Chrissy Teigen

Chrissy Teigen avslører sønnens hodetrøbbel

Velger åpenhet om babytilstanden.

RETTER OPP: Chrissy Teigen og John Legends yngste barn, sønnen Miles, har hodetrøbbel. Det deler stjernen åpent på Instagram. Foto: NTB scanpix / Instagram
RETTER OPP: Chrissy Teigen og John Legends yngste barn, sønnen Miles, har hodetrøbbel. Det deler stjernen åpent på Instagram. Foto: NTB scanpix / Instagram Vis mer
Publisert

Det var i midten av mai at lykken smilte for den norskættede modellen Chrissy Teigen (33) og hennes ektemann, den verdensberømte sangeren John Legend (39). Paret kunne nemlig avsløre at de hadde fått sitt andre barn, en liten gutt, som de valgte å kalle Miles Theodore Stephens (1/2 år).

Den vesle karen er som snytt ut av nesen på faren sin, og blir ofte vist frem i sosiale medier. Det er ingen hemmelighet at Chrissy er glad i å vise frem livet sitt på Instagram, og siden barna er en såpass stor del av livet hennes, blir de ofte med i dragsuget.

SE, HUN SNAKKER: Chrissy Teigen var heldig å filme datteras første ord. Video: Chrissy Teigen / Instagram Vis mer

Hun er åpen om det aller meste på bildedelingstjenesten. Nå har hun valgt å dele åpent om sønnen Miles' lidelse. Han lider nemlig av skjevt hode, og mamma Chrissy forsøker nå å rette opp i det.

Normalt

«Min baby har på sin hodeformende hjelm i dag. Ikke synes synd på ham når du ser bilder, for han er blid og vi prøver bare å fikse det flate hodet», skriver hun til sine 21,2 millioner følgere.

I kommentarfeltet under var det mange som lurte på hvorfor i alle dager den lille babyen hadde en hjelm på hodet. Ved første øyekast kunne det se ut som noe fra en hockeykamp, men sannheten er litt mer alvorlig enn som så.

Den internasjonale nyhetsaktøren Sky fikk med seg bildet, og bestemte seg for å lage en forklarende artikkel. Basert på informasjonen Teigen har gitt, virker det som om lille Miles har det som på engelsk heter plagiocephaly, eller asymmetrisk bakhode på norsk.

Se dette innlegget på Instagram

all the bears!!

Et innlegg delt av chrissy teigen (@chrissyteigen)

En hovedårsak til deformasjonen er den økte bevisstheten om at magesoving kan føre til krybbedød - med den konsekvens at babyene stort sett ligger på ryggen. Utstrakt bruk av bilstol som oppholdssted for de minste, kan også trigge skjevhet.

Skallen til babyer vokser ikke helt sammen før barnet er rundt 15-18 måneder gammelt, som er grunnen til at mange barn har et mykt eller bløtt område på hodet sitt, skriver Norsk Helseinformatikk.

For å korrigere dette har babyhjelmer blitt introdusert til markedet. Dagbladet har tidligere skrevet at det fungerer som en tannregulering, og at hver hjelm er spesialtilpasset til hvert hode. Hjelmen blir stadig justert, og former hodet mens det vokser seg symmetrisk. Behandlingen tar som oftest ikke mer enn fire måneder.

Hodet til Miles kommer derfor trolig til å utvikle seg helt fint og normalt når perioden med hjelmen er over.

Slo tilbake

Chrissy har valgt å være åpenheten selv, og da er det dessverre sånn at man tidvis får kritikk og hatmeldinger i retur. Da Emmy-utdelingen gikk av stabelen i midten av september, fikk hun blant annet mye oppmerksomhet på grunn av kroppen sin.

Hun stilte i en lekker kjole fra Zuhair Murad, men det mange bet seg merke i var magen hennes. Flere spurte nemlig om hun var gravid igjen, bare et halvt år etter at hennes forrige barn kom til verden. Det fant hun seg rett og slett ikke i.

PÅ RØD LØPER: Chrissy Teigen var flott i denne designerkjolen på Emmy Awards-løperen. Foto: NTB scanpix
PÅ RØD LØPER: Chrissy Teigen var flott i denne designerkjolen på Emmy Awards-løperen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg fødte nettopp et barn, men takk for at du er såååå ærbødig, svarte hun sarkastisk.

Senere fulgte Chrissy opp med en ny Twitter-melding, der hun tilsynelatende uttrykte sin frustrasjon over folks frekke kommentarer:

- Søren. Dere er så brutale, folkens.

- Fokusere på å være gravid

Før paret fikk lille Miles, hadde de bare datteren Luna (2), som ble født i 2016.

Tidligere har modellen gitt uttrykk for at hun har et relativt avslappet forhold til sin egen kropp, og til hvordan den er blitt påvirket av svangerskap og fødsel.

I et intervju med People i 2017, etter å ha født Luna, snakket Chrissy blant annet om at hun var opptatt av andre ting enn sitt eget utseende mens hun gikk gravid.

- Jeg ønsket ikke å gå rundt og tenke på at jeg måtte være i form til et Victoria’s Secret-show for eksempel. Jeg trengte å fokusere på å være gravid, og på å få et sunt barn og å være mamma. Det var mitt hovedfokus, ikke hvordan jeg så ut, sa hun til People den gang.

MED DATTEREN: Chrissy Teigen og John Legend sammen med lille Luna i juni i år. Noen uker tidligere fikk paret sønnen Miles sammen. Foto: Jerod Harris/Getty Images/AFP/ NTB scanpix
MED DATTEREN: Chrissy Teigen og John Legend sammen med lille Luna i juni i år. Noen uker tidligere fikk paret sønnen Miles sammen. Foto: Jerod Harris/Getty Images/AFP/ NTB scanpix Vis mer

Det er ingen ukjent sak at en god del mødre, spesielt i Hollywood, kjenner på et press om å miste «babyvekten» temmelig fort etter fødsel. I samme intervju fortalte Chrissy at hun selv prøvde å ignorere dette presset:

- Jeg hadde noe mye viktigere som skjedde i livet mitt enn å tenke på hvordan kroppen min så ut. Jeg ønsket å komme i gang med å være aktiv og sunn igjen, men jeg ville ikke bli besatt av det. Jeg trente og tok vare på meg selv, men jeg var ikke besatt.

RØD LØPER: Chrissy Teigen møtte opp på den røde løperen i denne kjolen under American music awards. Video: AP Vis mer

Sammenlignet seg med pære

Tobarnsmoren har fått en stor tilhengerskare på både Twitter og Instagram, blant annet fordi hun deler selvironiske, jordnære og hysterisk morsomme innlegg og bilder.

Etter at hun ble mamma for andre gang denne våren, har Chrissy blant annet fått ros for å vise et ærlig bilde av hvordan kroppen kan se ut etter fødsel.

I sommer delte hun blant annet bilder og video av strekkmerkene sine, som hun viste frem for fansen på Instagram Story mens hun kun var iført en bikinitruse.

- Jeg tipper at disse ikke kommer til å gå bort. Dette er min nye kropp, sa hun mens hun filmet kroppen sin.

Kort tid etter fødselen omtalte dessuten Harper's Bazaar et av Chrissys mange gøyale Instagram-innlegg, der hun spøkefullt sammenligner seg selv - iført en «nettingtruse» fra sykehuset - med en pære pakket inn i et beskyttende nett.

LES OGSÅ: Tatt på fersken etter Beckham-bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer