Svein Østvik:

«Charter»-Svein fikk smertefull diagnose

- Det var mer alvorlig enn forventet. 

ARTROSE: Charter-Svein biter tenna sammen for å prøve å holde med resten av laget. Under turen i det bratte terrenget i 71-grader Nord-episoden blir smertene fra artrosen han har i begge knærne for stor. Video: TVNorge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Svein Østvik (55), for mange kjent som «Charter-Svein», er aktuell i «71° Nord - Norges tøffeste kjendis», som har premiere søndag kveld.

55-åringen forteller til Seoghør.no at deltakelsen bød på flere utfordringer, men at opplevelsen overgikk alt.

Det kunne derimot se ut til at turen ville få et annet utfall for realitystjernen.

«Charter-kongen» fikk nemlig diagnosen, artrose (slitasjegikt), i begge knærne etter at han hadde takket ja til deltakelsen, og kun få dager før turen startet.

- Særlig det venstre kneet er ille, forteller Østvik, som ikke lot diagnosen stoppe ham.

GA ALT: Svein Østvik gir alt i TV Norge-programmet og lar ikke knærne stoppe seg. Foto: Discovery.
GA ALT: Svein Østvik gir alt i TV Norge-programmet og lar ikke knærne stoppe seg. Foto: Discovery. Vis mer

- Tror på alternativ medisin

Det var da 55-åringen begynte å trene seg opp til programmet, at han merket smerter i knærne.

- Jeg trente på forhånd for å komme meg i form, og da kjente jeg at jeg hadde vondt, forteller han og legger til:

- Det viste seg å være mer alvorlig enn jeg først trodde.

Slitasjegikt er en sykdom som rammer leddene, og knærne er særlig utsatt. Ved en slik sykdom blir brusken i det aktuelle leddet slitt bort. Det finnes likevel ulike behandlinger, hvor operasjon kan være en utvei.

VILLE TRENE SEG OPP: Svein Østvik ville trene seg i form før deltakelsen i «71° nord». Da oppdaget TV-profilen en alvorlig slitasje i knærne: Foto: Discovery.
VILLE TRENE SEG OPP: Svein Østvik ville trene seg i form før deltakelsen i «71° nord». Da oppdaget TV-profilen en alvorlig slitasje i knærne: Foto: Discovery. Vis mer

Dette er imidlertid ikke noe Østvik har tenkt på til nå.

- Jeg tror på alternativ medisin jeg, så jeg satser på å få hjelp på den måten først. Og så har jeg begynt å spise Kollagen plus, forteller han.

- Kollagen bygger opp brusk vet du, så jeg satser på det, legger han til.

- Ekstraordinær opplevelse

Til tross for at utfordringene til tider var i det meste laget, legger ikke «Charter-kongen» skjul på at han ville blitt med på reality-eventyret igjen.

- Jeg tror det er det råeste og det tøffeste jeg noen gang har vært med på, forteller han, tydelig stolt over egen innsats.

- Det var rett og slett en ekstraordinær opplevelse – og da driter du i de skavankene du har, legger han til.

«Charter-kongen» forteller videre at han aldri hadde drømt om å få delta i programmet, og at han kan ikke vente med å se det ferdige resultatet.

HUMOR-KONGEN: Det kan imidlertid se ut til at «Charter»-Svein vil dele av sitt gode humør, også i denne serien. Foto: Discovery. 
HUMOR-KONGEN: Det kan imidlertid se ut til at «Charter»-Svein vil dele av sitt gode humør, også i denne serien. Foto: Discovery.  Vis mer

I den kommende sesongen kan seere få se «Charter»-Svein Østvik, sanger Sandra Lyng, bryter Grace Bullen, sportsanker Samantha Skogrand, artist Alexandra Joner, kickbokser Thea Næss, fotballspiller Ole Martin Årst, komiker Henrik Thodesen, «Sofa»-personlighet Adam Schølberg og svømmer Alexander Hetland i TV Norge-programmet.

LES OGSÅ: Her går det galt for Alexandra Joner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer