Chynna Rogers:

Chynnas døds­årsak avslørt

Rapperen og modellen ble bare 25 år gammel.

25: Rapperen Chynna Rogers rakk bare å bli 25 år gammel. Nå er dødsårsaken avslørt. Foto: Instagram / @chizzyano
25: Rapperen Chynna Rogers rakk bare å bli 25 år gammel. Nå er dødsårsaken avslørt. Foto: Instagram / @chizzyano Vis mer
Publisert

Denne uken kom den triste nyheten om at den amerikanske modellen og rapperen Chynna Rogers var bekreftet død.

Hun har de siste årene markert seg som rapper ved siden av modellkarrieren, men rakk bare å bli 25 år gammel.

Det var manageren som bekreftet dødsfallet overfor The Wire.

- Jeg kan dessverre bekrefte at Chynna har gått bort. Hun var høyt elsket og vil bli dypt savnet, fortalte manageren på vegne av familien.

På det tidspunktet var det ikke klart hva som var årsaken til rapperens død. Nå, to dager etter dødsfallet, er imidlertid dødsårsaken avslørt.

Ifølge en talsperson for avdelingen for folkehelse i Philadelphia, ble 25-åringen funnet død i sitt eget hjem. Der skal hun ha tatt en ufrivillig overdose - som førte til hennes død, ifølge blant andre People.

Åpen

Dødsårsaken kommer trolig ikke som et sjokk for fansen, da Rogers tidligere har vært svært åpen om rusavhengigheten. Siden 2016 var nemlig Rogers opiatavhengig, etter det hun selv har beskrevet som et resultat av å undertrykke negative følelser framfor å «deale med det».

I 2018 delte rapperen imidlertid et innlegg på Instagram, der hun delte noen av tankene sine rundt temaet med følgerne sine.

«Som mange av dere vet så var jeg en supernarkoman. Jeg har for øyeblikket vært nykter siden rundt 2016, men det å bli frisk er en pågående prosess», skrev hun den gang.

I et intervju med det musikkmagasinet Pitchfork i 2018 åpnet rapperen opp om sine egne problemer med rus, og hvorfor hun valgte å være så åpen.

- Jeg endte opp med å snakke om det, fordi det er så mange flere som sliter med denne dritten enn du tror, og de bør vite at det finnes folk som ser ut som meg eller gjør det samme som kan ha de samme problemene med styggen på ryggen.

I samme intervju snakket modellen om at hun mistet kontrollen over avhengigheten da det begynte å påvirke jobben hun gjorde.

- Det kom til det punktet hvor jeg måtte ta noe for å kunne gå på scenen og gjøre jobben min. Jeg likte ikke det. Det var å ta det for langt, for det slutter å være morsomt og begynner å være noe du er nødt til å gjøre, og det er da du må slappe av, fortalte hun den gang.

ROBINSON: Etter 4 års pause ble det tidligere i vår bestemt at «Robinsonekspedisjonen» gjør comeback. Her er noen høydepunkter fra tidligere sesonger. Vis mer

Stigende karriere

Chynna Rogers signerte kontrakt med modellbyrået Ford Models som 14-åring, og i tre år var hun å se i flere kampanjer, samt på catwalken, for blant andre motehuset DKNY.

Som 15-åring ble hun en del av A$AP Mob - et rapkollektiv som holder til i Harlem i New York og har flere kjente navn blant medlemmene.

Rapperen Asap Rocky (31) er blant de mest profilerte.

Rapkollektivet delte et innlegg på Twitter etter 25-åringens død, og skrev følgende sammen et bilde av henne:

I 2013 slapp Rogers sin første singel, «Glen Coco», før «Selfie» kom ut i 2014. I 2016 kom Rogers' debut-EP, «Ninety». Da var hun 22 år gammel.

Hennes siste EP, «In case I die first», ble sluppet i januar. Rogers fikk gode anmeldelser, blant andre fra Pitchfork.

LES OGSÅ: - Dette er ingen spøk for meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer