Caroline Berg Eriksen har kuttet ut den strenge lavkarbo-dietten

Tidligere «Fotballfrue»-blogger innrømmer at hun har tatt mer og mer avstand fra den mye omdiskuterte dietten.

BLOGGER: Caroline Berg Eriksen forteller til leserne sine at hun de siste årene har tilpasset lavkarbodietten, og at hun i dag spiser mellom 50 og 100 gram karbohydrater hver dag. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BLOGGER: Caroline Berg Eriksen forteller til leserne sine at hun de siste årene har tilpasset lavkarbodietten, og at hun i dag spiser mellom 50 og 100 gram karbohydrater hver dag. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

SEOGHØR.NO: Våren 2009 tok Sarpsborg-jenta Caroline Berg Eriksen (29) Norge med storm da hun startet bloggen «Fotballfrue». Her delte hun stort og smått fra livet med fotball-kjæresten Lars-Kristian Eriksen (32), og samboerne - som siden er blitt ektepar og småbarnsforeldre - skapte debatt med å fronte den mye omtalte lavkarbo-dietten.

Men mye er skjedd siden 2009. Høsten 2014 fortalte hun at hun ønsket å gi seg som «Fotballfrue», og at hun heller kom til å fortsette bloggen i sitt eget navn.

Observante blogglesere har også fått med seg at ekteparet har tatt stadig større avstand fra den en gang så strenge lavkarbo-dietten som de to var en del av, og dette innrømmer også 29-åringen i en videoblogg hun har postet på bloggen hvor hun svarer på lesernes spørsmål.

- Vi ville ha en «clean» start

Et av spørsmålene som er sendt inn til Caroline er: «Ser at du har tatt litt avstand fra lavkarbo i det siste. Hva tenker du om lavkarbo idag? Jeg har lagt merke til at du skeier ut oftere nå enn hva du gjorde før». 

- Vi begynte å spise lavkarbo og legge om kostholdet i desember 2010. I starten var lavkarbo veldig nytt for oss, og ønsket å bli godt kjent med kostholdet. Derfor hadde vi en storrengjøring i kjøleskapet og kjøkkenskapene hvor vi kastet ALT som inneholdt mer enn 10 gram karbobydrater per 100 gram.

- Vi ville ha en «clean» start, og vi ville kjenne på hva det her var for noe. Vi spiste ikke frukt, vi spiste ikke bær, og vi var veldig, veldig strenge. Det var vi vel i tre - fire måneder, kanskje lengre også, jeg er ikke helt sikker for det begynner å bli en stund siden.

FLOTT PAR: Blogger Caroline Berg Eriksen og fotballspiller Lars-Kristian Eriksen fotografert under Vixen Blog Awards 2016 i januar. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
FLOTT PAR: Blogger Caroline Berg Eriksen og fotballspiller Lars-Kristian Eriksen fotografert under Vixen Blog Awards 2016 i januar. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Hun fortsetter:

- Og så har vi tilpasset litt etter hvert. I dag spiser jeg mellom 50 og 100 gram karbohydrater hver dag - jeg teller ikke, så jeg er ikke helt sikker. Men røfflig vet jeg jo hva matvarene jeg spiser inneholder, fordi jeg har blitt vant til å sjekke det helt fra starten av. Det er jo fortsatt lavkarbo i forhold til hva mange andre spiser, men det er ikke streng lavkarbo i det hele tatt. 

Da datteren Nelia ble født i 2013 var det mange som spekulerte i om hun kom til å overføre lavkarbo-dietten på datteren, og til å begynne med sa hun at dette var noe hun hadde tenkt til.

- Unger er jo hyperaktive uansett, men tenk når de ikke er proppfulle av sukker. Hvis de ikke drikker juice, eller spiser corn flakes som får blodsukkeret til å gå helt bananas, så får vi sikkert en veldig fin og fredelig unge. Så godt det går i hvert fall, sa hun i et intervju med «Ettermiddagen» på TV 2.

PÅ PARKETTEN: I 2014 var Caroline med i TV 2-programmet «Skal vi danse». Her med dansepartner Kai André Lillebø. De røk ut som par nummer fire. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
PÅ PARKETTEN: I 2014 var Caroline med i TV 2-programmet «Skal vi danse». Her med dansepartner Kai André Lillebø. De røk ut som par nummer fire. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Vi forventer at det fokuseres på sunn mat
Men bare noen måneder etter at datteren var kommet til verden fortalte hun på bloggen at hun og ektemannen hadde kommet fram til at de ville «løse litt opp» på lavkarbo-planene for datteren:

«Etter hvert som hun blir eldre, og jeg slutter å amme, vil hun spise det samme som oss når hun spiser hjemme. Vi kommer ikke til å gjøre noe spesielt i forhold til mat som serveres i barnehage eller hos andre om hun er på besøk, bortsett fra at vi forventer at det fokuseres på sunn mat. Når det gjelder bursdager og lignende, er det selvsagt opp til dem som arrangerer det å bestemme hva som serveres, og vi kommer derfor ikke til å legge oss noe opp i dette heller».

I videobloggen som ble postet denne uken avslører Caroline at hun skeier ut med både vingummi, lakris og hveteboller, og konstanter at både hun og ektemannen har funnet den gylne middelvei hva gjelder miksen av lavkarbo vs. «vanlig» kosthold.

Se hele videobloggen her.

LES OGSÅ: Her er det berømte «fire dager etter fødselen»-bildet