INNHOLDSRIKT LIV: Christer Sjøgren har vært vokalist og artist i snart 50 år. Han har gjort suksess både med Vikingarna og som soloartist. Her er han fotografert i forbindelse med «Allsang på grensen» i 2015.  Foto: Espen Solli, Se og Hør
INNHOLDSRIKT LIV: Christer Sjøgren har vært vokalist og artist i snart 50 år. Han har gjort suksess både med Vikingarna og som soloartist. Her er han fotografert i forbindelse med «Allsang på grensen» i 2015. Foto: Espen Solli, Se og HørVis mer

Christer Sjögren snakker ut om alkoholproblemene

- Overdreven drikking kan være både himmel og helvete, sier dansebandstjernen.

SEOGHØR.NO: Tidlig på 1990-tallet ble den svenske dansebandkongen Christer Sjögren (65) avslørt som utro med en kvinnelig kollega.

Sidespranget førte til at hans kone Birgitta (67) pakket kofferten, og tok ut separasjon.

Men paret fant tilbake til hverandre, og er nå lykkeligere enn noensinne. I høst snakket den folkekjære artisten åpent ut i Se og Hør om hvordan han og kona har kjempet for kjærligheten.

Nå avslører Christer Sjögren at han også i perioder av sitt liv har slitt med et alkoholproblem.

– Jo mer du har prestert, jo bedre det har gått eller jo mere oppmerksomhet du har fått av publikum, desto stillere blir tomheten når du går inn på hotellrommet og stenger døren etter deg. Det kan nærmest bli som en liten depresjon, selv om man i virkeligheten har det bra, sier Christer i et intervju med SVT.

Saken fortsetter under bildet.

HOLDER SAMMEN: Christer og kona Birgitta har vært gift i 40 år, og forholdet har overlevd både sjalusi, utroskap og alkoholproblemer. Foto: Espen Solli, Se og Hør
HOLDER SAMMEN: Christer og kona Birgitta har vært gift i 40 år, og forholdet har overlevd både sjalusi, utroskap og alkoholproblemer. Foto: Espen Solli, Se og Hør Vis mer

Tungt å miste moren

– Overdreven drikking kan være både himmel og helvete. Det er en merkelig måte å dø på. Det er ingenting å anbefale, konstaterer Christer, som tidligere har uttalt at han slett ikke er noen helgen.

Den svenske dansebandkongen forteller også at det var et stort slag for ham da moren gikk bort bare 54 år gammel. Selv var han da knapt 32 år.

– Mamma og jeg kunne prate om alt mulig, så det var fryktelig tungt å miste henne. Heldigvis hadde jeg Birgitta også den gang, medgir Sjögren.

Sjalusi og ville fans

De to har nå vært sammen i 46 år, og gift i 40 av dem.

– Klart det har vært mange utfordringer gjennom årenes løp. Da vi spilte som mest på 80- og 90-tallet, var Birgitta hjemme med vår datter Charlotta. Da trodde hun at hun skulle miste meg.

Saken fortsetter under bildet.

ELLEVILLE FANS: Vikingarna-vokalisten har opplevd mye oppmerksomhet fra kvinner, noe som også har satt ekteskapet hans på prøve. Her avbildet under en konsert i 1989. Foto: Expressen/ NTB Scanpix
ELLEVILLE FANS: Vikingarna-vokalisten har opplevd mye oppmerksomhet fra kvinner, noe som også har satt ekteskapet hans på prøve. Her avbildet under en konsert i 1989. Foto: Expressen/ NTB Scanpix Vis mer

– Vi har hatt våre stunder, med både sjalusi og ville fans. Men vi har klart å bevare kjærligheten. Forholdet vårt i dag er veldig sterkt og solid, sa Christer Sjögren til Se og Hør i høst.

Tidligere har dansebandkongen også fortalt om en norsk, kvinnelig fan som har vært helt besatt av ham. Kvinnen skal både ha oppsøkt ham hjemme og sendt ham et stort antall brev.

LES OGSÅ: Derfor tok forholdet slutt - igjen

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.