Christian Borch gir seg etter 36 år i NRK

I juni fyller Christian Borch 70. Da går han av med pensjon.

36 ÅR: Christian Borch har jobbet i NRK i 36 år. Til sommeren er det slutt. Da fyller han 70. Foto: Se og Hør
36 ÅR: Christian Borch har jobbet i NRK i 36 år. Til sommeren er det slutt. Da fyller han 70. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
BLIR PENSJONIST: Når Borch går av med pensjon skal ha bruke mer tid på motorsykkelen sin. FOTO: Oddvar Walle-Jensen, Se og Hør.
BLIR PENSJONIST: Når Borch går av med pensjon skal ha bruke mer tid på motorsykkelen sin. FOTO: Oddvar Walle-Jensen, Se og Hør. Vis mer

SEOGHØR.NO: Etter 36 år i NRK er det snart slutt for tidligere nyhetsanker Christian Borch (69). I juni fyller Borch 70, og da er tiden i statskanalen over.

- Jeg fyller 70 år 2. juni, det er et ugjendrivelig faktum. Da skal jeg slutte og slik er det. Jeg har hatt stor glede av mine år i NRK. Alt man opplever i livet nedfeller seg i sjelens brønn og ligger der og funkler, sier Borch til Dagbladet.

Borch var daglig på TV-skjermen i ti år som nyhetsanker i Dagsrevyen. For tiden er han fast i panelet i P3-programmet Lørdagsrådet.

Når han blir pensjonist skal han bruke tiden på å male, være på hytta med barnebarnet Pablo, og kjøre motorsykkel. Å bli 70 gruer han seg ikke til.

- Det går nok fint. Det verste var å fylle 30. Jeg skjønte at jeg ikke lenger var ung og lovende, men måtte levere. Jeg har venner på 50 og 90 år, og har skjønt at kronologisk alder ikke er så viktig, så lenge man er et lekende menneske. Men jeg vet jo ikke. Når jeg blir 70, ser man kanskje på meg som en gammel skrukk.

LES OGSÅ: Mistet sin første kone i kreft

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer