Nansy Rostad fra «Charterfeber»:

«Charterfeber»-Nansy er død

Ble 66 år gammel.

DØD: Nansy Rostad fra «Charterfeber» sovnet inn 24. april i år, og ble 66 år gammel. Hun huskes for sitt store smil og lystige humør. Foto: TV3
DØD: Nansy Rostad fra «Charterfeber» sovnet inn 24. april i år, og ble 66 år gammel. Hun huskes for sitt store smil og lystige humør. Foto: TV3 Vis mer
Publisert

24. april i år sovnet den folkekjære tv-profilen Nansy Rostad stille inn i hjembyen Sarpsborg, 66 år gammel.

Det kommer frem av en dødsannonse publisert i lokalavisen, og en minneside på begravelsesbyrået Jølstads hjemmesider.

«Mot sykdom og smerte du kjempet og led. Vi savner deg sårt, men unner deg fred», står det i dødsannonsen, som er signert TV-profilens tre døtre, svigersønner og barnebarn.

GIKK BORT: Nansy Rostad avbildet i sitt rette element under innspillingen av «Charterfeber». Foto: TV3
GIKK BORT: Nansy Rostad avbildet i sitt rette element under innspillingen av «Charterfeber». Foto: TV3 Vis mer

Overfor Se og Hør forteller familien at savnet er stort.

- Det kjennes uvirkelig, men heldigvis har vi utrolig mange flotte og ikke minst morsomme minner. Vi tar en dag om gangen, forteller hennes nærmeste i en felles uttalelse.

Fikk lungebetennelse

Det var 7. mai i år at Nansy ble bisatt i Sarpsborg krematoriums kapell. Bisettelsen ble gjennomført helt i hennes ånd. Familien ba om donasjoner til Kreftforeningen i dødsannonsen.

I dokusåpen «Charterfeber» ble vi godt kjent med bingoverten Nansy. Gjennom flere sesonger underholdt hun TV-seerne og huskes spesielt godt som en del av duoen «Lisbeth og Nansy», som alltid fant på sprell.

Nansy huskes godt for sitt lekne humør, og var alltid med på å spre stemning på turene hun var med på. Kaffe og Bailey's var en soleklar favoritt, og før 2009 nøt hun gjerne drinken med en sigarett for hånden.

Samme år ble hun derimot innlagt på sykehus med dobbeltsidig lungebetennelse etter innspilling, og stumpet sigaretten da et av hennes barnebarn synes hun var flink som ikke hadde røyket mens hun lå på sykehus.

- Høl in the mountain

Selv om livet var preget av sykdom mot slutten, var store deler av Nansys liv preget av glede og humor.

Hun kom ofte med mange morsomme uttalelser, på sin brede Sarpsborg-dialekt, som mange la sin elsk på. Man kan eksempelvis ikke glemme den gangen hun skulle ut på ekspedisjon, og prøvde å beskrive en hule i fjellet.

- It's a … høl in the mountain, sa hun, til god latter for alle hjemme i sofaen.

Den sjarmerende engelskuttalen var generelt sett gjenstand for humor og latter i samtlige «Charterfeber»-sesonger, kombinert med den brennende livsviljen og det blide humøret.

På minnesiden til Nansy på begravelsesbyråets nettsider har det kommet inn mange hilsener og kondolanser, der alt fra gamle bingokolleger til nære venner minnes Sarpsborg-kvinnen med varme ordelag.

«Charterfeber» gjør for øvrig comeback på tv til høsten, etter fem års pause fra skjermen.

LES OGSÅ: Forlater luksusleiligheten i London

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer