Hilde Skovdahl:

«Charter»-Hilde kom hjem til et mareritt

- Det er grenser for hva man skal finne seg i.

FORTVILET: Hilde Skovdahl, bedre kjent som «Charter»-Hilde, er fortvilet etter at sprengningsarbeid har skapt store ødeleggelser både utvendig og innvendig i huset hennes. Se bildene her. Vis mer
Publisert

- Jeg er livredd, sier Hilde Skovdahl (50), bedre kjent som «Charter»-Hilde til Se og Hør, og legger til at hun føler seg hjelpeløs.

Tirsdag denne uka skriver nemlig den folkekjære tv-profilen følgende på sin Facebook-profil:

«Jeg er helt fortvila. Vet faktisk ikke helt hva jeg skal gjøre. De sprenger i gata, legger nye vannrør. Forrige gang sprakk grunnmuren, huset har forskjøvet seg, porten er sprengt. Masse er ødelagt. Jeg melder fra til forsikringsselskapet og får takstmann. Trøster meg med at det bare er ting, og så skjer det igjen i dag. Alle beklager, men jeg har ikke rett på hotellrom så lenge badet og kjøkkenet fungerer».

Overfor Se og Hør utdyper Skovdahl at sprengningsarbeid pågår like utenfor huset, og at det har fått svært uheldige konsekvenser for hjemmet hennes. Og det er ikke første gang.

KNUST: Skovdahls hus har ristet så mye på grunn av arbeidet, at flere gjenstander har gått i knus. Foto: Privat
KNUST: Skovdahls hus har ristet så mye på grunn av arbeidet, at flere gjenstander har gått i knus. Foto: Privat Vis mer
TUSEN KNAS: Både bilder og private eiendeler har gått i stykker som følge av arbeidet. Foto: Privat
TUSEN KNAS: Både bilder og private eiendeler har gått i stykker som følge av arbeidet. Foto: Privat Vis mer

- Det begynte før fellesferien. De skal bytte ut noen rør i gata mi, og da må de sprenge for å komme ordentlig til. Det går bra for alle andre, men jeg bor så å si i veien, og nærmest vegg i vegg med der arbeidet pågår, sier hun oppgitt, og fortsetter:

- Da det skjedde før ferien, stanset arbeiderne alle maskinene og ble med inn i huset. De skjønte at noe måtte ha skjedd. Den gang var det en kjempesprekk langs taket på soverommet og ned i veggen. Gulvet og hele huset hadde forskjøvet seg og det var en sprekk i grunnmuren.

HUNDENS PLASS: Under disse bøkene kan man se senga til Hildes valp. Hun er glad de ikke var hjemme da gjenstandene raste ut. Foto: Privat
HUNDENS PLASS: Under disse bøkene kan man se senga til Hildes valp. Hun er glad de ikke var hjemme da gjenstandene raste ut. Foto: Privat Vis mer

- Kunne dødd

Skovdahl forklarer at hun den gang kontaktet forsikringsselskapet sitt og fikk takstmann til å se over ødeleggelsene. Ifølge 50-åringen ble det besluttet at man skulle skrive en liste over alle skadene, men avvente tiltak ettersom arbeidet skulle vedvare.

- Det er bare ting, og man må jo tenke på det. Ingen personer er skadet, men det er så mange minner. Man blir jo lei seg. Spesielt når man ser hvor mye skader det er på huset og tingene mine. Og så skjer akkurat det samme igjen. Takk og pris for at Joppe (valpen til Hilde, journ.anm.) og jeg var ute. Bøkene som falt ned, havnet rett på senga hans, forteller hun.

UTE: Porten utenfor 50-åringens hus er blitt ødelagt. Foto: Privat
UTE: Porten utenfor 50-åringens hus er blitt ødelagt. Foto: Privat Vis mer
ÉN METER: Arbeidet foregår vegg i vegg med huset til Hilde, omtrent én meter unna. Foto: Privat
ÉN METER: Arbeidet foregår vegg i vegg med huset til Hilde, omtrent én meter unna. Foto: Privat Vis mer

At Skovdahl hadde tatt med seg hunden ut, er bare tilfeldig. Hun påstår nemlig at det i stor grad har vært manglende informasjon om arbeidet som utføres. Det er på eget initiativ at hun har forlatt huset.

- Hadde vi vært hjemme... da hadde han vært død, sier hun opprørt.

SPREKK: Det har blitt en sprekk i grunnmuren på utsiden av huset. Foto: Privat
SPREKK: Det har blitt en sprekk i grunnmuren på utsiden av huset. Foto: Privat Vis mer
I TAKET: Hele huset har forskjøvet seg, noe som har ført til en sprekk på innsida. Foto: Privat
I TAKET: Hele huset har forskjøvet seg, noe som har ført til en sprekk på innsida. Foto: Privat Vis mer
ØDELAGT: Hilde sier til Se og Hør at hele huset hennes er blitt ødelagt, noe hun er svært lei seg over. Her er en stor sprekk i veggen, som er tatt fra innsida av huset. Foto: Privat
ØDELAGT: Hilde sier til Se og Hør at hele huset hennes er blitt ødelagt, noe hun er svært lei seg over. Her er en stor sprekk i veggen, som er tatt fra innsida av huset. Foto: Privat Vis mer

- Det går en grense

Det er nemlig både bøker, bilder, skulpturer og mer som ifølge Hilde Skovdahl skal ha gått i bakken. På bilder hun har sendt Se og Hør, ser man tydelig det som skal være resultat av sprengningen.

- Med tanke på hvor nøye man vanligvis er med sikkerhet, synes jeg dette er rart. De sier ikke at vi må dra fra huset, men ei heller sikrer de tomta mi. Jeg må ta kontakt med kommunen og høre hva de kan gjøre for meg.

KOMISK: Dette står på den ene maskinen og er komisk, synes Hilde, ettersom hun ikke får noe informasjon, ei heller noe beskyttelse. Foto: Privat
KOMISK: Dette står på den ene maskinen og er komisk, synes Hilde, ettersom hun ikke får noe informasjon, ei heller noe beskyttelse. Foto: Privat Vis mer

Tv-profilen hevder hun har fått beskjed om at hun ikke har krav på hotellopphold under arbeidet. Angivelig skal det være fordi kjøkkenet og badet hennes fremdeles er intakt. Det reagerer hun på.

- Nå har det skjedd to ganger, og hvor mye skal man gamble? De gjør det selvsagt ikke med vilje, men det er grenser for hva man skal finne seg i.

Ifølge Skovdahl vil hun få ødeleggelsene dekket av forsikringen, men hun innrømmer at hun er bekymret for hva som vil skje når de skal skyve huset tilbake i vater.

- Skal man føle seg så redd som jeg gjør nå? spør hun, og etterlyser bedre informasjon fra Fredrikstad kommune, som hun mener ikke har vært god nok.

Kommunen beklager

Se og hør har vært i kontakt med Fredrikstad kommune, som ikke er enig i at det har vært dårlig informasjon til Hilde Skovdahl og de andre berørte beboerne i området.

- Nabovarsel og skriftlig informasjon er gitt til alle, og informasjonsmøter har vært holdt. Beboerne har hatt rikelig anledning til å stille spørsmål til kommunen, konsulenter og entreprenør. Vi kan dokumentere at det ikke har vært mangelfull informasjon om arbeidet, og er derfor ikke enig i klagen på dette, sier prosjektleder i Fredrikstad kommune, Hiwa Mamand.

Hvorfor har uhellet og skadene skjedd?

- Det har oppstått rystelser som følge av sprengningsarbeider til grøft for vann- og avløpsledninger. Og dette har vi nå fulgt opp med skadebefaring med takstmann og nye rapporter.

Hvordan vil dere løse opp i situasjonen?

- Vi har stoppet anlegget inntil videre. Vi vurderer flere løsninger, for eksempel fortsette med mindre salver og styrt boring i stedet for tradisjonell graving/sprenging. Vi håper dette resulterer i mindre rystelser i gjennomføringsfasen. Uansett beklager vi at det har oppstått skade, sier prosjektlederen.

LES OGSÅ: - «Charter»-Hilde søker livvakt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer