Chelsea Handler i hardt vær etter abort-avsløring

Komikeren får massiv kritikk etter hun skrev åpenhjertig om de to abortene hun tok som 16-åring.

VEKKET OPPSIKT: Chelsea Handler har fått en rekke reaksjoner etter hun denne uken skrev en artikkel om de to uplanlagte graviditene hun opplevde som 16-åring.  Foto: Splash News
VEKKET OPPSIKT: Chelsea Handler har fått en rekke reaksjoner etter hun denne uken skrev en artikkel om de to uplanlagte graviditene hun opplevde som 16-åring. Foto: Splash News Vis mer

SEOGHØR.NO: Den amerikanske komikeren og talkshowverten Chelsea Handler (41) er kjent for å være svært frittalende og hun er ikke redd for å by på seg selv.

I en artikkel med tittelen «My Choice» i bladet Playboy, åpnet Chelsea seg denne uken om da hun som 16-åring ble gravid etter ubeskyttet samleie med sin daværende kjæreste.

«Jeg tenkte: «Hvorfor ikke? Jeg kan ha en baby. Kanskje jeg får tvillinger, så kan de få lignende navn». Selvfølgelig var den ideen helt latterlig, ettersom jeg var så ung at jeg så vidt fant veien hjem om kvelden. Foreldrene mine forsto det, og sammen fant vi ut at det beste valget var abort», er noe av det hun skrev i den åpenhjertige teksten, ifølge People.com. 

Videre røpet hun at hun ble gravid igjen året etter, og at hun den gang så vidt hadde råd til å betale for aborten, som kostet 2000 kroner.

«Det hele var uforsvarlig av meg, men det er viktig å ta en gjennomtenkt beslutning. Vi gjør alle tabber hele tiden. Jeg feilet to ganger da jeg var 16 år. Jeg er takknemlig over at jeg kom til fornuften og at jeg var i stand til å ta lovlig abort uten å risikere helsen eller å blakke meg og familien min», skrev hun. 

Saken fortsetter nedenfor.

PROFILERT: Chelsea Handler er blitt kjent med mange Hollywood-stjerner som komiker og programleder. Her er hun avbildet sammen med supermodell Cindy Crawford. Foto: Afp
PROFILERT: Chelsea Handler er blitt kjent med mange Hollywood-stjerner som komiker og programleder. Her er hun avbildet sammen med supermodell Cindy Crawford. Foto: Afp Vis mer

- Så abort er kult?

Reaksjonene har imidlertid ikke latt vente på seg etter at artikkelen ble publisert. Flere hyller 41-åringen for å dele sin historie, mens andre raser over Handlers avsløring.

- Egoistisk valg av deg og dine foreldre. Det er snakk om to mennesker som noen kunne elsket av hele sitt hjerte, skriver «Kelly12Kelly» til komikeren på Twitter.

- Undertonen i teksten din får det til å virke som om du ønsker å påvirke unge kvinner til å gjøre det samme. Hvorfor du ønsker det, er vanskelig å forstå, skriver «Peter_MacKenna».

- Ok, så abort er kult, ikke sant?? skriver en tydelig irritert «frankie_bass18».

Saken fortsetter nedenfor.

KJENT TV-FJES: Chelsea Handler er for tiden aktuell med talkshowet «Chelsea» som går på Netflix. Her sammen med TV-profil Michael Strahan.  Foto: Ap
KJENT TV-FJES: Chelsea Handler er for tiden aktuell med talkshowet «Chelsea» som går på Netflix. Her sammen med TV-profil Michael Strahan. Foto: Ap Vis mer

«Chelsea»-programlederen, som for øvrig heller ikke har barn i dag, var raskt ute med å forsvare seg etter den massive kritikkstormen.

- Når jeg går med på å skrive en artikkel om kvinners rett til fri vilje, var det langt ifra for å skryte. Jeg valgte å fortelle sannheten, skrev hun tirsdag til sine nesten seks millioner følgere på nettsamfunnet. 

Opplevd fire aborter

Den berømte talkshowvertinnen er ikke den første kjendisen som har valgt å stå frem med sin historie om å ha blitt uplanlagt gravid, og dermed valgt abort.

Her til lands har blant andre treningsekspert Kari Jaquesson (54) vært åpen om at hun har vært gjennom to selvvalgte aborter og to spontanaborter. De to selvvalgte skjedde da hun var i 20-årene.

Saken fortsetter nedenfor.

ÅPENHJERTIG: - I tyveårene valgte jeg å avbryte to svangerskap, og har ikke hatt noen problemer med det i ettertid, røpet Kari Jaquesson i 2011.  Foto: Tore Skaar
ÅPENHJERTIG: - I tyveårene valgte jeg å avbryte to svangerskap, og har ikke hatt noen problemer med det i ettertid, røpet Kari Jaquesson i 2011. Foto: Tore Skaar Vis mer

I 2014 fortalte også toppblogger Sophie Elise Isachsen (21) at hun ble gravid da hun nettopp hadde fylt 15 år.

- For meg var det helt uaktuelt å få barn. Tanken på å ta abort var verken skremmende eller avstøtende, sa hun i et intervju med VG.

Men selv om valget var enkelt, var selve aborten en traumatisk opplevelse for den unge jenta. På bloggen sin fortalte Sophie ELise at hun valgte å ta medisinsk abort, hvor graviditeten termineres ved hjelp av tabletter.

- Vanligvis tar en medisinsk abort kun et par timer, men jeg var på sykehuset i 16 timer med kun blødninger og ingenting mer, jeg ble sendt hjem uten at aborten var fullført, skrev hun åpenhjertig. 

FRITTALENDE: Blogger Sophie Elise har tatt opp flere tabulagte temaer på bloggen sin. I 2014 fortalte hun om aborten hun tok som 15-åring. På bildet er bloggeren etter hun hadde vunnet prisen for årets blogger under Se og Hørs kjendisgalla.  Foto: Andreas Fadum
FRITTALENDE: Blogger Sophie Elise har tatt opp flere tabulagte temaer på bloggen sin. I 2014 fortalte hun om aborten hun tok som 15-åring. På bildet er bloggeren etter hun hadde vunnet prisen for årets blogger under Se og Hørs kjendisgalla. Foto: Andreas Fadum Vis mer

LES OGSÅ: - Hun ser like storartet ut i dag