Carola Häggkvist:

Carola er i Ukraina

– Behovet er her ved grensen og det er mye mer å gjøre.

I UKRAINA: Den svenske artisten deler blant annet ut suppe til flyktninger. Foto: TT NYHETSBYRÅN
I UKRAINA: Den svenske artisten deler blant annet ut suppe til flyktninger. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå har den svenske artisten Carola Häggkvist (55) dratt til Ukraina for å hjelpe mennesker på flukt. Artisten befinner seg ved Ukrainas grense til Polen.

Det skjer i regi av den svenske organisasjonen OperationAid, melder avisen Aftonbladet.

- Jeg ble spurt av en større organisasjon om å hjelpe til, men det ble hele flyttet frem i tid. Det er vel når det brenner at man skal slukke ilden? Jeg kjente at jeg trengte å reise ned nå. Da jeg fikk høre at OperationAid var på plass i Ukraina, reiste jeg rett ned, sier hun.

Til Aftonbladet forteller artisten at hun blant annet har delt ut suppe til de som står i kø for å komme seg ut av Ukraina. Hun forteller at det har vært «en veldig intens dag».

Åpner opp hjemmet

Dette er ikke første gangen svensken reiser for å hjelpe mennesker i nød. For nesten syv år siden dro hun til Kos i Hellas for å hjelpe flyktninger. Den gang foretok hun reisen i det skjulte, men denne gangen har hun valgt å være åpen med arbeidet sitt.

- Jeg vil både hjelpe på stedet, dokumentere hvilke organisasjoner som er her og ikke, og også gjøre plass hjemme for å ta imot ukrainere i huset mitt. Jeg vil vise at det går an å gjøre noe på eget initiativ, sier hun.

I KRIG: Den ukrainske skiskytteren Dmytro Pidruchnyi reiste omtrent fra OL til Ukraina for å hjelpe landet sitt i krigen mot Russland. Reporter: Ragna Kristine Sandholt. Video: NRK / Melina Pambou. Vis mer

I forbindelse med turen til Hellas åpnet hun også hjemmet sitt i Sverige for folk som var på flukt. Også denne gangen ønsker hun en familie velkommen hjem til seg i Steninge, nord for Stockholm.

Artisten forteller at hun har åpnet hjemmet for en den høygravide Juliana. Kvinnen hadde to barn fra før og hadde akutt behov for bolig, kan Häggkvist fortelle. Juliana har tatt fly til Sverige, og blir tatt imot av artistens venner i hennes hus.

- Mye mer å gjøre

Ifølge den svenske storavisen skal artisten bli i landet til mandag.

Hun forteller at i tillegg til varme, mat og bolig, er det også et skrikende behov for tolker, mobiltelefoner og datamaskiner.

- Med alle pengene som er samlet inn, skulle jeg ønske du kunne se mer virksomhet på stedet. Jeg er ikke redd for det jeg ser her, jeg er redd for mangelen på denne organiserte, store hjelpen som man mener bør være her. Hun fortsetter:

- Behovet er her ved grensen og det er mye mer å gjøre.

LES OGSÅ: - Hadde ikke mer å gi

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer