Carola Häggkvist:

Carola avkrefter branndrama

Den svenske artisten avviser at katten hennes tok fyr.

NORGESVENN: Carola besøkte Halden under innspillingen av «Allsang på grensen» i juni. Foto: NTB Scanpix
NORGESVENN: Carola besøkte Halden under innspillingen av «Allsang på grensen» i juni. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i sommer tok den svenske artisten Carola Häggkvist (51) en tur over grensen, for å synge i TV 2s årlige sommerprogram, «Allsang på grensen».

Noen andre som gikk litt over grensen, var, ifølge Carola, den svenske avisen Aftonbladet.

Nylig la nemlig 51-åringen ut et bilde på sin Instagram Story av katten Busis med følgende tekst:

«Like etter bildet ble tatt, tok katten fyr. Hvilken stank. Stakkars. Hun var helt rolig».

- Stanken var verre

Etter at Aftonbladet laget en sak om katten, skrev Carola på sin Instagram at det må være nyhetstørke når katten hennes skaper overskrifter. Hun mener kveldsavisen gjorde saken til noe helt annet enn den var.

- Noen hårstrå fra halen hennes ble svidd da hun kom borti lysestaken som stod på gulvet, mens Zoe og jeg koste oss ute på verandaen med noen reker på lørdagskvelden. Det ville Busis også ha, så klart, skriver hun på Instagram.

Hun mener avisen gjorde saken om til noe helt annet enn det hun og datteren Zoe (9) opplevde.

- Jeg informerte til og med på samme bilde at Busis selv var rolig når hendelsen skjedde, men at stanken var det verste. Alle som har kjent lukten av brent hårstrå vet hvordan det lukter. Uansett, alt er i orden og Busis har det bra, skriver artisten.

- Koste som vanlig

Carolas pressekontakt Linn Westlund kan forsikre at katten Busis, som har vært i familien Häggkvist i over ti år, har det bra tross møtet med den påtente lysestaken.

- Katten koste som vanlig med dem på verandaen i går, skriver hun i en sms til Nöjesbladet.

Katter har som kjent ni liv, og etter disse uttalelsene kan vi derfor fastslå at Busis mest sannsynlig ikke mistet et av sine etter det hete møtet med lysestaken.

Carola selv, derimot, fikk dødsdatoen på Google tidlige i år.

Ble erklært død

Som kjendis dukker man opp i høyre marg med en infoboks fra Wikipedia når man gjør et søk på Google. Men det er ikke alle nettsider man kan stole på. Dette kom tydelig frem under søket «Carola Häggkvist».

Hvis man søkte på Carola i juni, kom det nemlig opp under navnet til artisten at hun var død, og at hun avgikk ved døden allerede i 1997 i Kirkkonummi i Finland.

DØD: Slik så det ut når man googlet Carola tidligere i år. Foto: Skjermdump, Google
DØD: Slik så det ut når man googlet Carola tidligere i år. Foto: Skjermdump, Google Vis mer

Artistens management så seg nødt til å kommentere glippen fra Google.

- Dette er en feil fra Google/Wikipedia, som har skrevet informasjonen på en misvisende måte, het det i uttalelsen fra managementet til den svenske avisen Aftonbladet.

Videre ble det forklart at nettsiden skal ha blandet svenske Carola, som for øvrig var gift med norske Runar Søgaard (51) i ti år, med en finsk artist.

- Informasjonen gjelder den finske artisten Carola Standertskjöld som døde i 1997 i en alder av 56 år, forklarte managementet.

Saken fortsetter under videoen.

UNDERHOLDT: Da Carola opptrådte på «Allsang på grensen» i 2013 viet hun litt ekstra oppmerksomhet til datteren Zoe, som satt blant publikum på første rad. Video: TV 2 Vis mer Vis mer

Den svenske avisen var da også i kontakt med kommunikasjonsansvarlig for Google i Sverige, Andrea Lewis Åkerman, som kunne fortelle at det hele skyldtes en rekke kilder på nettet.

- Informasjonen som vises i Knowledge Graph-delen kommer fra en rekke kilder på nettet. Noen ganger kan det være feil, og vi har tatt affære i dette tilfellet, forklarte hun.

Google har nå rettet opp feilen, slik at Carolas uriktige død ikke sprer seg som ild i tørt gress.

LES OGSÅ: «Farmen»-innspillingen skaper bråk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer