Kaia Gerber:

Cindy Crawfords datter (16) debuterte på catwalken

Både Kaia Gerber og broren Presley Gerber følger i sin berømte mammas fotspor.

STJERNESKUDD: 16 år gamle Kaia Gerber har tatt New York Fashion Week med storm. Her avbildet under visningen til Calvin Klein forrige uke. Foto: REX / NTB scanpix
STJERNESKUDD: 16 år gamle Kaia Gerber har tatt New York Fashion Week med storm. Her avbildet under visningen til Calvin Klein forrige uke. Foto: REX / NTB scanpix Vis mer

(Seoghør.no): Den siste tiden har datteren til den verdensberømte supermodellen Cindy Crawford (51), Kaia Gerber (16), stadig stjålet oppmerksomheten fra moren.

Torsdag debuterte hun på catwalken under New York Fashion Week hvor hun gikk under Calvin Klein-visningen. I gule satengbukser og en svart og hvit skjorte over en blå genser, har 16-åringen mottatt lovord for sin debut, ifølge New York Post.

STOLTE: Kaia Gerber sammen med sine foreldre Rande Gerger og Cindy Crawford. Foto: Shutterstock
STOLTE: Kaia Gerber sammen med sine foreldre Rande Gerger og Cindy Crawford. Foto: Shutterstock Vis mer

Hun har i ettertid delt bilde fra catwalken på sin Instagram-profil, hvor hun takker designeren Raf Simons for muligheten.

- CALVIN KLEIN! Det finnes ikke ord til å beskrive det jeg føler. Jeg elsker deg uendelig mye, Raf!, skriver hun under bildet.

Kaia er til tross for sin unge alder erfaren foran kamera. Allerede som 10-åring begynte hun å bli fotografert, og bare 13 år gammel signerte hun sin første modellkontrakt hos IMG Models, tre år tidligere enn hva moren gjorde - hun var nemlig 16 år.

Pia Tjelta på åpning av ny Fretex-butikk i Oslo. Intervjues om Fretex-mote Vis mer

Siden den gang har hun vært avbildet på en rekke store magasinforsider, deriblant Vogue, Teen Vogue, og Pop Magazine. Hun har også blitt hyllet av designer Donatella Versace (62) - og det var for øvrig for motehusgiganten Versace 16-åringen gjorde sin første store jobb.

- Som sin mor har Kaia en spesiell gave. Kameraet elsker henne virkelig, har Versace sagt om Gerber, ifølge Vogue.

- Det var en fornøyelse å se Kaia gå i sin mors fotspor, fortsatte Donatella Versace etter at Gerber var modell for merkets barneklær.

Siden den gang har 16-åringen blant annet blitt ansikt utad for solbrillegiganten Miu Miu og Alexander Wang.

CALVIN KLEIN! there are no words to describe how I feel, I love you endlessly Raf!

A post shared by Kaia (@kaiagerber) on

Nylig signerte hun også med Marc Jacobs´ skjønnhetsavdeling, og mye tyder på at modelloppdragene vil komme på løpende bånd for den fremadstormende modellen.

Designeren bak det populære merket, Marc Jacobs, har selv hyllet 16-åringen og beskriver henne som den jenta, ifølge Vogue. Mye tyder derfor på at Gerber er svært godt likt i modellmiljøet, i likhet med moren Cindy Crawford.

Congrats @KaiaGerber! What a way to kick off your first runway season!! So excited for you!

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford) on

Kaia Gerber er vant til rampelyset som datter av Crawford og gründer Rande Gerber (55), og med det utgangspunktet er det kanskje ikke sjokkerende at hun allerede er godt i gang med en modellkarriere.

Hennes bror, Presley Gerber (18), er også på alles lepper for tiden, og har i likhet med mor og søster en lysende karriere i vente.

Den 18 år gamle modellen har blant annet gått på catwalken for Moschino og Dolce & Gabbana og er i likhet med sin søster signert hos IMG Models.

Saken fortsetter under bildet.

MODELLSPIRER: Presley og Kaia Gerber går begge i sin berømte mammas fotspor. Her var søskenparet sammen på presentasjonen av en Tommy Hilfiger-kolleksjon i Los Angeles i februar. Foto: Shutterstock/ NTB scanpix
MODELLSPIRER: Presley og Kaia Gerber går begge i sin berømte mammas fotspor. Her var søskenparet sammen på presentasjonen av en Tommy Hilfiger-kolleksjon i Los Angeles i februar. Foto: Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

Til tross for at kjendisbarna har flere meritter de kan krysse av på lista, var imidlertid ikke Cindy Crawford i ekstase da datteren ble oppdaget, bare ti år gammel.

Ifølge Hollywood Reporter ønsket hun nemlig å skåne barna fra moteindustrien, og hevdet at datteren burde vente til hun fylte 17 år. I ettertid har det derimot vist seg at Crawford endret mening da datteren signerte med IMG.

Saken fortsetter nedenfor.

MODELLER: Kaia og Presley Gerber jobber seg oppover som modeller. Her sammen med designer Alexander Wang tidligere denne måneden. Foto: Shutterstock
MODELLER: Kaia og Presley Gerber jobber seg oppover som modeller. Her sammen med designer Alexander Wang tidligere denne måneden. Foto: Shutterstock Vis mer

I 2014 kom søskenparet med felles Instagram-konto, hvor en rekke bilder av Kaia har blitt delt - fotografert av broren.

Deres berømte mor har angivelig hjulpet barna på veien når det kommer til kontakter i bransjen. Titt og ofte ser man på sosiale medier at de begge tilbringer tid med verdensberømte stjerner. Kaia har blant annet delt et bilde på sin Instagram-profil sammen med artist Taylor Swift (27), modell og skuespiller Cara Delevingne (25) og supermodell Karlie Kloss (25).

MoonMan and his Girlfriends.

A post shared by Kaia (@kaiagerber) on

Som modell i IMG er hun i stallen sammen med flere av verdens mest ettertraktede modeller, og omgir seg med flere av dem.

I et intervju med Vanity Fair har Gerber blant annet omtalt hvor normal hun mener at «Keeping Up With the Kardashians»-stjerne og supermodell Kendall Jenner (21) er.

- Hun er veldig jordnær, har 16-åringen uttalt.

- Å se hvor normal hun er, hjelper meg til å forbli normal og ikke bli påvirket av alt dette, fortsatte hun.

Jenner har i tillegg til å være modell gått mer seriøst inn i yrket som fotograf, og da hun fotograferte sin første magasinforside noensinne, var det nettopp Kaia Gerber som sto foran linsa.

Til tross for at utseendet mellom mor og datter er slående likt, har duoen tidligere avslørt til People at deres ytre ikke er der de ligner mest.

- Utseendet vårt er nesten der vi er mest ulike, sa Kaia Gerber til magasinet.

- Det er det folk ser, fordi de ikke kjenner oss, men vi reagerer på situasjoner helt likt. Vi er begge veldig punktlige, la hun til.

Cindy og datteren skal også begge irritere seg over andre som kommer for seint, og duoen legger ikke skjul på at de begge gestikulerer mye når de snakker.

Med en mor som har prydet over 600 magasinforsider, vil det trolig ta noe tid før barnas karrierer kan måle seg med Crawfords.

I 2016 prydet mor og datter forsiden av motemagasinet Vogue sammen. På bildet omfavner mor og datter hverandre foran kamera, og det er tydelig at eplet ikke faller langt fra stammen. Også her er likheten slående mellom 51- og 16-åringen.

Nylig fortalte 16-åringen at hun lærer langt mer om det å være modell, enn kun hvilken side som er mest fotogen eller hvilken pose hun skal gjøre av Crawford.

- Hun lærer meg å være snill, punktlig - hvis dere kjenner henne så vet dere at hun er veldig punktlig, og å stå opp for meg selv. Og når jeg tenker over det, er ikke det ting enhver mamma skal lære døtrene sine?, sa hun, ifølge Vanity Fair.

- Nyt karbohydratene

Selv om Crawford er stolt av datterens prestasjoner, er hun også bekymret for presset hun kan bli utsatt for som modell.

- I dag er det forventet at modeller er kjempetynne og jeg bekymrer meg for henne. Det var aldri min naturlige kroppsfasong, og jeg tror ikke det blir hennes heller. Nå sier jeg bare til henne: «nyt karbohydratene mens du kan!, har hun tidligere uttalt ifølge Mirror.

Før den tidligere supermodellen fant ektemannen Rande Gerber, var Crawford gift med skuespiller Richard Gere fra 1991 til 1995.

Tobarnsmoren ønsker å støtte barnas drømmer, uansett hva det måtte være. Hun har imidlertid røpet at hun noen ganger spøker med datteren om den store likheten mellom dem.

- Kaia har blitt en vakker, ung kvinne og jeg vil la henne skinne. Jeg vil ikke at hun skal føle at vi konkurrerer, men jeg erter henne og sier «du har mitt gamle hår - få det tilbake» eller «gi meg bena mine tilbake». Det kommer til å gå bra med henne, hun er mer samlet og moden enn jeg var på hennes alder, har 51-åringen sagt ifølge Mirror.

LES OGSÅ: - Jeg gråter og skjelver fordi jeg elsker dette