NY ROLLE: Svein Østvik gleder seg til å spille en stor rolle i den nye norske filmen «Meet Market». Foto: Espen Solli, Se og Hør
NY ROLLE: Svein Østvik gleder seg til å spille en stor rolle i den nye norske filmen «Meet Market». Foto: Espen Solli, Se og Hør Vis mer

Svein Østvik i ny film:

Charter-Svein har kapret stor rolle i ny norsk film

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse, sier Svein Østvik til Seoghør.no.

Publisert

(Seoghør.no): Svein Østvik (56) - kjent fra TV3-serien «Charterfeber» - gleder seg til å vise fram en ny side av seg selv foran kamera.

TV-profilen har nemlig kapret en rolle i den nye norske filmen «Meet Market», som regisseres av Morten Haslerud.

- Dette er noe nytt for meg og er på mange måter en drøm som går i oppfyllelse. Jeg gleder meg veldig, sier Svein til Seoghør.no.

- Skrekk-komedie

Filmen handler om en mann som blir singel etter et samlivsbrudd og som blir overtalt til å prøve en «sex-app».

Når hovedpersonen, som spilles av svenske Jonas Daniel Irvall, drar for å møte sin første date, utvikler det hele seg i en svært uventet retning.

- Det er en slags skrekk-komedie. Jeg spiller hovedpersonens kompis, som overtaler ham til å prøve denne appen.

- Rollefiguren min er en ganske enkel person, sier Svein.

Spiller mot Per Christian Ellefsen

Dersom finanseringen går i orden, skal innspillingen etter planen starte til høsten. På rollelisten står også «Elling»-skuespiller Per Christan Ellefsen (63) og Karoline Glomnes, som har vært med i TV 2-serien «Folkevalgt».

De første leseprøvene ble en stor opplevelse for Svein - som tidligere har en rolle i «Hotel Cæsar» som sin største skuespiller-erfaring.

- Det er utrolig gøy å være sammen med så mange flinke folk. Det er jo klart at man må holde seg litt mer i tøyle når man skal spille en rolle i en film enn å være med i et program som «Charterfeber».

- Men jeg føler det gikk kjempebra og skal ha med meg manus på ferieturen til Bulgaria i sommer. Jeg gleder meg til å pugge replikker på solsenga, sier han til Seoghør.no med et smil.

REGISSØR: Morten Haslerud har regien på den nye filmen «Meet Market». Foto: Privat
REGISSØR: Morten Haslerud har regien på den nye filmen «Meet Market». Foto: Privat Vis mer

Regissør Morten Haslerud kontaktet Svein etter å ha sett ham i aksjon på TVNorge-programmet «4-stjerners middag».

- Svein imponerte på prøvefilming

- Jeg satte og jobbet med manuset, og lette etter en type som Svein. Da jeg hørte at han sa på TV at han drømte om en filmrolle, tenkte jeg «hvorfor ikke bare kontakte ham»?

- Vi fikk raskt god kontakt, og senere imponerte Svein også på sine to prøvefilminger. Mange har et feil bilde av ham. Svein er en smart fyr med mye livserfaring. Dessuten går han løs på oppgaven med mye energi.

Roet ned på party-livsstilen

Svein Østvik var i 2009 med i «Skal vi danse på TV 2». Han har også vært med i «71 grader nord» og «4 stjerners middag».

Tidligere i år sa Svein i et intervju med Dagbladet at han har roet ned på partylivsstilen etter at «Charterfeber» tok slutt.

- Jeg har alltid drukket litt for mye og drikker flasker med vin når andre bare tar et par glass. Men nå som jeg trener, er jeg blitt mer beskjeden, og drikker bare ett glass vin når jeg møter mutter'n, sa Svein.

- Når man nærmer seg 60 år, kan man ikke bøtte nedpå lenger.

LES OGSÅ: Måtte trekke seg fra «71 grader nord»

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer