Christina Ozturk:

Christina (25) er mor til 22 barn

- Vet ikke hvor mange barn vi vil ha.

IKKE BARE BARNEMAT: Christina Ozturk er mor til 22 barn. Her med elleve av de. Foto: Privat
IKKE BARE BARNEMAT: Christina Ozturk er mor til 22 barn. Her med elleve av de. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Det er ikke uvanlig at foreldre ønsker at sin førstefødte skal få et søsken å vokse opp med og flere sier seg mer enn fornøyd med to barn.

Den russiske influenseren Christina Ozturk (25) så seg imidlertid ikke fornøyd med to. For øyeblikket er hun nemlig mor til hele 22 unger.

Som 17-åring ble Ozturk alenemor da hun fikk sin første datter Vika. Etter å ha møtt det som skulle bli hennes kommende ektemann, den tyrkiske millionæren Galip (57), tok det ikke lang tid før det var fristende for paret å utvide familien.

GÅTT VIRALT: Bildene av magen til Michella Meier-Morsi vekket stor oppsikt. Vis mer

Siden den gang har babytoget mildt sagt ikke stoppet opp.

Ozturk skapte reaksjoner i internasjonale medier da hun fortalte at hun ville få over hundre barn. I ettertid forklarte hun at det var ment som en spøk, men i et intervju med Dagbladet i fjor avslørte den da 11-barnsmoren at «alt er mulig».

- Jeg vet ikke hvor mange barn vi vil ha. Akkurat nå planlegger vi ikke flere barn, men i fremtiden er alt mulig. Når barna har blitt eldre vil vi tenke på graviditet og surrogati.

Går ikke gravid selv

Influenseren har nemlig ikke båret frem alle babyene sine selv. De 21 søsknene som har kommet til verden de siste årene er gjennom bruk av surrogati.

ÅPENHJERTIG: Katarina Flatland og Harald Dobloug delte klipp fra fødestuen i en episode av podkasten «Åpen journal». Video: Rød Løper Vis mer

Paret planla først å få ett barn hvert år, før de raskt fant ut at det kunne bli biologisk vanskelig. Derfor valgte de å benytte seg av surrogati for å få så mange barn som mulig.

Å ha 22 unger løpende rundt som krever oppmerksomheten din kan være alt annet enn lett. Til Dagbladet kunne imidlertid 25-åringen forsikre at hun har tid til å gi barna all oppmerksomheten de trenger.

- Jeg ser ingen problemer med dette. Vi gjør alt sammen. Det er akkurat på grunn av dette at vi ønsket barn i samme alder, så de kan utvikle seg og vokse sammen. Leke, gå, lese, synge. Vi gjør alt sammen, i vår store familie. Alle barna mottar et hav av kjærlighet fra meg og mannen min.

Får hjelp

Det å skulle oppdra så mange barn på egenhånd er nok ikke bare barnemat. Ozturk får heldigvis god hjelp av barnevakter som hun følger og trener opp nøye.

- Jeg tilbringer så mye tid jeg kan med barna mine, men når jeg ikke er med dem så kontrollerer jeg alt. Jeg lærer opp hver barnevakt og oppdragelsen av barna skjer etter mine instrukser, har hun tidligere uttalt på Instagram.

FØDSEL: Den svenske toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic ble mamma etter mange vansker. Video: Kenza Zouiten Subosic. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Hun har også én viktig regel alle barnevaktene må følge:

- Hvis et barn begynner å gråte, så forbyr jeg deg fra å ta det i armene dine.

LES OGSÅ: Slik gikk det med «Octomom»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer