BOBLEVANN: Champagnespruten stod da Mari Maurstad poserte for Se og Hørs fotograf i sin vakre beltestakk fra Telemark. Bunaden kjøpte hun på implus for 15 år siden. Foto: Tor Kvello/Se og Hør
BOBLEVANN: Champagnespruten stod da Mari Maurstad poserte for Se og Hørs fotograf i sin vakre beltestakk fra Telemark. Bunaden kjøpte hun på implus for 15 år siden. Foto: Tor Kvello/Se og HørVis mer

Champagnen regnet over Mari Maurstads bunad

Se og Hørs fotoshoot ble en våt fornøyelse for skuespilleren.

SEOGHØR.NO:Skuespilleren Mari Maurstad (57) elsker bunader og har hele 11 stykker i sin private samling. En av favorittene er beltestakken fra Telemark, som skuespilleren kjøpte på impuls.

– Jeg var på Sommarland i Bø og gikk forbi systua Almankås. Jeg så bunaden med disse fargene i vinduet – og falt pladask. Jeg måtte bare ha den! forteller Mari smilende når hun tar imot Se og Hør hjemme.

Den sporty skuespilleren stiller gjerne opp på bilder for Se og Hør i hagen. Men når champagneflasken skal åpnes får både skuespilleren og fotografen seg en overraskelse. Spruten står og spyler ned hele Mari.

FUTT I FLASKA: Maurstad måtte tørke bort champagnespruten fra ansiktet. Foto: Tor Kvello/Se og Hør
FUTT I FLASKA: Maurstad måtte tørke bort champagnespruten fra ansiktet. Foto: Tor Kvello/Se og Hør Vis mer

Heldigvis tar hun det med et smil – og tørker de edle dråpene fra ansiktet.

– Og jeg som ikke liker champagne engang! ler Mari.

Kalddusjen til tross - det går bra med bunaden, som har en verdi på godt over 50 000 kroner. Skjorta har ekstra affeksjonsverdi, siden Maurstad har brodert den selv. 

– Den er sydd med korssting, og det kan jeg! Jeg ble hekta, som andre blir på PC-spill og sånt. Jeg broderte natt og dag og syntes det var så gøy, forteller hun.

MANGE ANSIKTER: Skuespilleren spøkte og tullet foran kamera. Resultatet av fotoshooten er på trykk i ukens Se og Hør.  Foto: Tor Kvello/Se og Hør
MANGE ANSIKTER: Skuespilleren spøkte og tullet foran kamera. Resultatet av fotoshooten er på trykk i ukens Se og Hør. Foto: Tor Kvello/Se og Hør Vis mer

Beltestakken fra Telemark finnes i mange forskjellig varianter, siden man selv kan velge farger og detaljer.

- Jeg prøvde forskjellige farger, valgte ut bånd og satte det sammen. Beltet heter Svalbjørg-beltet, etter hun som har laget det. Bare navnet var så vakkert at jeg måtte ha det! Jeg tenkte «guri land, jeg må ha det fargene». Farger er veldig viktig i livet mitt! fastslår Mari Maurstad.

LES OGSÅ: Mari Maurstad: - Oppførselen min var galskap

Resultatet av fotoshooten finner du i ukens Se og Hør, som er i salg nå! Der ser du også resten av bunadssamlingen til Mari Maurstad.