­

Christian Bales forvandling vekker oppsikt

Skal spille USAs tidligere visepresident Dick Cheney.

BALE, ER DET DEG?: Hollywood-stjernen var ikke så lett å kjenne igjen på gaten etter at han har gått opp i vekt og farget øyenbrynene. Her er han avbildet i starten av september. Foto: NTB Scanpix
BALE, ER DET DEG?: Hollywood-stjernen var ikke så lett å kjenne igjen på gaten etter at han har gått opp i vekt og farget øyenbrynene. Her er han avbildet i starten av september. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Christian Bale (43) dukket nylig opp på Telluride filmfestival i Colorado, og for flere var det tydelig at Hollywood-stjernen er godt i gang med å forberede seg til sin nye filmrolle.

Den ellers så veltrente skuespilleren hadde lagt på seg et ekstra antall kilo, og han hadde dessuten farget øyenbrynene sine blonde og tatt skjegget.

Ifølge The Telegraph er bakgrunnen at han skal spille USAs tidligere visepresident Dick Cheney, som satt i George W. Bush sin regjering fra 2001-2009, i Adam McKays kommende spillefilm «Backseat».

Saken fortsetter under bildene.

UGJENKJENNELIG: Mange gjorde nok store øyne da Christian Bale dukket opp på et pressemøte i Los Angeles den 12. november - enda mer ugjenkjennlig enn tidligere i høst. Foto: Sundholm Magnus/Action Press/REX/Shutterstock/ NTB scanpix
UGJENKJENNELIG: Mange gjorde nok store øyne da Christian Bale dukket opp på et pressemøte i Los Angeles den 12. november - enda mer ugjenkjennlig enn tidligere i høst. Foto: Sundholm Magnus/Action Press/REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer
OFRER SEG FOR KUNSTEN: Hollywood-skuespilleren har endrer fysikk og utseende drastisk en rekke ganger for forskjellige filmroller. Foto: Sundholm Magnus/Action Press/REX/Shutterstock/ NTB scanpix
OFRER SEG FOR KUNSTEN: Hollywood-skuespilleren har endrer fysikk og utseende drastisk en rekke ganger for forskjellige filmroller. Foto: Sundholm Magnus/Action Press/REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

Den nå 76 år gamle Cheney, som ga ut sine memoarer i 2011, blir ansett som historiens mektigste visepresident i USA. Samtidig var han da han forlot posten blant de minst populære.

Amy Adams, Steve Carell og Bill Pullman er noen av de andre kjente skuespillerne i filmen, som går i opptak nå i september. Sam Rockwell skal spille sjefen selv, George W. Bush.

SKAL SPILLE VISEPRESIDENTEN: Dick Cheney og Christian Bale (før forandringen). Foto: NTB Scanpix
SKAL SPILLE VISEPRESIDENTEN: Dick Cheney og Christian Bale (før forandringen). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Opp og ned i vekt

Dette er imidlertid ikke første gangen Christian endrer kroppsform for en rolle. Han er kjent for å gå ekstremt langt i forberedelsene både fysisk og psykisk.

Da han skulle gå inn i rollen som seriemorderen Patrick Bateman i «American Psycho» (1999), tilbrakte han månedsvis med trening og jobbet hardt for å få en solbrun «olympisk» kropp som beskrevet i romanen filmen bygger på.

Til «The Machinist» (2004) gikk han ned 28 kilo. Da sultet han seg for å få en skjelettlignende kropp. Kostholdet bestod stort sett i vitaminer, eple, tunfisk på boks og kaffe. Christian fikk råd av en ernæringsfysiolog underveis, men gikk mye lengre enn det som var anbefalt.

KONA BLE BEKYMRET: Christian Bale har tidligere fortalt at hans kone Sandra ikke likte at ektemannen raste ned i vekt for «Maskinisten» i 2004.
KONA BLE BEKYMRET: Christian Bale har tidligere fortalt at hans kone Sandra ikke likte at ektemannen raste ned i vekt for «Maskinisten» i 2004. Vis mer

I andre enden av vektskalaen har han bygget kilovis med svulmende superhelt-muskler.

Christian brukte mye tid på styrketrening før rollen som Batman i Christopher Nolans filmtriologi, og skal ha lagt på seg 40 kilo i forkant av «Batman Begins» (2005).

Oscar for bokser-portrett

Under Oscar 2011 fikk Christian Oscar for beste mannlige birolle for rollen som Dicky Eklund i «The Fighter» (2010), nok en fysisk krevende rolle.

Han har sagt at han kunne løpe i timevis daglig for å komme i form til å spille den stoffavhengige bokseren Dicky Eklund. Vekttapet var da 13 kilo.

Christian ble også nominert til en Oscar for beste mannlige hovedrolle i 2014 for sin innsats i «American Hustle» (2013).

Han var på filmfestivalen i Colorado i forbindelse med sin nyeste film «Hostiles», der han spiller en armékaptein som tar seg av en døende indianer.

LES OGSÅ: George Clooney: - Jeg tenkte at det måtte være en feil

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer