Carola Häggkvist:

Carola er i Ukraina

– Behovet er her ved grensen og det er mye mer å gjøre.

I UKRAINA: Den svenske artisten deler blant annet ut suppe til flyktninger. Foto: TT NYHETSBYRÅN
I UKRAINA: Den svenske artisten deler blant annet ut suppe til flyktninger. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå har den svenske artisten Carola Häggkvist (55) dratt til Ukraina for å hjelpe mennesker på flukt. Artisten befinner seg ved Ukrainas grense til Polen.

Det skjer i regi av den svenske organisasjonen OperationAid, melder avisen Aftonbladet.

- Jeg ble spurt av en større organisasjon om å hjelpe til, men det ble hele flyttet frem i tid. Det er vel når det brenner at man skal slukke ilden? Jeg kjente at jeg trengte å reise ned nå. Da jeg fikk høre at OperationAid var på plass i Ukraina, reiste jeg rett ned, sier hun.

Til Aftonbladet forteller artisten at hun blant annet har delt ut suppe til de som står i kø for å komme seg ut av Ukraina. Hun forteller at det har vært «en veldig intens dag».

Åpner opp hjemmet

Dette er ikke første gangen svensken reiser for å hjelpe mennesker i nød. For nesten syv år siden dro hun til Kos i Hellas for å hjelpe flyktninger. Den gang foretok hun reisen i det skjulte, men denne gangen har hun valgt å være åpen med arbeidet sitt.

- Jeg vil både hjelpe på stedet, dokumentere hvilke organisasjoner som er her og ikke, og også gjøre plass hjemme for å ta imot ukrainere i huset mitt. Jeg vil vise at det går an å gjøre noe på eget initiativ, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer