Carola Häggkvist:

Carola slo borrelia-alarm: - Ikke til å spøke med

Den folkekjære sangeren fryktet det verste.

BEKYMRET: Carola Häggkvist (50) skriver på Facebook at legene trodde hun hadde fått borrelia. Det viste seg seinere å være langt mindre alvorlig. Her fra innspillingen av «Allsang på grensen» i 2013. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
BEKYMRET: Carola Häggkvist (50) skriver på Facebook at legene trodde hun hadde fått borrelia. Det viste seg seinere å være langt mindre alvorlig. Her fra innspillingen av «Allsang på grensen» i 2013. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

(Seoghør.no): Onsdag ettermiddag publiserte Carola Häggkvist (50) et innlegg på Facebook, der hun skriver at hun har fått påvist flåttsykdommen borrelia.

Den folkekjære sangeren, som har vært bosatt i Sør-Afrika det siste halvåret, skriver at hun våknet opp en morgen med et rødt, ringformet merke på kinnet.

«Det bare vokste og vokste», skriver Häggkvist i et av innleggene, der hun også har lagt ved et bilde av den røde ringen.

Dro til legevakta

50-åringen har befunnet seg i Sverige de siste dagene, for å feire uteksamineringen til Amadeus (19), sønnen hun har fra ekteskapet med den norske kjendispastoren Runar Søgaard (49).

Ifølge Häggkvist var det eldstesønnen som ba henne komme seg til legen.

«Jeg hadde ikke tid til legebesøk i Sør-Afrika, så jeg dro til legevakta her hjemme. Der stilte de diagnosen borrelia», hevder Häggkvist, før hun legger til:

«Det er ikke til å spøke med».

Fem timer seinere kom 50-åringen med nok et Facebook-innlegg, der hun meddeler at hun ikke har borrelia likevel.

«Takk og lov, det er bare en liten ringorm (som riktignok må behandles med andre medisiner enn de jeg fikk forleden). Jeg har fått det på grunn av kontakt med dyr, og det har mest sannsynlig skjedd under Zoes (Häggkvists adoptivdatter, journ.anm) mini-zoo-bursdag, som jeg ordnet for henne i Sør-Afrika.»

Flyttet for dattera

Ifølge Norsk Helseinformatikk er ringorm en ufarlig soppinfeksjon i det ytterste laget av huden, som kan behandles med kremer og tabletter.

Ingenting å være bekymret for, der altså.

Det var i november i fjor at Häggkvist bestemte seg for å forlate «söta bror» og bosette seg i Sør-Afrika.

50-åringen hentet adoptivdatteren, som i dag er 7 år, i den sørafrikanske byen Pretoria i 2012, og ønsket å bosette seg i den sydlige landet for gi dattera en nær relasjon til sitt opprinnelige hjemland.

TOBARNSMOR: Carola med barna Amadeus (19) og Zoe (7) i 2013. Foto: Stefan Söderström / NTB Scanpix
TOBARNSMOR: Carola med barna Amadeus (19) og Zoe (7) i 2013. Foto: Stefan Söderström / NTB Scanpix Vis mer

- Ettersom Zoe er født i Sør-Afrika, synes jeg det er viktig at hun får et liv der også, med skole og venner. Så lenge jeg har med meg mine favoritting - og morgenkåpa - trives jeg uansett hvor jeg befinner meg, fortalte Häggkvist til bladet Vi i Villa i fjor.

Drømmer om ekteskap

For to år siden bekreftet sangeren at hun hadde forelsket seg i fire år yngre Jimmy Källqvist, som er musiker og spiller bass i bandet JB Quartet.

UNDERHOLDT: Da Carola opptrådte på «Allsang på grensen» viet hun litt ekstra oppmerksomhet til datteren Zoe (4), som satt blant publikum på første rad. Video: TV 2 Vis mer

Bare et halvt år etterpå avslørte hun, overfor Expressen, at de allerede hadde begynt å snakke om giftermål.

Dersom paret tar steget den retningen i framtida, vil dette i så fall bli Carolas andre ekteskap.

Hun var som nevnt tidligere gift med den norske predikanten Runar Søgaard, før de skilte lag etter 10 år sammen i 2000.

LES OGSÅ: Adele overrasket etter London-brannen