ENGASJERT: Sangstjernen Carola har både reist til Hellas for å bidra under den pågående flyktningkrisen og åpnet hjemmet sitt for flere flyktinnger den siste måneden.  Foto: TT NYHETSBYRÅN
ENGASJERT: Sangstjernen Carola har både reist til Hellas for å bidra under den pågående flyktningkrisen og åpnet hjemmet sitt for flere flyktinnger den siste måneden. Foto: TT NYHETSBYRÅNVis mer

Carola vil huse flyktninger i lang tid

Sangstjernen åpnet dørene til sitt hjem i september, og har ingen planer om å be sine nye venner om å flytte ut.

SEOGHØR.NO: I september reiste den svenske sangeren Carola Häggkvist (49) til den greske øya Kos, for å hjelpe til under flyktningkrisen i Middelhavsområdet.

Da hun var kommet hjem til Sverige igjen, ble hun kontaktet av et par irakiske flyktninger via politiet i Malmö, skriver Expressen.

- Jeg fortalte at jeg hadde møtt mennene på Kos, gitt dem mobilnummeret mitt og invitert dem til Sverige, sa Carola til Dagens Nyheter den gang.

I TV4-programmet «Nyhetsmorgon» har sangstjernen fortalt at reisen til Kos forandret livet hennes, og at hun har tatt imot fem flyktninger hjemme hos seg selv. Nå sier Carola at flyktningenes besøk kan bli langvarig.

- De bor fortsatt hos meg. Det funker bra, jeg ser på dette som langsiktig og vi gjør morsomme ting sammen. Nå skal vi på Ballbreaker (bowlinghall i Stockholm, journ.anm.), sier «Främling»-sangeren ifølge Expressen.

Saken fortsetter under bildet.

BIDRAR: Carola stod også på scenen under veldedighetsgallaen «Hela Sverige skramlar» i Globen i Stockholm i september. Gallaens inntekter gikk til mennesker på flukt.  Foto: Aftonbladet
BIDRAR: Carola stod også på scenen under veldedighetsgallaen «Hela Sverige skramlar» i Globen i Stockholm i september. Gallaens inntekter gikk til mennesker på flukt. Foto: Aftonbladet Vis mer

Venner for livet

49-åringen, som har den biologiske sønnen Amadeus (17) og adoptivdatteren Zoe (6) fra Sør-Afrika, forteller at hun har lånt bobilen sin til flyktningene. Kjæresten Jimmy Källqvist er også positiv til Carolas engasjement.

- Det fungerer bra, finnes det hjerterom finnes det husrom. Det funker utrolig bra, jeg får støtte fra Jimmy, legger hun til ifølge Expressen.

Eurovision-stjernen, som var hedersgjest under Petter Stordalens (52) 16. mai-fest i 2013, har også delt opplevelsene sine fra Kos på Instagram. Der forteller sangeren at det er ti, ikke fem, flyktninger som bor hos henne:

«Jeg var der bare en uke, men det skjedde så mye hver eneste dag, ikke minst i sjelen og i hodet, så hver dag kjentes som i hvert fall en uke (...) For en utrolig uke og erfaring det var! Ikke visste jeg at ti stykker av de jeg hjalp med klær og hotellrom kom til å bo hos meg noen uker senere. Og bli venner for livet» skriver Carola Häggkvist i et av Instagram-innleggene.

Se Carola fremføre hitlåten «Fångad av en stormvind» i TV 2-programmet «Allsang på grensen», med datteren Zoe som hedersgjest i publikum:

LES OGSÅ: - Tror du jeg er her for å leke?

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.