FORELSKET: Carina Olset og kjæresten Jan Fredrik Bjørntvedt viste sin kjærlighet under Se og Hørs kjendisgalla i november. 						

 Foto: Andreas Fadum
FORELSKET: Carina Olset og kjæresten Jan Fredrik Bjørntvedt viste sin kjærlighet under Se og Hørs kjendisgalla i november. Foto: Andreas FadumVis mer

Carina Olset støtter seg til forloveden i sykdommen

- Jan Fredrik har betydd alt for meg, fastslår den modige NRK-profilen.

SEOGHØR.NO: I november kunne Carina Olset (34) ta imot publikums hyllest under Se og Hørs kjendisgalla, etter å ha mottatt prisen som «Årets forbilde» i 2015. 

I fjor åpnet nemlig den flotte nordlendingen seg om sin kroniske tarmsykdom, Ulcerøs kolitt. 

Carina har slitt med den alvorlige sykdommen, som flere ganger har fått henne innlagt på sykehus, siden 2011.

I et intervju med ukebladet Her og Nå roser NRK-profilen sin forlovede Jan Fredrik Bjørntvedt (38) for all støtten gjennom den utfordrende sykdommen.

- Hadde jeg vært alene, ville jeg ikke klart å kjøre på så mye som jeg har gjort. Jan Fredrik har betydd alt for meg, sier Carina til ukebladet. 

Forlovet seg 

Det var rett før nyttår den modige journalisten røpet på sin Instagram-konto at Jan Fredrik hadde gått ned på kne foran henne. 

FORLOVET: Carina Olset er takknemlig for at forloveden Jan Fredrik Bjørntvedt har stått ved hennes side gjennom den vanskelige sykdommen. Her er de sammen under Idrettsgallaen forrige måned.  Foto: Andreas Fadum
FORLOVET: Carina Olset er takknemlig for at forloveden Jan Fredrik Bjørntvedt har stått ved hennes side gjennom den vanskelige sykdommen. Her er de sammen under Idrettsgallaen forrige måned. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Den blå timen ble ekstra lys i dag. Ikledd TIL-skjerf, i min lysløype, gikk han ned på kne. Endelig får jeg gifte meg med Verdens Beste Mann, sto det som tekst under et bilde av et smilende par - hvor Carina viser frem forlovelsesringen.

Olset falt for den tidligere fotballspilleren i 2013 da de to jobbet sammen under fotball-VM. 

Brutalt ærlig 

34-åringen har vært brutalt ærlig om sykdommen sin, hvor perioder med kronisk alvorlig diaré er et av hovedsymptomene.

I april 2015 gjorde Carina i buksa under nasjonalsangen mens spillerne fra Norge og Nederland gjorde seg klare til å yte sitt beste i 2 x 45 minutter.

Få minutter senere var hun på plass på TV-skjermen som om ingenting hadde skjedd.

– Etterpå gikk jeg rett på toalettet og gjorde det jeg måtte gjøre. Jeg følte at jeg mestret situasjonen, fortalte Carina til Se og Hør i desember. 

- Virkeligheten med sykdommen er så brutal at den må fortelles for å kunne bli forstått. Jeg ville ikke pynte på sannheten, selv om vi skjønte at ærligheten kom til å koste.

Videre fortalte Olset at hun ser lyst fremtiden.

– Når jeg tenker på fremtiden så tenker jeg faktisk ikke på sykdommen i det hele tatt. Jeg tenker at jeg fortsatt trives med jobben min i NRK og reiser på turer med venninner. Og kanskje Jan Fredrik og jeg har kjøpt oss et lite hus og har stiftet familie, sa hun til Se og Hør.

HYLLES: I november mottok en festkledd og vakker Carina Olset prisen som «Årets forbilde» under Se og Hørs Kjendisgalla. Foto: Andreas Fadum
HYLLES: I november mottok en festkledd og vakker Carina Olset prisen som «Årets forbilde» under Se og Hørs Kjendisgalla. Foto: Andreas Fadum Vis mer

LES OGSÅ: Carina Olset har forlovet seg