I HARDT VÆR: Chris O'Neill skylder nok en gang penger til amerikanske skattemyndigheter. Her avbildet med kona, prinsesse Madeleine. Foto: REX / NTB scanpix
I HARDT VÆR: Chris O'Neill skylder nok en gang penger til amerikanske skattemyndigheter. Her avbildet med kona, prinsesse Madeleine. Foto: REX / NTB scanpixVis mer

Chris O' Neill:

Chris O'Neill skylder flere hundre tusen kroner i eiendomsskatt

Sommerhuset i Florida kan bli tvangssolgt.

I 2015 skapte prinsesse Madeleines ektemann, Chris O'Neill (42), overskrifter for sin forsinkede innbetaling av eiendomsskatt for et sommerhus i Florida og parets tidligere leilighet i New York.

Våren 2016 skyldte han nok en gang skattepenger, den gang 330 000 svenske kroner, for sommerhuset i Florida. Ifølge Expressen ble summen den gang betalt to måneder for sent.

Nå har O'Neill nok en gang opparbeidet seg gjeld hos de amerikanske skattemyndighetene.

GODE VENNER: Chris O* Neill sammen med prins Carl Philips kone Sofia Hellqvist i dåpen til prinsesse Estelle i 2012. Foto: NTB Scanpix
GODE VENNER: Chris O* Neill sammen med prins Carl Philips kone Sofia Hellqvist i dåpen til prinsesse Estelle i 2012. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den ubetalte eiendomsskatten gjelder også denne gangen huset i Florida, og beløpet ligger på 354 000 svenske kroner. Det fremgår i dokumenter Expressen har fått innsyn i.

Kan bli tvangssolgt

Regningen skal ha blitt sendt ut i november 2016, og forfallsdato var 31. mars i år.

Dokumentene Expressen har fått tilgang til, viser imidlertid at regningen ikke er betalt, noe som i verste fall kan føre til tvangssalg av sommerhuset på sikt.

Dersom situasjonen vedvarer, vil det bli holdt en auksjon på huset 31. mai i år. Den auksjonen vil handle om skattemessige rettigheter til huset.

Hvem som helst kan da kjøpe fortrinnsrett til eiendommen, og innen to år kan huset bli solgt via en offentlig auksjon, skriver avisa.

Chris O'Neill har foreløpig ikke kommentert saken.

- Ingen uregelmessigheter

Tidligere i år kom også årsregnskapet for O'Neills britiske selskap, Wilton Payments. Selskapet tilbyr betalingsløsninger for bedrifter.

Perioden fram til april 2016 viste et tap som tilsvarer 450 000 svenske kroner, ifølge Expressen.

I fjor ble selskapets estimerte verdi satt til 1,3 millioner kroner, mens de skylder kreditorer rundt 2,8 millioner svenske kroner.

Saken fortsetter nedenfor.

FAMILIEN: Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill er foreldre til prins Nicolas og prinsesse Leonore. Foto: NTB scanpix
FAMILIEN: Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill er foreldre til prins Nicolas og prinsesse Leonore. Foto: NTB scanpix Vis mer

Overfor nettavisa sier Margareta Thorgren, informasjonssjef ved det svenske hoffet, at de ikke ønsker å besvare spørsmål knyttet til private forhold.

- Men det jeg kan jeg si at det ikke er noen uregelmessigheter, og Chris har rådgivere som administrerer ting riktig, sier hun.

Tok fullt ansvar

I et tidligere intervju med Aftonbladet har Chris O'Neill fortalt at han tar fullt ansvar for de tidligere forsinkede innbetalingene.

NYBAKT PAPPA: Se pressekonferansen der Christopher O'Neill forteller at han og prinsesse Madeleine har fått en datter. Video: Expressen Vis mer

- Familien min og jeg har fått en revisor og en advokat for å si oss råd angående eiendommene og aksjer vi eier, sa han og fortsatte:

- Derfor er det jeg, og jeg alene, som er ansvarlig for å betale alle regninger og eiendomsskatt. Jeg tar fullt ansvat for sen betaling av eiendomsskatten.

LES OGSÅ: Avslørte ny kjæreste