TIDLIGERE KOLLEGER: Christian Strand slo ut håret sammen med sine tidligere kvinnelige kolleger i Hotel Cæsar på jubileumsfesten til episode 2000. Foto: Maren Synnevåg/Seher.no
TIDLIGERE KOLLEGER: Christian Strand slo ut håret sammen med sine tidligere kvinnelige kolleger i Hotel Cæsar på jubileumsfesten til episode 2000. Foto: Maren Synnevåg/Seher.no Vis mer

Christian våkner 03 hver natt

Men Christian Strand har heldigvis en forståelsesfull kjæreste.

SEHER.NO: Christian Strand (29) stortrives i sin nye jobb som nyhetsoppleser, men han må opp før de fleste av oss for å rekke sending i Morgennytt på NRK.

- Jeg må legge meg klokken ni for å greie å stå opp klokken 03 på natten, sier Christian Strand til Seher.no

Heldigvis har den talentfulle programlederen en grei kjæreste. Hun heter Madeleine Dahl og jobber som journalist i bladet Det Nye. Paret skal ha møttes tidligere i år under et seminar på institutt for Journalistikk i Fredrikstad, der Strand holdt foredrag.

- Hun er veldig søt og fleksibel, og har forståelse for at jobben min er slik. Og vennene mine vet at jeg alltid har jobbet på ukurante tider, så dem pleier jeg i helgene, sier han.

Ung og rebelsk
Han forteller at at som ung ønsket å jobbe med TV og skuespill, og ikke bli journalist som sin far, den profilerte redaktøren og kommentatoren Arne Strand i Dagsavisen.

- Jeg skulle ikke jobbe med nyheter, men det er vel typisk når man er ung og litt rebelsk, at man vil gjøre det motsatte av sine foreldre, sier han.


Christian Strand hadde en rolle som pikkolo i såpeserien ''Hotel Cæsar'' for sju år siden, men hevder at det er et lukket kapittel for ham.

Får råd av far
- Serien har åpnet mange dører for meg, men etter tre år valgte jeg å hoppe av. Å satse på utdannelse ble viktigere for meg, sier han.

Strand er utdannet siviløkonom, men kom tilbake til NRK etter endte studier.

- Jeg har veldig sans for det visuelle, og jeg synes det er svært givende å jobbe med nyheter og møte så mange spennende og kunnskapsrike mennesker. Jeg finner også mye støtte i min far og han kan gi meg kortversjonen på enhver problemstilling, sier han.

- Det eneste som er dumt er at han ikke kan være gjest i mitt studio, sier han og smiler.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Jeg er halvt blind