Elin Kjos:

- Cellegiften virker ikke

Kreftsyke Elin Kjos åpner opp om det tøffe prøveresultatet.

UHELBREDELIG: Influenser Elin Kjos hadde vært plaget med hoste i ett år, og trodde at det var astma og allergi. Det viste seg å være uhelbredelig lungekreft. Video: Expressen TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars ble det oppdaget en over tjue centimeter stor svulst i den høyre lunga til den svenske treningsinfluenseren Elin Kjos (32). Hun hadde vært til undersøkelse etter å ha slitt med hoste i lengre tid, og kjemper nå kampen mot kreft med spredning.

Behandlingen har den siste tiden bestått av en kombinasjon av immunterapi og to typer cellegift.

Da Se og Hør snakket med henne i slutten av juli, kunne den svenske treningsprofilen fortelle at hun ikke har gitt opp håpet, og at hun skal forsøke å holde seg i live til det kommer en kur mot kreftsykdommen.

Men tirsdag denne uka deler 32-åringen en tøff beskjed med følgerne sine.

Mareritt

«Det siste halvåret har vært en ordentlig kamp, og jeg har gjort alt i min makt for at jeg hver dag skal holde meg sterk, modig og håpefull», skriver hun innledningsvis.

«Jeg innser nå at det bare var begynnelsen på denne fryktelige marerittdrømmen. Livet vil tydeligvis noe annet», fortsetter hun.

Kjos skriver videre at hun mandag fikk den verst tenkelige beskjeden etter en ny røntgenundersøkelse. Cellegiftbehandlingen, som hun har fått seks sterke doser av, har ikke fungert.

Kamp om å få leve

«Behandlingen har ikke lykkes stoppe spredningen som vi håpet på. Kreften min fortsetter å vokse, og det i et altfor raskt tempo», fortsetter hun, og legger til at metastasene både har økt i antall og i størrelse.

«Uansett hva som skjer nå, så vet jeg at jeg aldri kommer til å slutte å kjempe og aldri miste håpet. Jeg skal prøve å trene videre, få opplevelser, le, leve og elske. Så lenge det bare går.»

32-åringen skriver videre at nå begynner den ordentlige kampen, kampen om å få leve videre.

- Det må gå

Til Se og Hør forteller Kjos at resultatet fra prøvene var en tøff beskjed å få.

- Det var ikke det jeg hadde ventet meg. Jeg har kjent meg både sterk og pigg den siste tiden, og var nesten sikker på at cellegiften skulle ha bra effekt, forteller hun.

MARERITT: Elin Kjos skulle sjekke hvorfor hun hosta i så lang tid. Nå kjemper hun for livet. Video: Instagram @elin.kjos Reporter: Celina Morken Vis mer

32-åringen innrømmer at det er vanskelig å skulle forstå at behandlingen overhodet ikke har fungert.

- Jeg er fremdeles håpefull, selv om det kommer til å bli vanskelig nå. På en eller annen måte må det gå, sier hun.

Støttes av fansen

Historien til svenske Elin Kjos inspirerer tusenvis. Hun livnærte seg som et sunt treningsforbilde på Instagram frem til i mars, da det ble funnet en over 20 centimeter stor svulst på den høyre lungen hennes. Kjos hadde hatt en vond hoste i over et år, men tenkte aldri i de baner at dette faktisk kunne være noe alvorlig.

Svulsten og en stor del av lungen ble operert bort, men skaden hadde allerede skjedd. Kreften hadde spredt seg og nå kjemper hun for livet.

Over 60 000 mennesker følger Elin Kjos' liv på Instagram. Hun gjorde seg som nevnt kjent som treningsinfluenser, noe hun fortsatt er. Sykdommen har ikke fått henne til å sky unna treningsstudioet - det har tvert imot nesten gitt henne mer motivasjon.

Den holdningen motiverer også fansen, som under emneknaggen «tränaförElin» deler sine bilder. Tanken er at «om Elin orker å trene, orker jeg det, og».

LES OGSÅ: - Kroppen hans orket ikke mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer