Charter-Hilde stiller til valg i Horten

- Fremmede på gata har stoppet meg, jeg har fått blomster på døren og sjokolade i postkassen, sier Hilde Skovdahl til Seoghør.no etter det overraskende karrierevalget.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO:- Nå skal jeg brette opp ermene og jobbe for at minoritetsgrupper skal få en stemme i bystyret, sier Hilde Skovdahl (45) til Se og Hør.

At Hilde skulle havne i politikken, var helt tilfeldig. For noen uker siden holdt hun et motivasjonsforedrag for Horten Arbeiderparti, og like etter fikk hun spørsmålet om hun ville stå på valglisten til bystyret. Til høsten blir hun å finne på 20. plass.

- Jeg begynte jo først å le, og trodde at det ikke var seriøst. Men etter å ha summet meg tenkte jeg: - Dette kan jeg klare, sier Hilde til Se og Hør.

Tilbakemeldingene etter at lokalavisen Gjengangeren skrev om Hildes inntog i politikken, har vært helt overveldende ifølge henne selv.

 

Blir stoppet på gata

ØNSKER Å GJØRE EN FORSKJELL: Hilde Skovdahl sier til Se og Hør at hun ønsker å blant annet være en stemme for minoriteter i Horten, etter at hun sa ja til å stå på valgliste for Arbeiderpartiet. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
ØNSKER Å GJØRE EN FORSKJELL: Hilde Skovdahl sier til Se og Hør at hun ønsker å blant annet være en stemme for minoriteter i Horten, etter at hun sa ja til å stå på valgliste for Arbeiderpartiet. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

- Fremmede på gata har stoppet meg, jeg har fått blomster på døren og sjokolade i postkassen. Det har vært helt rått. For en velkomst til en ny by! sier hun og smiler.

Hilde er fast bestemt for at hun skal gjøre en forskjell dersom hun ender i bystyret.

- Hvis det bare er en type mennesker i politikken, så går det galt. Det må være en blanding, og jeg kommer ikke til å forandre meg. Det du ser, det får du. Det er Hilde.

- Hvilke politiske temaer er ditt hjerte nærmest?

- Jeg reagerer kraftig på urettferdighet, og mener det skal være plass for alle. Jeg har et bankende hjerte for minoriteter, og når jeg snakker om minoriteter, er det ikke bare innvandrere, men det finnes mange minoriteter.

- Handicappede, uføretrygdede og arbeidsledige trenger også en stemme i Horten. Jeg brenner for å motivere, sier hun.

- Har du noen politiske forbilder?

- Jan Egeland er den jeg beundrer mest av alle. Han er et tvers igjennom godt menneske. Dessuten er jeg veldig glad i Støre.

Kjendiser på valg

Charter-Hilde er på langt nær den eneste kjendisen som flagger sitt politiske ståsted ved å stille seg til rådighet til valget.

På Oslo Arbeiderpartis valgliste kan man gi sin stemme til Norway Cup-general Frode Kyvåg (69), Birgit Skarstein (25), kjent fra Monsen-programmet «Ingen grenser», advokat Geir Lippestad (50) og regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen (42).

På Høyres liste i Oslo ligger skuespiller Geir Kvarme (51) godt an til å komme inn i bystyret med sin 14. plass.

STÅR PÅ VALGLISTE I OSLO: Skuespiller Geir Kvarme.
STÅR PÅ VALGLISTE I OSLO: Skuespiller Geir Kvarme. Vis mer

– Jeg har alltid vært opptatt av politikk. Men da vi tok kampen på vegne av våre barn, ble jeg nødt til å få mer innsikt i hvordan politikken fungerte. Det inspirerte meg til å gå videre inn i det politiske landskapet, sier Kvarme til NRK.

I samme parti er det også mulig å stemme på tidligere glamourmodell Helene Rask (34) hvis du bor i Vestby. Hun står på 19. plass på lista.

– Mottakelsen i Vestby har vært fenomenal etter oppstart av egen næring. Jeg har hatt god dialog med politisk engasjerte mennesker, og kjente at tiden var inne for å bidra i lokalmiljøet. Jeg meldte derfor min interesse til ordføreren, sier hun til Vestby Avis.

Ofrer seg for miljøet

Miljøpartiet De Grønne ligger an til å gjøre tidenes rekordresultat i år. I Nesna i Nordland er artist Ida Maria (30) ordførerkandidat.

STÅR PÅ LISTE: Den norske artisten Ida Maria er ordførerkandidat for Miljøpartiet De Grønne i Nesna i Nordland.
STÅR PÅ LISTE: Den norske artisten Ida Maria er ordførerkandidat for Miljøpartiet De Grønne i Nesna i Nordland. Vis mer

- Med små endringer kan Nesna bli en mønsterkommune, og så er jeg opptatt av større samarbeid mellom utdanningsinstitusjonene våre og det å ha arbeidsplasser for engasjert ungdom, sier hun til Rana Blad.

I samme parti er det også mulig å stemme på navn som Lars Lillo-Stenberg (52), Per Heimly (43) og forfatter Erlend Loe (45) i Oslo.

Jan Eggum (63) står på listen i Bergen for Miljøpartiet De Grønne.

LES OGSÅ: Kim Kardashian overrasket i norsk design

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer