VIL STØTTE SELMA: Programleder Carsten Skjelbreid skal sykle Birken til inntekt for Team Selma i slutten av august. Det var familien til Selma Jacobsen (6) som staret Superselma-prosjektet da datteren ble rammet av akutt leukemi.  Foto: Tor Lindseth/ Erlend Haugen/ Se og Hør
VIL STØTTE SELMA: Programleder Carsten Skjelbreid skal sykle Birken til inntekt for Team Selma i slutten av august. Det var familien til Selma Jacobsen (6) som staret Superselma-prosjektet da datteren ble rammet av akutt leukemi. Foto: Tor Lindseth/ Erlend Haugen/ Se og HørVis mer

Carsten Skjelbreid sykler Birken for Selma (6)

TV-profilen vil skape lysglimt for kreftsyke barn etter å ha hørt den lille jentas sterke historie.

SEOGHØR.NO: Etter at den lille datteren til Marita Jacobsen og Tommy Kristiansen fikk diagnosen akutt leukemi, opprettet familien panteaksjonen «Superselma».

Målet er å skape positive opplevelser og lysglimt i livene til barn med kreft, med inntektene fra panteflasker som samles inn.

I fjor sørget prosjektet til Selma Jacobsen (6) for at 90 kreftsyke barn fikk reise på en drømmetur, etter at aksjonen hadde fått inn 800.000 kroner i pantepenger.

Kjendiser støtter kreftsaken

Tidligere har den tidligere langrennsløperen Vibeke Skofterud (36) latt seg imponere av Selma, som i dag er kreftfri. Nå er det TV-profilen Carsten Skjelbreid (44) som vil gjøre en innsats for Selmas gode sak.

I et intervju med Her og Nå forteller Skjelbreid at han deltar i sykkelrittet «Fredagsbirken» den 26. august for «Team Selma».

- Det er tusenvis av mennesker som fullfører det hvert år, så jeg håper å klare det. Ambisjonen er at det går til en god sak - Team Superselma, sier han til ukebladet.

Saken fortsetter under bildet.

KREATIV FAMILIE: I fjor fikk familien til Selma flere norske idrettshelter til å signere en Team Selma-sykkeltrøye som be auksjonert bort til mange tusen kroner. Her er Selma sammen med pappa Tommy Kristiansen og Vibeke Skofterud.  Foto: Morten Eik/ Se og Hør
KREATIV FAMILIE: I fjor fikk familien til Selma flere norske idrettshelter til å signere en Team Selma-sykkeltrøye som be auksjonert bort til mange tusen kroner. Her er Selma sammen med pappa Tommy Kristiansen og Vibeke Skofterud. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer

Utfordret av Dag Otto

Fredagsbirken er et sykkelritt på hele 86 kilometer, som går fra Rena til Lillehammer. I fjor var det Selmas egen far, Tommy Kristiansen, som deltok i Birken sammen med en kompisgjeng. Den gang fikk de laget rosa sykkeldrakter til alle som ville sykle for Team Selma.

Programleder Carsten Skjelbreid ble utfordret til å delta året etter, da han ledet «Norske helter» på TVNorge før jul i fjor. Superselma fikk dugnadsprisen under utdelingen. Selmas far sier til Seoghør.no at han er glad for å ha Skjelbreid med på laget.

- Det er fantastisk flott at Carsten ønsker å delta i sykkelrittet. Han er kjendis, og det hjelper oss med å holde fokus på kreftsaken for barn, sier Tommy til Seoghør.no.

Han forteller videre at det var tidligere proffsyklist Dag Otto Lauritzen (59) som utfordret Skjelbreid til å støtte oppunder «Superselma».

– Vi er takknemlig for all drahjelp vi kan få. Det varmer hjertene til hele familien at så mange bryr seg, legger Tommy Kristiansen til.

Saken fortsetter under bildet.

UTFORDRET CARSTEN: Tidligere sykkelproff Dag Otto Lauritzen fikk Carsten Skjelbreid til å takke ja til det tøffe sykkelrittet. Her på innspillingen av «Norske helter» i desember 2015. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
UTFORDRET CARSTEN: Tidligere sykkelproff Dag Otto Lauritzen fikk Carsten Skjelbreid til å takke ja til det tøffe sykkelrittet. Her på innspillingen av «Norske helter» i desember 2015. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Fikk blodkreft

Sjokket var stort da mamma Marita og pappa Tommy fikk vite at datteren Selma var rammet av akutt leukemi for tre år siden.

Blodkreften herjet i den vesle kroppen. Det hastet å komme i gang med behandling, etter at funn av en kul i nakken avdekket kreften.

- Vi hadde to valg da Selma ble alvorlig rammet av kreft. Det ene var å lukke oss inne og deppe. Det andre var å stå oppreist for Selma og gjøre den krevende behandlingen til en så positiv opplevelse som mulig. Vi valgte det siste, har foreldreparet fra Røyken i Buskerud tidligere sagt til Se og Hør.

HOLDT MOTET OPPE: Datteren Selma ble rammet av akutt leukemi før hun hadde fylt tre år. Pappa Tommy Kristiansen og mamma Marita Jacobsen staret Superselma-prosjektet for å fokusere på noe positivt under datterens sykdom. I dag er Selma kreftfri. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
HOLDT MOTET OPPE: Datteren Selma ble rammet av akutt leukemi før hun hadde fylt tre år. Pappa Tommy Kristiansen og mamma Marita Jacobsen staret Superselma-prosjektet for å fokusere på noe positivt under datterens sykdom. I dag er Selma kreftfri. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Suksess i millionklassen

For å holde motet oppe, både hos seg selv og datteren, startet ekteparet «Superselma»-prosjektet som er en del av Støtteforeningen for kreftrammede.

Tanken var altså å samle inn tomflasker, og bruke pantepengene på å finne på noe morsomt for andre barn i samme situasjon som Selma.

Og prosjektet har gått over all forventning. Panteaksjonen startet for omlag to år siden. Familie og venner kom med tomflasker. Siden har dette spredd seg videre. Privatpersoner, bedrifter og offentlige kontorer kastet seg på.

– Vi hadde et hårete mål om å få inn 50 000 kroner. Nå har vi fått inn rundt én million kroner. Dette inkluderer bidrag som privatpersoner og bedrifter har tatt fra egen lomme, sa Marita til Se og Hør i fjor.

LES OGSÅ: Selger hjemmet etter ektemannens død

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.