate sin gravide kjæreste til fordel for Danes, og de var sammen i fire år før de gikk hver til sitt.

I dag er Claire lykkelig gift med den britiske skuespilleren og modellen Hugh Dancy (40) som hun har sønnen Cyrus (3) med.

TV-FJES: I den populære TV-serien "Homeland" har Claire Danes rollen som Carrie Mathison. Hun spiller mot Damian Lewis som har rollen som Nick Brody.
TV-FJES: I den populære TV-serien "Homeland" har Claire Danes rollen som Carrie Mathison. Hun spiller mot Damian Lewis som har rollen som Nick Brody. Vis mer

LES OGSÅ: Slik gikk det med «Angela»-stjernene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer