Carola Häggkvist:

Carola utsatt for frekt bilinnbrudd

Så dukket parkeringsvakten opp i T-skjorta hennes ...

RANET: Carola Häggkvist (50) ble frastjålet sminke og treningsklær da frekke tyver brøt seg inn i bilen hennes før helga. Foto: NTB Scanpix
RANET: Carola Häggkvist (50) ble frastjålet sminke og treningsklær da frekke tyver brøt seg inn i bilen hennes før helga. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Carola Häggkvist (50) ante fred og ingen fare da hun returnerte til bilen sin i Cape Town fredag kveld, etter å ha deltatt på et mote-arrangement.

På forhånd hadde den folkekjære artisten, som har vært bosatt i den sørafrikanske storbyen det siste halvåret, overlevert bilen til tre venninner - som var på matmarked med datteren Zoe (8) mens mamma var borte.

Men da følget skulle kjøre hjem igjen, oppdaget de at bilen var et vindu fattigere.

Frastjålet sminke og treningsklær

I et langt Facebook-innlegg forklarer Carola at det dreier seg om et bilinnbrudd, der frekke innbruddstyver har fått med seg flere eiendeler.

- Tyvene ble antakeligvis skuffa. Favorittsminken min, og en pose med treningsklær forvant, forklarer 50-åringen, som legger til at hun fortsatt kjører rundt med knust bilrute - fordi hun ikke har hatt tid å reparere skaden.

Historien stopper imidlertid ikke der.

Da «Främling»-sangerinnen skulle parkere bilen ved en strand søndag formiddag, fikk hun øye på noe hun hadde sett før. Parkeringsvakten var nemlig ikledd en T-skjorte som var identisk med en hun mistet under innbruddet.

- Jeg synes det var litt rart at en T-skjorte fra et finsk merke hadde havnet helt nede i Sør-Afrika. I begynnelsen skjønte jeg ikke at det var min egen, forteller artisten, og fortsetter:

- Han forklarte at han hadde funnet T-skjorta slengt i en busk, og forsikret seg om at han ikke sto bak innbruddet. Vel, jeg tror ham.

Flyttet for datterens skyld

Parkeringsvakten skal ha spurt Carola om hun ville ha tilbake T-skjorta. Hun lot ham imidlertid beholde den.

- Det ble ganske humoristisk da jeg pekte mot brystet hans og sa: «Well bro' you've got my t-shirt». Det finnes flere topper å trene i. Neste gang legger jeg alt i bagasjerommet, forteller 50-åringen.

Det var i november at Carola bestemte seg for å forlate «söta bror» og bosette seg i Sør-Afrika.

PAR I HJERTER: Carola har funnet lykken med musikeren Jimmy Källqvist. Foto: NTB Scanpix
PAR I HJERTER: Carola har funnet lykken med musikeren Jimmy Källqvist. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var nettopp i Sør-Afrika sangstjernen hentet adoptivdatteren Zoe i 2012. Hun var tre år gammel den gang, og er altså født i den sørafrikanske byen Pretoria.

- Jeg har lengtet etter mitt eget hus der siden mitt første besøk i 1994 - og nå har det blitt virkelighet, fortalte artisten til bladet Vi i Villa.

Målet er at datteren skal få en nær relasjon til hjemlandet sitt.

- Ettersom Zoe er født i Sør-Afrika, synes jeg det er viktig at hun får et liv der også, med skole og venner. Og så lenge jeg har med meg mine favoritting - og morgenkåpa - trives jeg uansett hvor jeg befinner meg, sa hun.

Drømmer om ekteskap

For to år siden bekreftet Carola at hun hadde forelsket seg i fire år yngre Jimmy Källqvist, som er musiker og spiller bass i bandet JB Quartet.

Bare et halvt år etterpå avslørte hun, overfor Expressen, at de allerede hadde begynt å snakke om giftermål.

Dersom paret tar steget den retningen i fremtiden, vil dette i så fall bli Carolas andre ekteskap.

Hun var tidligere gift med den norske predikanten Runar Søgaard (49), men de skilte lag etter 10 år sammen i 2000.

De fikk sønnen Amadeus (18) sammen.

SATT UT: Carola Häggkvist gjester Skavlan, og blir satt ut når han spør om frieri. Video: NRK Vis mer