Christine Dancke slutter i P3

Ferdig til sommeren.

SLUTTER: Programleder Christine Dancke i P3. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SLUTTER: Programleder Christine Dancke i P3. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Musikkprogrammet «Christine» har rullet og gått på radiokanalen P3 siden 2012. Til sommeren er det slutt.

Da slutter nemlig Christine Dancke (35) som programleder i P3. Dette melder P3.no. Dancke uttrykker takknemlighet for tiden i kanalen overfor P3s nettsider.

- Jeg ønsker også å rette en veldig stor takk til verdens beste lyttere, artister, gjester og kolleger som har gjort det mulig å fylle radio og internett med unikt musikkinnhold i årevis, sier hun til P3.no.

KJØRER MED MOBIL: I «Haik» dukker NRK-profil Christine Dancke opp bak rattet med mobilen i hånda, noe flere har bitt seg merke i. Vis mer

Redaksjonssjef Ida Jevne i NRK P3 roser Dancke for innsatsen gjennom det siste tiåret.

- Vi er utrolig stolte over den jobben Christine Dancke har gjort for P3 og norsk musikk i de ti årene som har gått, sier hun til kanalens nettsteder.

Hun mener det blir store sko å fylle for de som skal fylle tomrommet etter det populære musikkprogrammet.

- Mindre «bransjete»

Til Dagbladet sier Jevne at hun mener Dancke har bidratt til å øke interessen for norske artister.

- Christine har vært tydelig på alle plattformer, og har nådd ut med både lyd og video. Hun har bidratt å gjøre musikkjournalistikken mer tilgjengelig og mindre «bransjete». Jeg tror hun har truffet et bredere publikum på denne måten.

Jevne forteller at radiokanalen er i gang med å utvikle et nytt konsept som tar sikte på å ta over stafettpinnen etter «Christine».

- P3 kommer alltid til å være i bevegelse. Endring er en del av det vi gjør. Når vi sier det er store sko å fylle, er det fordi vi ser hvilken utrolig viktig jobb hun har gjort for NRKs musikkoppdrag, og for norske artister. Det er ikke gjort i en håndvending å erstatte henne, men det skal vi klare.

- Hvor lenge har dere kjent til at Dancke forlater P3?

- Det har vært en løpende dialog. Det ble klart ganske nylig.

Christine Dancke har siden 2009 utgjort halvparten av DJ-duoen «Hoetell» sammen med «Little Big Sister»-manager Silje Larsen Borgan. Hun har tidligere jobbet som musikkanmelder i Aftenposten.

LES OGSÅ: - Falske nyheter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer