Bjørge Olsen:

«Charterfeber»-profil er død

Bjørge Olsen ble 61 år gammel.

DØD: Bjørge Olsen, kjent fra blant annet «Charterfeber» er død, 61 år gammel. Det bekrefter kona Tove Olsen. Foto: TV3 / Nent Group
DØD: Bjørge Olsen, kjent fra blant annet «Charterfeber» er død, 61 år gammel. Det bekrefter kona Tove Olsen. Foto: TV3 / Nent Group Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Charterfeber»-profilen Bjørge Olsen er død, 61 år gammel. Det bekreftes av kona, Tove Olsen, til Fredrikstad Blad.

- Han fikk bukspyttkjertelbetennelse og var innlagt på sykehuset i fem uker. Han døde av hjertestans, sier hun til avisen.

Paret har vært gift i 41 år, og har en sønn sammen. Han var også bonuspappa for en sønn. De er blitt kjente ansikter gjennom årene, etter at de dukket opp i både «Charterfeber» og «Handel i Grenseland».

I 2019 vant de pris for Årets TV-øyeblikk på Gullruten. Den gang vant de for øyeblikket der de forsøkte å skru på en lysbryter uten nøkkelkort.

ÅRETS ØYEBLIKK: Da Tove og Bjørge Olsen dro på ferie til utlandet for første gang, hadde de «Charterfeber» på slep. For dette vant de pris på «Gullruten». Video: TV3 Vis mer

Overlevde hjerneslag

Olsen vekket stor oppsikt da han først entret rampelyset som «harryhandler». Til Se og Hør har han nemlig tidligere fortalt at han allerede var kjendis i Fredrikstad før han var å se på skjermen.

- I Fredrikstad er jeg blitt kjendis, til og med fremmede kommer bort og snakker til meg. Harry-stempel eller ei, jeg bryr meg ikke. Folk får ta meg som jeg er, ellers kan de ryke og reise, sa han den gang.

I samme intervju kunne han også fortelle at han har overlevd to hjerneslag. I 1996 ble han også påkjørt av en bil som kjørte i 90 km/t i Fredrikstad.

- Jeg var på sykehuset i et halvt år, og slet med mange plager etter to kraftige hjerneslag. Jeg kan ikke drikke alkohol på grunn av dette, men har greid å trene meg opp igjen til å gå, sa han.

APPETITT: Bjørge og Tove Olsen stakk av med prisen for «Årets TV-øyeblikk på Gullruten. Etterpå feiret Bjørge på velkjent vis. Vis mer

Olsen ble ofte kalt «løkmannen», fordi han likte å spise rå løk. Derfor var han også ofte i Sverige for å handle nettopp grønnsaker og løk.

- Løk renser kroppen, og jeg elsker å spise rå løk, sa han til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Jeg vil våkne opp fra denne vonde drømmen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer