HOLDER BARNA HJEMME: Cindy Crawford har tatt Kaia og Presley ut av skolen, etter at det ble funnet høye verdier av miljøgiften PCB i luften. Foto: All Over Press
HOLDER BARNA HJEMME: Cindy Crawford har tatt Kaia og Presley ut av skolen, etter at det ble funnet høye verdier av miljøgiften PCB i luften. Foto: All Over PressVis mer

Cindy Crawford tar ungene ut av skolen i protest

Supermodellen frykter for helsen til sin sønn og datter.

SEOGHØR.NO: Supermodellen Cindy Crawford (48) tar ingen sjanser når det kommer til barna sine.

FRYKTER FOR UNGENE: Rande Gerber og Cindy Crawford klarer ikke å tilgi seg selv dersom barna blir syke av miljøgiften. Foto: All Over Press
FRYKTER FOR UNGENE: Rande Gerber og Cindy Crawford klarer ikke å tilgi seg selv dersom barna blir syke av miljøgiften. Foto: All Over Press Vis mer

Nå melder nettstedet UsMagazine.com at Crawford har tatt ungene ut av Malibu High School. Grunnen er at det ble funnet høye verdier av miljøgiften PCB på skolen.

PCB, som her til lands heter Polyklorerte bifenyler, er en gruppe industrikjemikalier som ble utviklet på 1920-tallet, men som senere viste seg å være svært skadelig. Eksponering over tid kan føre til kreft, ødelagt immunforsvar, svekket reproduseringsevne og nedsatt hjernekapasitet hos barn.

- Jeg føler meg ikke hundre prosent trygg. Jeg ser ti år fremover i tid, og hva om barnet mitt, Gud forby, får et problem? Hvordan kan jeg leve med meg selv hvis jeg visste at det var en mulighet, og jeg fortsatte å sende barna på skolen? sa Crawford i et intervju med Maria Shriver ifølge nettstedet.

Derfor har barna, Presley (15) og Kaia (12), blitt hjemme under skolestarten.


Supermodellen tilbød seg å betale testing av vinduene, som skal inneholde PCB, ut av sin egen lomme. Men skolen håndterte saken selv, men testet kun verdiene i luften.

- Jeg er frustrert over måten dette er håndtert på. Problemet er at de ikke har testet kilden. Hvis de ikke tester hver eneste dag, hvordan kan jeg vite om det er trygt for barna mine? sier Crawford.

Barnas far er Cindys ektemann, Rande Gerber.

LES OGSÅ: - Jeg ble mobbet for føflekken på skolen

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.