Chris Pratt var impotent, trøtt og følelsesmessig deprimert

Da Hollywood-stjernens vekt viste 136 kilo innså han at det var på tide å ta grep.

FØR OG NÅ: Chris Pratt har vært sammen med skuespilleren Anna Faris siden 2007, og vekten hans har svingt enormt i løpet av forholdet deres.
FØR OG NÅ: Chris Pratt har vært sammen med skuespilleren Anna Faris siden 2007, og vekten hans har svingt enormt i løpet av forholdet deres. Vis mer

SEOGHØR.NO: Chris Pratt (35) har blitt en av filmbyens hotteste skuespillere etter suksessen i «Guardians of the Galaxy» i fjor sommer.

Nå er han snart aktuell i en ny storfilm: «Jurassic World», og Pratt har ligget i hardtrening for å komme i form til de to siste filmene sine.

Chris ble først kjent som den elskverdige Andy Dwyer i TV-serien «Parks And Recreation», hvor han spilte en smålubben og uintelligent fyr. På grunn av rollefigurens karakter ble han tvunget til å holde vekten oppe sesong etter sesong.

Saken fortsetter under bildet.

FORVANDLING: I 2009 måtte Pratt holde vekten oppe for å passe inn med rollefiguren sin i komiserien Parks and Recreation. I dag har han kvittet seg med de ekstra kiloene og er svært fornøyd. Foto: Splash News/Instagram
FORVANDLING: I 2009 måtte Pratt holde vekten oppe for å passe inn med rollefiguren sin i komiserien Parks and Recreation. I dag har han kvittet seg med de ekstra kiloene og er svært fornøyd. Foto: Splash News/Instagram Vis mer

Dette førte til at han fortsatte å bli castet til roller som den morsomme tjukke mannen, men etter at vekten viste 136 kilo for knappe to år siden innså Pratt at han måtte ta grep.

- Jeg var impotent, trøtt og følelsesmessig deprimert. Jeg hadde store helseproblemer som påvirket meg enormt. Overvekt er farlig for hjertet, kroppen, sjelen og huden, forteller han til Men's Health, ifølge Daily Mail.

Saken fortsetter under bildet.

KJEKKAS: Her er Pratt på premieren av sin siste film "Jurassic World" i Paris i mai.  Foto: NTBscanpix
KJEKKAS: Her er Pratt på premieren av sin siste film "Jurassic World" i Paris i mai. Foto: NTBscanpix Vis mer

Vil aldri legge på seg igjen

Det er ikke uvanlig at skuespillere endrer kroppsfasong før filmroller, og Chris vekt spratt lenge opp og ned som en jo-jo for å tilfredstille arbeidsgiverne sine.

I 2012 var han i god form da han spilte rollen som marinejeger i «Zero Dark Thirty», men året etter måtte han igjen legge på seg flere kilo til rollen i komedien «The Delivery Man».

- Jeg gikk frem og tilbake hele tiden. Gikk ned i vekt for Moneyball, ble feit igjen, slanket meg for Zero Dark Thirty, og la på meg alt igjen for å spille Andy.

- Da jeg så meg selv i Zero Dark Thirty tenkte jeg: Jeg skal tilbake i form og jeg skal aldri bli feit igjen, forteller han.

Fra å fete seg opp ved å spise tre - fire hamburgere på et måltid tok Chris en helomvending i kostholdet sitt og begynte å trene hardt regelmessig.

Han holdt seg også borte fra alkohol et halvt år.

Siden 2009 har Pratt vært gift med skuespillerkollegaen Anna Faris (38), som blant annet er kjent fra «Scary Movie»-filmene. Paret har sønnen Jack (3) sammen.

KOMISK PAR: Chris og kona Anna Faris poserer lekent for fotografer på stranda i Maui i 2009.  Foto:  starsurf / Splash News
KOMISK PAR: Chris og kona Anna Faris poserer lekent for fotografer på stranda i Maui i 2009. Foto: starsurf / Splash News Vis mer

LES OGSÅ: Chris Pratt og Anna Faris var begge matforgiftet i sitt eget bryllup