Gro Ottesen:

«Charterfeber»-Gro er død

Sønnen fant moren død, dagen etter at han fridde til kjæresten.

DØD: Gro Ottesen, kjent fra TV3-programmet «Charterfeber», gikk bort forrige fredag. Video: Viaplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Det er med dyp sorg at jeg må skrive at vår kjære og høyt elskede mamma gikk bort denne helgen. Hun vil alltid være med oss i våre hjerter og historiene hennes vil leve videre. Du vil bli dypt savnet. Himmelen har virkelig fått en ny engel», skrev Christian Ottesen på Instagram tidligere denne uka.

Hans mamma, Gro Ottesen, sovnet inn i sitt eget hjem forrige fredag, 64 år gammel.

Sammen med sønnen har hun de siste åra spredd humor og glede på hans kanaler i sosiale medier under navnet «Mrchristian83», men gjorde seg også bemerket på tv-skjermen da de sammen deltok på «Charterfeber» i 2018.

Da Se og Hør snakket med Christian torsdag denne uka, minnes han moren som ei varm, morsom, omtenksom og god mamma.

- Mamma var en fantastisk dame med en sterk stemme. Hun var midtpunktet uansett hvor hun befant seg, tok plass, og latteren satt løst hos henne og dem som var rundt henne, sier han, og forteller at det er uvirkelig at moren er borte.

- Jeg føler at jeg fremdeles hører latteren og stemmen hennes. Det føles rart å ikke bare kunne dra og besøke henne, fortsetter han.

NÆRT BÅND: Christian og Gro sto hverandre nær og delte flere humoristiske innslag i sosiale medier sammen. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse
NÆRT BÅND: Christian og Gro sto hverandre nær og delte flere humoristiske innslag i sosiale medier sammen. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse Vis mer

Påvirket av kronisk sykdom

Christian forteller at moren hadde kols og astma, og at hun for noen år siden fikk påvist multippel sklerose, også kjent som MS.

Ifølge Lommelegen er MS en sykdom som medfører ødeleggelse av isolasjonslaget rundt nervetråder i hjernen og ryggmargen. Dette gjorde at Gro fikk mange medisiner som påvirket livskvaliteten hennes.

- Hun ble verre og verre og fikk mange plager som følge av sykdommen. Dobbeltsyn, nervesmerter og tunge dager, forteller sønnen.

MÅTTE AVBRYTE: Sandstormen som har herjet på Kanariøyene har også satt kjepper i hjulene for reality-programmet «Charterfeber». Reporter: Madeleine Liereng. Video: NTB Scanpix og privat Vis mer

- En dag er det bare minner

For å lyse opp de mørke dagene hjalp sønnen henne ved å lage morsomt innhold til kanalene de har i sosiale medier. Der fikk de støtte fra mange hold, og spesielt andre syke har satt pris på videoene deres, kan Christian fortelle.

Sammen med moren har han gjort mye de siste åra, med viten om at det en dag bare vil være minner. Fallskjermhopp og tv-deltakelse er blant det Christian kan se tilbake på som minneverdige opplevelser med moren.

Christian forteller at han ønsker å snakke om morens bortgang for å hedre henne, for å dele de gode historiene om henne, og for å bearbeide sin egen sorg.

Til Se og Hør forteller han åpenhjertig om de siste dagene med henne.

Torsdag forrige uke gikk han nemlig ned på kne til kjæresten Cecilia Vik, som han venter en sønn med i oktober. Frieriet var av det storslåtte slaget, med rød løper på toppen av et kjøpesenter, «My Heart Will Go On» på anlegget og fotograf som foreviget øyeblikket.

FORLOVET: Christian med moren og kjæresten Cecilia under Pride. Torsdag forrige uke fridde han til kjæresten. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse
FORLOVET: Christian med moren og kjæresten Cecilia under Pride. Torsdag forrige uke fridde han til kjæresten. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse Vis mer

Fant moren

Christian snakket med moren før frieriet, men ønsket ikke å fortelle noe før han kunne vise henne videoen av det store øyeblikket. Da han hadde videoen ferdig og delt den i sosiale medier på fredag, forsøkte han å ringe, men fikk aldri svar i den andre enden.

Han reiste derfor hjem til moren, hvor han fant henne død.

ÅRETS ØYEBLIKK: Da Tove og Bjørge Olsen dro på ferie til utlandet for første gang, hadde de «Charterfeber» på slep. Nå har de vunnet pris på «Gullruten». Video: TV3 Vis mer

Det hele er en svært spesiell opplevelse for ham. Bare 16 år gammel mistet han faren sin, og moren lovte å leve så lenge som mulig for sønnen som den gang ikke hadde egne barn og partner.

- Det er veldig spesielt og veldig symbolsk at jeg nå venter en liten sønn, og dagen jeg frir, så sovner hun inn.

- Jeg har hatt ringen i skuffen i lang tid, men valgte å gjøre det forrige torsdag. Det var akkurat som hun var trygg på at jeg ville klare meg, og idet øyeblikket reiser hun.

Christian vil fortsette å snakke om moren, hedre henne og minnes henne.

- Det er, og vil være, min form for terapi, sier han avslutningsvis.

LES OGSÅ: Derfor begraver de stridsøksen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer