Carrie Fisher:

- Carrie tok hevn etter overgrepet

«Star Wars»-stjernen skal ha reagert spontant da hun hørte hva som hadde skjedd med venninnen.

TOK HEVN: Carrie Fisher (i midten) skal ikke ha tatt lett på at venninnen hennes ble utsatt for et seksuelt overgrep. Det forteller venninnen selv om den avdøde skuespillerens hevn. Bildet er fra en «Star Wars»-film fra 1977, her sammen med skuespillere Mark Hamill (t.v) og Harrison Ford. Foto: Lucas Film_20th Century Fox/Shooting Star, NTB scanpix
TOK HEVN: Carrie Fisher (i midten) skal ikke ha tatt lett på at venninnen hennes ble utsatt for et seksuelt overgrep. Det forteller venninnen selv om den avdøde skuespillerens hevn. Bildet er fra en «Star Wars»-film fra 1977, her sammen med skuespillere Mark Hamill (t.v) og Harrison Ford. Foto: Lucas Film_20th Century Fox/Shooting Star, NTB scanpix Vis mer

(Se og Hør): De siste ukene har flere skuespillere og andre i film- og underholdningsbransjen valgt å stå fram med sine historier om overgrep og seksuell trakassering.

Sist i rekken er den avdøde «Star Wars»-stjernen Carrie Fisher. Hennes venninne Heather Ross avslørte på direktesendt radio at stjernen sa klart og tydelig fra om hva hun mente om seksuelle overgrep for flere år siden. Det gjorde hun ved å sende en avskåret kutunge og en sterk beskjed til en produsent.

KJENT BRØL: Det var umulig for de andre å fortsette programmet etter at den brasilianske journalisten Jorge Pontual skulle gjenskape «Star Wars»-karakteren Chewbacca. Vis mer

Tok hevn

Det er det amerikanske magasinet People som først omtalte saken. Skuespiller Heather Ross, som var en venn av Fisher gjennom store deler av hennes levetid, åpnet seg opp om et angivelig overgrep som skal ha hendt henne. Det var til radiostasjonen 94,9 MixFM i Tucson, Arizona at hun fortalte historien.

Hun skal ha blitt bedt på middag av en ikke-navngitt Hollywood-produsent. Heather sa ja til invitasjonen, men det hele snudde brått da hun satte seg inn i bilen hans. Produsenten skal ha satt seg oppå henne i bilen, slik at hun ikke fikk beveget seg.

- Du kommer aldri til å lage en eneste film i min bil. Kom deg ut av bilen min, for faen, skal produsenten ha sagt da Heather til slutt klarte å komme seg løs fra grepet hans.

Hendelsen skal ha fått Carrie, som gikk bort i romjulen i fjor, til å reagere sterkt.

- Omtrent to uker etter hendelsen, sendte hun meg en melding på nettet og skrev: «Jeg så akkurat produsenten ved Sony Studios. Jeg visste at han kom til å være der, så jeg gikk til kontoret hans og leverte en Tiffany-eske pakket inn med et hvitt bånd», sier hun i intervjuet.

Hylles

Slike esker inneholder ofte luksuriøse juveler, men i dette tilfellet hadde Carrie lagt ved en avskåret kutunge og en personlig beskjed til produsenten. Den skal ha hatt følgende ordlyd:

«Om du rører min kjære Heather eller noen andre kvinner igjen, vil den neste leveransen inneholde noe du selv eier i en mye mindre eske».

I radioprogrammet forteller Heather at hun satte stor pris på Carries hevn. Det gjør tusenvis av andre, også. På Twitter har flere brukere det siste døgnet skrevet at de ikke visste at «Star Wars»-stjernen var såpass sterk.

«Carrie Fisher fortsetter å sette overgripere på plass, selv fra grava», skriver en bruker, som har fått meldingen sin delt videre over 2600 ganger.

«Carrie Fisher: 1. Produsent: 0», skriver magasinet Page Six.

«Carrie Fisher for president», skriver en annen.

Saken fortsetter under:

DØDSFALL: Kun dagen etter at datteren Carrie Fisher døde, mistet også moren Debbie Reynolds livet etter et slag. Reynolds var kjent fra filmroller i komedier og musikaler som «Singin in the rain». Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Skuespilleren døde den 27. desember i fjor, 60 år gammel. Samme uke døde moren hennes, skuespiller Debbie Reynolds. Hun ble 84 år gammel.

Debbie hadde en lang fartstid i Hollywood, og ble for alvor kjent gjennom en rekke hovedroller i musikalfilmer i 1950-årene.

Datteren var mest kjent som prinsesse Leia Organa i «Star Wars», og har spilt i «Episode IV: Et nytt håp» (1977), «Episode V: Imperiet slår tilbake» (1981), «Episode VI: Jediridderen vender tilbake» (1983) og «Episode VII: The Force Awakens» (2015).

Skuespillerens datter Billie Lourd har fulgt i familiemedlemmenes fotspor, og er kjent fra tv-serier som «Scream Queens» og den sjuende «Star Wars»-filmen. Hun dukker også opp i den neste i rekken, som kommer på kino den 27. desember.

LES OGSÅ: Avslører hvorfor hun klinte til foran ektemannen