Cathrines nye bryster truet med å gjøre faren konkurs

- Det er første gangen jeg har vært borte i noe som dette, sier «Luksusfellen»-ekspert Hallgeir Kvadsheim til Seoghør.no. Nå advarer han foreldre som ukritisk åpner lommeboka for barna sine.

SEOGHØR.NO: I løpet av ti sesonger som rådgiver i TV3-programmet «Luksusfellen», har Hallgeir Kvadsheim møtt mange ungdommer med betalingsproblemer.

Men den erfarne økonomiske eksperten blir likevel paff når han i onsdagens program møter Catrine Martinsen (24) fra Oslo, som avslører at hun blant annet har kjøpt seg silikoninnlegg i brystene på farens kredittkort. 

I tillegg har hun blant annet kjøpt reise til Dubai, dyre klær, TV og elektronikk.

Overrasket ekspertene

TIl Seoghør.no legger ikke Hallgeir skjul på at han ble overrasket over puppeavsløringen.

- Det er første gangen jeg har vært borte i noe som dette. Dersom man først låner penger bør det i det minste gå til noe som skaper verdi, og det gjør jo ikke dette.

KJØPTE BRYSTFORSTØRRELSE PÅ KREDITT: Det høye forbruket til Cathrine har gitt både henne og faren gjeldsproblemer. I programmet «Luksusfellen» forteller hun at  blant annet kjøpte hun brystinnlegg på pappas kredittkort.
KJØPTE BRYSTFORSTØRRELSE PÅ KREDITT: Det høye forbruket til Cathrine har gitt både henne og faren gjeldsproblemer. I programmet «Luksusfellen» forteller hun at blant annet kjøpte hun brystinnlegg på pappas kredittkort. Vis mer

- Men brystene var det eneste hun var fornøyd med av alt hun hadde fått.Cathrine har også fått faren til å være med som søker på et billån. Totalt regner Hallgeir og «Luksusfellen»-kollegaen Jonas Bakkevig ut at Cathrine årlig får 100 000 til 200 000 kr i form av penger og gaver fra pappaen sin.

Faren truet av personlig konkurs                               

TRUES AV KONKURS: Årlige overføringer og gaver til Cathrine på mellom 100 000 og 200 000 kroner har ført til at hennes far var truet av personlig konkurs, da de stilte opp i «Luksusfellen».
TRUES AV KONKURS: Årlige overføringer og gaver til Cathrine på mellom 100 000 og 200 000 kroner har ført til at hennes far var truet av personlig konkurs, da de stilte opp i «Luksusfellen». Vis mer

Hun har selv pådratt seg 230 000 kroner i kredittkortgjeld. I tillegg har hun fortsatt med studielån, selv om hun har avbrutt studiene sine.

Nå har pengeoverføringene til Cathrine ført til at også faren har fått store gjeldsproblemer. Det får ekspertene til å gi henne en nådeløs tilbakemelding.

- Faren din er blakk. Han er i ferd med å gå personlig konkurs. Det er vanvittig. Har du ikke dårlig samvittighet?- Jeg får dårlig samvittighet, når jeg hører at han er i ferd med å gå konkurs. Men jeg trenger hjelp til å rydde opp i min økonomi. Jeg vet rett og slett ikke verdien av penger, sier Cathrine i programmet.

- Du er rett og slett et bortskjemt barn. Jeg vet om 12-åringer som er mer økonomisk modne enn det du er. Du lar enten kredittkortfirmaet ta regningen, eller din far som er i ferd med å gå personlig konkurs. Det er jo helt hinsides!, sier Hallgeir.                           

Skrekk-eksempel                         

ETTERLYSER MER KUNNSKAP BLANT UNGE: Hallegeir Kvadsheim mener mange voksne gjør barna sine en bjørnetjeneste ved å betale gjelden deres.
ETTERLYSER MER KUNNSKAP BLANT UNGE: Hallegeir Kvadsheim mener mange voksne gjør barna sine en bjørnetjeneste ved å betale gjelden deres. Vis mer

Til Seoghør sier Hallgeir Kvadsheim at Cathrines tilfelle er et skrekk-eksempel på unge mennesker som ikke har fått økonomisk oppdragelse.- Det er et problem at det ikke settes noen krav til mange unge. Jeg ser ofte at foreldre kjøper unge ut av de økonomiske problemene deres. Men det lærer de ingenting av.

Han mener økt satsning på personlig økonomi i skolen, kan hjelpe mange å havne i samme fella som Cathrine.

- Man bør begynne tidlig, allerede på ungdomsskolenivå å lære unge mennesker om økonomi.

«Luksusfellen» ser du på TV3 onsdager kl 20.30.

LES OGSÅ: - Dette er et varslet sammenbrudd