Chris Cornell:

Chris Cornell døde brått

Soundgarden-vokalisten ble 52 år gammel. 

DØD: Rockestjerna Chris Cornell har gått bort, 52 år gammel Her fra Quart 2005 med Audioslave. Foto: NTB Scanpix
DØD: Rockestjerna Chris Cornell har gått bort, 52 år gammel Her fra Quart 2005 med Audioslave. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den amerikanske rockestjerna Chris Cornell, kanskje best kjent som frontmann i Soundgarden, er død.

Det melder nyhetsbyrået AP. En representant for rockestjerna, Brian Bumberry, bekrefter den triste nyheten overfor nyhetsbyrået. Cornell døde ifølge Bumberry i Detroit på onsdag. Han sto på scenen få timer før han gikk bort.

Brått

«Black Hole Sun»-sangerens tidlige bortgang blir omtalt som «brå og uventet». Familien skal ha blitt sjokkert av dødsbudskapet, som indikerer at det ikke er sykdomsrelatert. De skal nå jobbe tett med medisinsk personell for å finne ut av dødsårsaken, heter det i uttalelsen.

Familien ber nå om respekt og privatliv den kommende tida.

Han ble 52 år gammel. Artisten er kjent som vokalist i flere band, hvor Soundgarden og Audioslave kan sies å være de aller største.

STOR: Chris Cornell blir av mange betraktet som en av de aller største innenfor rock og metal. Her med kollegene i bandet Soundgarden Foto:  NTB Scanpix
STOR: Chris Cornell blir av mange betraktet som en av de aller største innenfor rock og metal. Her med kollegene i bandet Soundgarden Foto:  NTB Scanpix Vis mer

Han er også kjent for flere store soloarbeid, og har blant annet bidratt på flere filmsoundtracks. I 2007 ga han seg i Audioslave for å fokusere på soloarbeidet. Cornell var en innovatør innenfor grunge-bevegelsen, som kanskje huskes best for Nirvana. 52-åringens stemme har av mange blitt priset opp gjennom årenes løp, helt siden karrieren hans startet på 1980-tallet.

Cornell fikk flere store utmerkelser gjennom livet sitt. Musikkmagasinet Rolling Stone har blant annet kåret ham til den niende beste bandvokalisten noen sinne, og Guitar World mente at han var tidenes beste rockesanger.

Cornells musikk er ikke bare likt av musikkpressen. Han har vært nominert til flere Grammy-priser, og har gjennom karrieren vunnet to av de. I 2007 gjestet Cornell Quartfestivalen i Norge, men levde ifølge Dagbladets anmelder ikke helt opp til forventningene.

«Selvsagt fikk vi høre storheter fra gamle dager, men selv om Cornell og bandet viste seg fra en hardere side enn på siste plate, ble det likevel ikke noe brutalt mostertrøkk over varene», skrev Dagbladets Anders Grønneberg den gang.

Jobbet med veldedighet

Artisten har slitt med rusproblemer i flere år, og har tidligere snakket åpent om problemene det har skapt.

- Greia er at når man plukker opp den pipa for første gang, skjønner man ikke at det er ens skjebne. Det øyeblikket er ikke dramatisk. Og så skjedde det - jeg brydde meg ikke om noe mer, sa han til Details i 2012, ifølge Loudwire.

Musikeren var ikke bare kjent for stemmen. Han var også opptatt av veldedig arbeid, og har blant annet startet organisasjonen Chris and Vicky Cornell Foundation. De støtter barn, med fokus på de hjemløse og fattige.

Cornell var tidligere gift med manageren til Soundgarden, Susan Silver. De fikk dattera Lillian Jeans ammen i 2000. Paret gikk hver til sitt i 2004.

Han giftet seg seinere med Vicky Karyiannis. De fikk dattera Toni i 2004 og sønnen Christopher Nicholas i 2005. Kona har greske aner, og musikeren konverterte til den greskortodokse kirke i løpet av forholdet ifølge.

LES OGSÅ: Hasselhoffs datter arrestert for fyllekjøring