Truls Svendsen:

- Charlotte var bekymret for meg

Kjæresten var engstelig da Truls skulle klatre i fjellet i nesten 7000 meters høyde.

OPPLEVD MYE: Stadig er Truls Svendsen på TV i form av et TV-program. Nå har han lært at han må informere kjæresten Charlotte Smith. Foto: Gyldendal, Andreas Fadum
OPPLEVD MYE: Stadig er Truls Svendsen på TV i form av et TV-program. Nå har han lært at han må informere kjæresten Charlotte Smith. Foto: Gyldendal, Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke rart at Truls Svendsen (46) er mange nordmenns TV-favoritt. Enten nordlendingen får kjeft av Eyvind Hellstrøm (69), eller sliter seg til fjells i Sør-Amerika med Cecilie Skog (44) - så bevarer han alltid sitt gode humør.

Se og Hør møtte nordlendingen i forbindelse med lanseringen av boka «Truls til fjells - tykk mann i tynn luft» i mai, der forklarte Truls at det er en enkel og jordnær årsak til hans positive væremåte.

Glad i livet

- Jeg er glad i livet mitt og alle de rundt meg. Men kanskje er det fordi jeg innimellom går i kjelleren, og at man da setter pris på alt det andre. Jeg vil nok si at jeg alltid har vært en glad gutt.

- Har du noen knep du tyr til når du har behov for å løfte deg opp?

- Vet du, jeg er bare generelt fornøyd med alt nå om dagen, smiler Truls. At han er lykkelig forelsket i sin Charlotte Hvide Smith (30), hjelper nok også på sluttsummen.

Truls Svendsen (Tjukken) og Cecilie Skog (Lillemor) er på tur over Grønland i TV2-programmet "Tjukken og Lillemor". Begge to må på toalettet, men siden de er på Grønland er de nødt til å tisse på flaske for første gang i samme telt. Vis mer

Forfatter

Boka beskriver Truls' forsøk på å bestige det 6962 meter høye fjellet Aconcagua i Argentina - det høyeste utenfor Himalaya.

Det ble en tur med mange utrolige minner.

NY BOK: Årets morsomste turbok,
mener Gyldendal om «Truls til fjells – tykk
mann i tynn luft», som Truls Svendsen
har skrevet med kompisen Kjartan
Brügger Bjånesøy (46). Foto: Gyldendal
NY BOK: Årets morsomste turbok, mener Gyldendal om «Truls til fjells – tykk mann i tynn luft», som Truls Svendsen har skrevet med kompisen Kjartan Brügger Bjånesøy (46). Foto: Gyldendal Vis mer

- Da du dro, var din Charlotte redd for at du skulle skade deg?

- Hun var jo litt bekymret, på samme måte som jeg også var bekymret. Men heldigvis hadde jeg med meg Cecilie Skog som er ekstremt opptatt av sikkerhet. Jeg følte meg trygg, men hun hjemme følte kanskje seg litt mer usikker. Det var jo fordi jeg var dårlig til å gi henne informasjon. Jeg sa nei da, det ordner seg sikkert». Jeg har lært i ettertid at jeg må skaffe henne all informasjon når jeg skal ut på slike ekspedisjoner, sier Truls etterpåklok.

Mestringsfølelsen

Truls har gjennom TV-karrieren tatt mange utfordringer på strak arm - og den strabasiøse klatreturen ga ham en rik erfaring.

- Jeg vet ikke hva den har betydd noe dypere for meg, men det er vel den følelsen at man får til ganske mye - selv om jeg ikke egentlig har utgangspunktet for det. Jeg er ikke så godt trent, men likevel kommer jeg meg godt på vei. Denne gangen tror jeg nok at jeg kanskje ville ha kommet lenger hvis jeg var godt trent. Selv om det var tynn luft og dårlig vær som stoppet oss. Kort fortalt: Man klarer alt hvis man vil! slår han fast til Se og Hør.

PÅ VEI TIL TOPPS: Cecilie Skog og Truls Svendsen på vei opp det 6962 meter høye fjellet Aconcagua i Argentina. Foto: Gyldendal
PÅ VEI TIL TOPPS: Cecilie Skog og Truls Svendsen på vei opp det 6962 meter høye fjellet Aconcagua i Argentina. Foto: Gyldendal Vis mer

Lik seg selv

- Mente samboeren at du hadde forandret deg når du kom hjem?

- Jeg tror ikke hun syntes jeg var veldig annerledes. Det var bare godt å se hverandre igjen. Vi har jo det veldig fint sammen, og da kunne vi dra ut på Grünerløkka og spise, og drikke og kose oss. Være sammen, rett og slett.

Det var for øvrig i 2017 at Svendsen avslørte at han hadde funnet lykken med vakre Charlotte. På sosiale medier viser paret at de virkelig trives i hverandres selskap.

Saken fortsetter under bildene:

Se dette innlegget på Instagram

Nord-Norge leverer. ❤️ #vega @trulssv

Et innlegg delt av Charlotte Smith (@charlottehvidesmith)

Se dette innlegget på Instagram

Funker på mandager også 🍻#sydentilstanderibyen

Et innlegg delt av Charlotte Smith (@charlottehvidesmith)

I en toetasjes leilighet sentralt på Grünerløkka i Oslo har paret det som plommen i egget.

Bedagelig

Men det gode bylivet har også sine ulemper, innrømmer Truls.

I boken sin forteller den populære TV-profilen at han er bedagelig og stadig må gå på slankekurer.

- Hvordan får du tid til å være lat når du spiller inn krevende TV-serier omtrent hele tiden?

GUTTA I RØYKEN: Truls Svendsen og Eyvind
Hellstrøm skaper god TV-underholdning med deres andre
sesong av «Truls à la Hellstrøm». Foto: NTB Scanpix
GUTTA I RØYKEN: Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm skaper god TV-underholdning med deres andre sesong av «Truls à la Hellstrøm». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er masse tid til det, og jeg er dessuten på innspillingsturer med Eyvind hvor vi spiser og drikker der det er kvelder vi slapper av. Jeg er flink til å ta meg pauser hjemme innimellom, så det er ingen stress.

Firbeint venn

Men det er likevel noen som holder Truls i form: Kjærestens hund. Den lille firebente sjarmøren og nordlendingen er ofte å se på lufteturer langs Akerselva i et muntert parløp.

- Har du blitt et hundemenneske?

Se dette innlegget på Instagram

Midnattsol på Mannen 🌅😍@trulssv

Et innlegg delt av Charlotte Smith (@charlottehvidesmith)

- Jeg har alltid vært veldig glad i dyr, men å ha dyr handler også om å ha tid til dem. Jeg kunne nok aldri hatt hund alene, med den jobben jeg har. Men i og med at vi er to nå, så går det veldig fint. Jeg elsker jo den hunden!

Se og Hør har møtt Truls og hans Charlotte ved flere anledninger tidligere i år. Det flotte paret stråler i hverandres selskap, og det er ingen tvil om at forelskelsen og godt humør preger samboerparet - som nå venter sitt første barn sammen.

- Vi har det fint, og vi er veldig glade, sa en lykkelig Truls til Se og Hør på boklanseringen.

LES OGSÅ: Tatt på senga av mammalivet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer