PÅ SJEKKER'N: Forrige runde av "Charterfeber" - hvor blant annet Svein Østvik lette etter kjæreste- ble tidenes mest populære sesong på TV3. I mars er Chartergjengen tilbake med nye episoder. Foto: TV3
PÅ SJEKKER'N: Forrige runde av "Charterfeber" - hvor blant annet Svein Østvik lette etter kjæreste- ble tidenes mest populære sesong på TV3. I mars er Chartergjengen tilbake med nye episoder. Foto: TV3Vis mer

Charter-flopp i Sverige

Sveins ferieablegøyer falt ikke i smak hos söta bror...

SEHER.NO: - Man bør neppe holde pusten etter nye episoder.

Dokusåpen "Charterfeber" - som blant annet skildrer ferieopplevelsene til turbomunnen Svein Østvik og bingovertinnene Lisbeth Meisler og Nansy Rostad - har blitt en stor suksess her hjemme, men over grensen har stemningen vært langt labrere...

Da svensk TV3 i fjor begynte å sende den norske serien, var seertallene så lave at showet ble avbrutt etter seks avsnitt.

- Seertallene lå på rundt 200.000, og de burde være på minst det dobbelte for at vi skal være fornøyd, sier pressesjef i svensk TV3, Max Lagerbäck til Seher.no.

Han vil ikke spekulere i hva som er grunnen til at de norske charter-turistene ikke slo an, men tror svensker foretrekker å se på sine egne landsmenn.

- Vi er nok ganske lokale. Også synes de kanskje at det er morsommere å feste selv enn å se på andre som har det moro.

TV-kanalen har foreløpig ingen planer om å importere noen andre norske programmer over grensen.

Men blant de svenskene som har sett på serien, er det tydeligvis mange som har falt for nordmennenes elleville stunt.

- Definitivt den beste serien på mange år, sier en debattant som kaller seg "Peter" på nettsiden Tvplaneten.se.

- Helt klart en skitbra serie, istemmer innsenderen "Malin".

I Norge ligger seertallet paradoksalt nok på 180.000, noe TV 3 er veldig godt fornøyd med. I mars kommer den femte sesongen - hvor blant annet Svein Østvik får jobb som reiseleder - på norske skjermer.

- Det er det høyeste tallet vi har hatt, selv om vi konkurrerte direkte med "Jakten på kjærligheten", sier Øyvind Skovli i TV3 til Seher.no.

Har du et kjendistips? Send det til seher@seher.no! Eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Charterdamene flørtet med Lillebror

Se Charter-damene Lisbeth og Nansy på harrytur til Sverige her:


[obj:media:6204]