- Christopher trodde jeg truet ham

Her er hele historien rundt avskjedigelsen, ifølge Jan Thomas' tidligere stylist...

TOK GREP: Jan Thomas og Christopher valgte å avskjedige Hege Bigand etter bråket i det siste. Bigand føler seg dårlig behandlet av ekteparet, men de to har så langt valgt å avstå fra å kommentere saken. Foto: Anders Myhren/Seher.no
TOK GREP: Jan Thomas og Christopher valgte å avskjedige Hege Bigand etter bråket i det siste. Bigand føler seg dårlig behandlet av ekteparet, men de to har så langt valgt å avstå fra å kommentere saken. Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer
SEHER.NO: Mandag denne uka kunne blant andre Dagbladet rapportere fra at stylisten Hege Bigand ble kastet ut fra Jan Thomas Mørch Husbys studio. Bigand hadde samme dag mottatt skriftlig oppsigelse, men nektet å forlate arbeidsplassen fordi hun hadde kunder og skulle jobbe fram til klokka 19.
 
- Jeg er blitt bortvist av politiet, og får ikke lov til å være nærmere enn hundre meter fra lokalet fram til midnatt, sa Bigand til avisen.

Hele onsdag satt den oppsagte stylisten i møter med sine rådgivere og advokater. Til Seher.no forteller hun nemlig at hun nekter å gi seg i denne saken.

- Jeg har ikke fått noen begrunnelse for oppsigelsen. Derfor går jeg videre med saken. Jeg godtar ikke en avskjedigelse uten grunnlag og som blir gjort på denne måten, sier Bigand til Seher.no.

Ifølge stylisten, som ble oppsagt på dagen, bunner det hele i en lønnskonflikt, etter et lønnsforhandlingsmøte de ansatte hadde med Jan Thomas og Christopher i forrige uke.

- Deres advokat mente at vi skulle gå drastisk ned i lønn. Det var bare sånn det var, og dette skulle ikke engang være oppe til diskusjon. Sånn fungerer det bare ikke, var min reaksjon på det, forteller hun.

Til Dagbladet har Bigand tidligere uttalt at hun følte seg trakassert av Jan Thomas under et møte. Til Seher.no avslører hun hvordan dette angivelig skjedde. Ifølge henne selv, skulle de ha et møte med alle ansatte der de skulle diskutere lønnsforhandlingene forrige tirsdag. Jan Thomas og Christopher ville ha noen minutter først.
 
- Problemet var bare at dette utartet seg som en monolog fra deres side, og ikke en dialog. Dette gikk på meg som person. Da sa jeg bare at «dette finner jeg meg ikke i», deretter gikk jeg. Det var da jeg fant ut at jeg ikke gidder å slite ut helsen min for dette, og ble sykemeldt.

Daglig leder skal deretter ha bedt om et nytt møte mellom partene, der Christopher og hans mor også skulle være med. Dette den dagen Bigand var der og leverte sykmeldingen sin.

- Jeg sa nei til et nytt møte, men tok et par ord med daglig leder. Jeg sa at det absolutt ville være interessant å bli værende på denne arbeidsplassen, men at det finnes lover og regler man må forholde seg til, sier Bigand.

Og:

- I salongen fikk jeg beskjed om at jeg ville bli hevet ut fysisk dersom jeg ikke ville gå frivillig. Jeg begynte å gråte. Da jeg skulle gå forbi Christopher og ut opplevde jeg at det var ganske trangt i dørpartiet. Da sa Christopher at han tok dette som en trussel.

Dette skal ha skjedd rett etter at hun ikke ville være med på møtet, der hun angivelig alene skulle sitte sammen med Christopher, moren hans og daglig leder.

- Jeg kunne heller ikke se hva hans mor, som ikke er ansatt i salongen skulle gjøre på et slikt møte. Men jeg sa at hvis de satte en ny dato for møtet, slik at jeg kunne ha med meg noen, var dette helt ok.

Ifølge stylisten kom hun på jobb tirsdag og skulle jobbe med stadig aktiv sykmelding. Da skal hun ha fått en avskjed som hun mener ikke var begrunnet. Dermed valgte hun å bistride denne og bli på jobben ut dagen. En vakt fra Pro Security ga henne beskjed om at hun måtte forlate stedet, og ringte politiet.

Politiet rykket deretter ut til salongen.

- Ni politimenn ankom stedet. Etter mye om og men valgte de å be meg gå hundre meter fra salongen og ikke komme nærmere frem til midnatt,  sier Hege Bigand, som ikke har hørt noe fra de to i etterkant av hendelsen.
 
- Nei, jeg har ikke hørt noe i det hele tatt, forteller hun.
 
Ifølge Dagbladet var Christopher Mørch Husby tilstede da pressen kom til salongen. Han satt i en bil og skal ha skjult ansiktet bak ei hette.

Jan Thomas' advokat, Ole Johan Prytz, ønsker overfor Seher.no ikke å kommentere saken.

- Dette er en personalsak og blir bare helt meningsløs for meg å kommentere, sier han.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg er veldig skuffet og overrasket